Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как да накараме сайта ни да изпъкне сред морето от конкуренти?

Свежи съвети за създаване на запомнящо се онлайн присъствие

В днешно време, когато интернет е претъпкан с безброй сайтове, да се откроиш е истинско предизвикателство. Има начини да превърнем сайта си в нещо уникално, което ще накара посетителите да ахнат и да кажат "Уау, това не съм го виждал досега!". Нека видим какви идеи можем да приложим, за да направим сайта си не просто поредната онлайн витрина, а истинско преживяване за потребителите.

Първо, нека разгледаме важността на дизайна. Тук трябва да се мисли извън кутията, извън всички познати рамки, а това може да се случи само, ако работите с истински професионалисти в областта. А какво ще кажете за малко движение в сайта? Не, не говорим за досадни премигващи банери. Представете си фин паралакс ефект, който кара изображенията на заден фон (background Images) да се движат с различна скорост, създавайки усещане за дълбочина. Или пък анимирани илюстрации, които оживяват, когато мишката мине върху тях. Важното е да не прекаляваме - никой не иска сайт, който прилича на коледна елха с твърде много лампички.

Видео обработката от Design Expert е страхотен начин да грабнете вниманието на потенциални купувачи, които случайно или не са попаднали на вашия сайт. Вместо скучно корпоративно видео, защо не се сдобиете с такова, което е разчупено, уникално и задържащо вниманието? Покажете как екипът ви работи, може би с лека доза хумор. Или пък направете 360-градусова виртуална разходка из офиса или производството - нека клиентите надникнат зад завесата.

Чат ботовете са навсякъде, но повечето са толкова безлични, уеднаквени и не могат да заместят креативността, която един професионалист в областта може да ви предложи. Съветваме ви да направите консултация с фирма, която да се занимава с вашето визуално присъствие на дигиталната сцена, където няма да има нужда да взимате пример от конкуренцията, а именно тя ще наднича във вашите канали.

Ето и още няколко предложения за дългосрочна разработка за вашия сайт.

Изкуственият интелект е модерен помощник, но нека го използваме умно. Вместо просто да препоръчва продукти, защо не създадете ИИ асистент, който помага на клиентите да решат конкретен проблем? Например, ако продавате козметика, ИИ може да анализира селфи на клиента и да предложи персонализирана грижа за кожата. Това вече е нещо, което ще накара потребителите да се върнат отново!

Що се отнася до съдържанието, нека излезем от коловоза на обичайните постове и реклами. Какво ще кажете за интерактивна времева линия, която показва еволюцията на вашия продукт или индустрия? Или пък онлайн куиз, който помага на клиентите да открият кой продукт е идеален за тях, но направен като забавна игра?

Изграждането на общност е ключово, но нека го направим по интересен начин. Вместо обикновен форум, защо не създадете "стена на славата", където клиентите могат да споделят креативни начини, по които използват вашите продукти? Или пък месечно предизвикателство, свързано с вашия бранд, където най-добрите участници печелят награди? Може и това да ви се струва като трудна задача и тя може да бъде такава, ако не сте подкрепени от цял отдел специалисти, които ежемесечно да работят за вас по различни кампании.

Помнете, че успешното онлайн присъствие е резултат от непрекъснат процес на усъвършенстване и адаптация. Важно е да слушате обратната връзка от вашите потребители и да анализирате данните за поведението им на сайта. Инвестицията в професионален екип от дизайнери, разработчици и маркетинг специалисти може да бъде решаваща за постигането на вашите цели. Те могат да ви помогнат да реализирате вашата визия и да създадете сайт, който наистина се откроява сред конкуренцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парково пространство ще радва жителите на Малка Верея

Малка Верея е китно селце, сгушено в полите на Сърнена Средна гора и отстоящо на 9 километра от Стара Загора. Близостта му с големия град определя и нарастващия интерес на все повече млади семейства към това населено място.  Към момента по постоянен..

публикувано на 02.09.24 в 10:00

Храна за размисъл, или как "Философски закуски за деца" създават диалог с децата

Понякога диалогът с децата се оказва трудна задача за родителите, особено ако темите за обсъждане са тежки, неподходящи за възрастта, лековати, или пък табу. В подобни ситуации големите се опитват да намерят правилен подход, за да обсъдят важни въпроси..

обновено на 01.09.24 в 11:30

Биорали с магарешки каручки в Гурково

Днес Гурково за 35-и път е домакин на единственото по рода си в България Биорали с магарешки каручки. Началото на забавната надпревара е в 10 часа, с магарешки химн. Президентът на уникалното състезание се очаква да пристигне с  церемониален файтон,..

публикувано на 01.09.24 в 10:05

Със светлинно и огнено шоу откриват Тракийските празници в Казанлък

На 31 август (събота) от 19:30 часа ще бъде поставено началото на тазгодишните Празници в долината на тракийските царе. Откриването ще се състои в парк "Тюлбе" , край Казанлъшката тракийска гробница. Откриването ще започне с връчването от кмета..

публикувано на 28.08.24 в 15:53

Продължават да излизат ценни находки от археологическите разкопки в Тополовградско

Още златни накити излизат наяве от гроба на тракийския войн - аристократ, разкрит при спасителни разкопки  в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода. Масивна златна гривна е поредното откритие на археолозите, които са..

публикувано на 27.08.24 в 10:27

Навършват се 90 години от откриването на Паметника на свободата

На 26 август се навършват 90 години от тържественото откриване и освещаване на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Монументът е открит от цар Борис Трети, а събитието е тържествен момент и за старозагорци, разказва Райна Антонова от..

публикувано на 26.08.24 в 10:01
Снимката е илюстративна

На къмпинг: да се събуждаш с птичките и да заспиваш с щурците

Нараства интересът към къмпингуването като начин на лятна почивка, трайно най-предпочитани са къмпингите в района на Созопол. Това каза за Радио Стара Загора Николай Неков – създател и управител на онлайн платформата Каравани.бг. Повече от..

обновено на 25.08.24 в 10:45

Авиомоделисти мерят умения и сили в два турнира в небето над Шабла

От 29 август до 1 септември в небето над Шабла авиомоделисти от цяла България и от чужбина в ще демонстритат с кордови  модели   умения във въздушен бой или във въздушен бой и акробатични изпълнения  в два етапа от състезанията за Световната купа по..

публикувано на 24.08.24 в 13:09

"Лято в библиотеката" с нови изненади

Библиотека „Родина” в Стара Загора  продължава традиционната си лятна програма за работа с деца и в последната седмица на август. Програма 26.08.2024 – 30.08.2024 26 август (понеделник) Програма „При нас е весело” :..

публикувано на 22.08.24 в 14:36

Теодора Велева: Надявам се да достигна до голямата публика

Теодора Велева е първата победителка в дебютното издание на конкурса "Бургас и морето за млади изпълнители". Фестивалът за младежи е новия формат, очаровал публика и жури, като своеобразно продължение на легендарния „Бургас и морето“.  В интервю..

публикувано на 21.08.24 в 16:08