Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интеракт клуб - Стара Загора с благотворителна кампания "Купи и дари"

Мария Караславова и Доника Колева (от ляво надясно)

Учениците от Интеракт клуб – Стара Загора  започват ежегодната си кампания „Купи и дари“ около Коледните и Новогодишните празници, за да помогнат на хора в неравностойно положение с хранителни продукти и домакински консумативи. 
Акцията ще се проведе от 16 декември до 22 декември включително в магазин "Метро".
Подходящи за дарение са консервирана храна, продукти за готвене като сол, захар, брашно; пакетирани продукти като макарони и спагети и др.
Интеракт провеждаме този проект всяка година и от опит твърдя, че по празниците хората отварят сърцата си. Всяка година се обединяваме за този проект ", каза за радио Стара Загора Доника Колева, ПР на Интеракт клуб- Стара Загора.

"Проектът „Купи и дари“ е насочен към социално слабите. Списък с нуждаещи се е подготвен от Социалния патронаж, които ще разпределят събраните продукти и ще бъдат разпределени в кошници и транспортирани до вратите на нуждаещите се преди Коледните и Новогодишните празници", обясни и Мария Каравасилева, ковчежник на клуба.

По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорската опера с две представления на брега на древния Севтополис

Кулминацията в тазгодишното издание на традиционните Празници в долината на тракийските царе ще бележи за четвърти път Старозагорската опера, която ще представи на откритата сцена на язовир „Копринка" своите впечатляващи продукции на мюзикъла „Ромео и..

публикувано на 13.08.24 в 13:47

Нови правила за детските столчета от 1 септември

От 1 септември 2024 година ще се използва само един стандарт за столчетата, в които децата се движат в автомобила. Това е R129 стандарт. Той взема предвид височината на детето, вместо теглото, както беше при предходния  R44. Това позволява..

публикувано на 13.08.24 в 12:39

Бедственото положение в община Харманли е отменено

Със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман бедствено положение в област Хасково, обхващащо територията на община Харманли, се отменя считано от 11:00 часа днес, след като пожарът е овладян. Големият пожар между с.Коларово и..

публикувано на 13.08.24 в 11:15
Снимката е илюстративна

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол срещу 60-годишен мъж

Бързо производство е образувано срещу 60- годишен мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол. На 12.08.2024г. в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Стара Загора е образувано бързо производство чл.343б, ал.1 от НК, затова около 12, 10 часа на обяд..

публикувано на 13.08.24 в 10:05

Сливен посрещна щангиста Божидар Андреев, завоювал бронз на Олимпиадата

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев.  Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града..

публикувано на 13.08.24 в 08:42

Задържаха тракторист за пожара в Харманлийско

57-годишен земеделски производител е задържан до 24 часа заради пожара край харманлийските села Изворово и Коларово. Пламъците избухнаха вчера следобед, но късно снощи бяха овладени от огнеборците. Пожарът изгори трактор и разследващите установяваха..

публикувано на 13.08.24 в 08:30

Опасни жеги над цялата страна, температурите скачат до 40°

Днес ще бъде  слънчево, след обяд и горещо с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър с източна компонента. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури ще..

публикувано на 13.08.24 в 07:00

Обявиха бедствено положение на територията на община Харманли заради пожар

Бедствено положение е обявено на територията на община Харманли със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман.   Около 15:20 ч. е възникнал голям пожар на територията на община Харманли. Горят лозя, сухи треви, лесонепригодни площи...

публикувано на 12.08.24 в 19:05

1 човек с ХИВ и 19 с хепатит установи РЗИ Стара Загора

От 5 до 9 август 2024 г. на територията на област Стара Загора са изследвани за ХИВ, хепатит Б и С и сифилис 147 души , от тях 91 с венозна кръв, а 56 – с бързи тестове, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция. Проведените консултации и..

публикувано на 12.08.24 в 18:47

Висок риск от чума по овце и кози в област Ямбол

Рискът от разпространение на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Елхово и Болярово е изключително висок, отчитат ветеринарните специалисти в Ямболска област. През 2018 година в района бяха унищожени над 3300 овце и кози...

публикувано на 12.08.24 в 18:43