Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет гласува финансова помощ за „Мересев“

Изпадналото в тежко финансово състояние предприятие изпълнява поръчка за операта в Тбилиси

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров предлага на общинския съвет да бъде гласувано финансово подпомагане в размер на 300хил.лв. за изпадналото в тежко състояние дружество „Мересев“. Предложението е залегнало в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент на 28 март. То е резултат от постъпил доклад от временно изпълняващия длъжността управител на предприятието Мехмед Зейнел. Допълнителната парична вноска трябва да бъде използвана за погасяване на задълженията към НАП, доставчици и изплащането на заплати. Посредством сумата се планира и увеличение на капитала на „Мересев“ от 28 880лв. на 328хил.лв.. За Радио Стара Загора Мехмед Зейнел коментира, че общият размер на задълженията според данните в докладна-записката достигат 365хил.лв.. Той изрази очакване, че заложената за подпомагане сума ще бъде увеличена.

Временно изпълняващият длъжността управител разкри още, че вече се работи по конкретен план, чрез който предприятието да излезе на пазара със свой продукт. Мехмед Зейнел обяви, че в момента служителите на „Мересев“ изпълняват поръчка на операта в Тбилиси за изработка на сценични облекла за трагедията „Отело“.

Повече за управлението на "Мересев" може да чуете в прикачения звуков файл:



По публикацията работи: Живко Иванов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна. Още снощи от областна администрация Хасково обявиха, че огнената стихия, която изпепели над 110 000 дка е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки. Огнеборците смятат, че днес..

публикувано на 16.07.24 в 09:09
Георги Проданов

Георги Проданов: В ГЕРБ-СДС е ключът към съставянето на ново правителство, въпросът е в тяхната мотивация

Искането на „Продължаваме  промяната – Демократична България“ връчването на втория мандат да бъде забавено има резон с оглед на задълбочаващата се политическа криза. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политическият анализатор Георги..

публикувано на 16.07.24 в 09:02

Служители на АСП излизат на протест с искане за по-високи заплати

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12 часа. Организатор е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ за незабавно увеличение на..

публикувано на 16.07.24 в 08:33

Борбата с огъня край Стара Загора продължава

Продължава борбата с пожара край Стара Загора, който избухна в понеделник следобед. Периметърът на огъня тази сутрин е около 12 километра. Хеликоптерите , които се очаква да помогнат при гасенето по въздух, се очаква да пристигнат около девет..

публикувано на 16.07.24 в 07:30
6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Пожарът в Свиленградско е локализиран

Пожарът в  Свиленградско е локализиран по всички фронтове и е под контрола на пожарната, съобщават от пресцентъра на областната управа в Хасково. Работи се за овладяването на едно огнище в посока с. Студена . На място остават всички 17 екипа на..

публикувано на 15.07.24 в 22:54

Хеликоптери ще помагат в битката с огъня край Стара Загора

Хеликоптерите , които ще помогнат в битката с огнената стихия край Стара Загора, се очаква да пристигнат  утре сутринта. Причината е, че има  забрана  да бъдат пилотирани в тъмната част на денонощието, каза областният управител на Стара Загора..

обновено на 15.07.24 в 22:43

Огънят настъпва към Старозагорските бани, изпепелена е постройка (СНИМКИ)

Гараж във вилната зона край Стара Загора изгоря, но няма пострадали хора или изпепелени къщи. Според кмета Живко Тодоров, благодарение на общите усилия на огнеборците, служителите на горското и доброволците, са спасени домовете и имотите на хората...

публикувано на 15.07.24 в 20:23
снимка: Живко Иванов

Затвориха пътя към Старозагорските минерални бани

Пътят от Стара Загора към Старозагорските минерални бани е затворен, съобщи репортер на Радио Стара Загора.  Огънят, който избухна около 15,30 ч. на хълм над Седмия километър, е стигнал до пътното платно и се е разпространил в част от дворовете на къщите в..

публикувано на 15.07.24 в 20:01

19-годишно момче пострада при пожар край свиленградско село

19-годишно момче пострада заради пламъците край свиленградското село Щит днес. Младежът е бил с баща и с брат и е правил опит да спаси пчелина си. Момчето е с изгаряния. След преглед в лечебницата в Свиленград веднага е бил транспортиран към пловдивската..

публикувано на 15.07.24 в 19:22

Огънят край Стара Загора наближава къщи от вилната зона

Пожарът, който бушува в района на Седми километър, вече е достигнал на около 500 метра от първите къщи на вилната зона. Автомобили на пожарната и на горското в Стара Загора са разположени непосредствено до домовете на хората, обясни за Радио..

публикувано на 15.07.24 в 19:12