Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват пътната маркировка около учебните заведения в община Павел баня

Снимка: Община Павел баня

В ход е обновяване на хоризонталната маркировка около учебните и детски заведения в община Павел баня по повод новата учебна година. 

Използваният материал за освежаване на пешеходните пътеки е със светлоотразителни елементи. Това повишава видимостта за пешеходци и водачи на МПС, особено в малките часове на денонощието, и намалява риска от пътно-транспортни произшествия. 

С освежена маркировка вече са пешеходните пътеки при двете училища в града - СУ “Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. 

По разпореждане на кмета на общината Иса Бесоолу се обновява и вертикалната сигнализация около училищата и детските градини в общината. Където е необходимо, се поставят нови пътни знаци, подменяйки старите. 

Освен освежаване на пътната маркировка, служители от Община Павел баня извършват огледи за наличието и на опасни сухи клони или дървета в пространствата около учебните заведения. Целта е да се осигурят добри условия и максимална безопасност за децата преди началото на учебния процес.

Кметът Иса Бесоолу отправя апел към водачите на МПС да бъдат внимателни, преминавайки през пътните участъци, където все още работят общинските служители. 

От днес започва и почистването на дворните пространства, за които на вчерашната работна среща директорите на училища потърсиха съдействие от кмета Бесоолу. 

На територията на община Павел баня има 10 учебни заведения, които на 16 септември ще отворят врати за своите ученици. 


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шестима пострадаха след като автобус се обърна край Раднево

Шестима души пострадаха след като катастрофа с автобус край Раднево. Четири от пътниците са настанени за лечение в болница.  47-годишна жена е опасност за живота с различни травми след като автобус се обърна на пътя Стара Загора –Раднево,..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Откраднаха 3 тона грозде в лозов масив край село Паничерево

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са регистрирани четири престъпления, настъпили са две пътнотранспортни произшествия, започнато е едно бързо производство, разкрити са две престъпления. Сред по-характерните..

публикувано на 11.09.24 в 10:55

Ще обезопасят ли опасна пешеходна пътека в Стара Загора

75-годишна жена беше ударена на пешеходна пътека в понеделник на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в старозагорския кв. „Колю Ганчев“. Тя е в стабилно състояние, с травми на крайниците и бъбрек, настанена за лечение в Университетската болница. Водачът е..

публикувано на 11.09.24 в 10:41

Огнеборците в Стара Загора са реагирали на близо 2000 пожара

От началото на годината пожарникарите в Старозагорска област са реагирали и потушили общо 1989 пожара. Това разкри в седмицата на пожарната безопасност началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението старши комисар..

публикувано на 11.09.24 в 10:28
Тракийски университет

Тракийски университет – Стара Загора разкрива нова магистратура по специалността „Киберсигурност и бизнес мениджмънт"

Тракийски университет – Стара Загора приема кандидатстудентски документи за обучение на магистри по специалността „Киберсигурност и бизнес мениджмънт" към Стопанския факултет. Тя е в съответствие с нарастващите изисквания за формиране на експертиза,..

публикувано на 11.09.24 в 09:31

Областният съвет на БСП реди листата за Стара Загора в четвъртък

В четвъртък, 12 септември, областният съвет на БСП в Стара Загора ще проведе свое заседание. На него 39-те членове ще подредят листата, с която социалистите ще се явят в региона на предстоящите парламентарни избори, като част от лявата коалиция..

публикувано на 11.09.24 в 09:10
Община Ямбол

Най-малките ученици в Ямбол ще получат подаръци за първия учебен ден

35 празнични тържества в училища, детски градини и ясли ще бъдат организирани на 16 септември по повод откриването на новата учебна година в Ямбол. Тази година в общината броят на първокласниците е по-голям от 2023г.. 715 са децата, които за първи път..

публикувано на 11.09.24 в 08:24

Оранжев и жълт код за валежи днес

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България Днес ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд. Главно в източната половина на..

публикувано на 11.09.24 в 07:29

Задържаха 23-годишен за убийство в село Целина

Мъж на 66 години е починал, след като е пребит с кол след конфликт със свой познат, днес, в чирпанското село Целина. Задържан за престъплението е 23-годишен мъж от селото, информират от прокуратурата. Той е привлечен като обвиняем за..

публикувано на 10.09.24 в 19:17

Филиал Хасково на Тракийски университет посрещна своите първокурсници

С тържествена церемония бе дадено официално начало на академичната 2024/2025 г. във Филиал Хасково на Тракийски университет. Специални гости на събитието бяха кметът на Община Хасково – Станислав Дечев, ректорското ръководство на Тракийски университет..

публикувано на 10.09.24 в 18:34