Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма задържани при акцията срещу купения вот в Старозагорско

Снимка: ОДМВР Шумен

В Старозагорска област се провежда специализирана полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност. Това е втора такава операция за последната седмица. Този път във фокуса на действията на органите на реда, съвместно с други институции, са населените места в община Гълъбово.

Проверяват се частни имоти и търговски обекти в Гълъбово и съседните села. Полицейски екипи извършват проверки и в квартал "Лозенец" в Стара Загора. 

До този момент няма задържани за търговия с купен вот в област Стара Загора, каза началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Стара Загора комисар Антон Иванов.

"Досега са проверени шест пункта които продават дървен материал за огрев, четири търговски обекта и седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи", каза комисар Иванов.

Акцията ще продължи през целия ден в региона. 


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правят кръгово на Околовръстния път в Стара Загора при отбивката за село Хрищени

Агенция „Пътна инфраструктура" и Община Стара Загора предприемат съвместни действия за реконструкция на кръстовището на Околовръстния път на Стара Загора с общинския път за село Хрищени. Експерти на агенцията и общината направиха оглед на кръстовището и..

публикувано на 18.10.24 в 15:30

Адвокати искат спиране на процедурата за избор на главен прокурор и председател на ВАС

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. В своя позиция  25 адвокатски колегии изразяват несъгласие с избора на ръководители на възлови за..

публикувано на 18.10.24 в 15:30

В Бузовград са готови за извънредния вот в неделя

Доставиха бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за изборите за кмет на казанлъшкото село Бузовград. Извънредният вот ще се проведе тази неделя. Информира Иван Славов: Извънредният вот в село Бузовград се налага, след..

публикувано на 18.10.24 в 15:21

Онлайн платформа подкрепя бизнеса и заетостта в Старозагорско

В Община Стара Загора беше представена официално платформата VibeJobs . Тя е разработена съвместно с Rakuten Viber и дава възможност на малкия и среден бизнес в региона да публикува безплатно обяви за работа. От своя страна старозагорци могат бързо..

публикувано на 18.10.24 в 14:20

На празник с кауза канят в Дълбоки

Средства за възстановяване на църковния покрив събират жителите на старозагорското село Дълбоки . Кутия за дарения  ще бъде поставена пред читалището, където в събота от 10:00 часа започва Празника на тиквата, ще има и благотворителен базар...

публикувано на 18.10.24 в 12:31

Трима са задържани за измама с бързи кредити в социалните мрежи

Схема с измами с бързи кредити разкри разследване на старозагорската полиция и прокуратура. Задържани са трима мъже, които през интернет сайтове и социални мрежи са намирали клиенти, от които са прибирали такси за обработка на документи и..

публикувано на 18.10.24 в 12:04

„Бал с маски” открива юбилейния оперен сезон 2024/25 година на Старозагорската опера

На 22 октомври от 19.00 часа новият юбилеен оперен сезон 2024/25 започва за Държавна опера-Стара Загора със спектакъла на операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди. С премиерата на „Бал с маски“ бе открито  51-вото издание на Фестивала за оперно и..

публикувано на 18.10.24 в 11:53

Откриха наркотици в имот в село Априлово

На 10.10.2024г., при проведена съвместна полицейска операция, с цел противодействие на престъпления свързани с придобиването и държането на наркотични вещества, от служители на Второ РУ-Стара Загора и РУ-Гълъбово е извършена проверка на имот в село..

публикувано на 18.10.24 в 10:05

Спецакция за купуване на гласове в Старозагорско

Специализирана полицейска операция с насоченост противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, както и противодействие на битовата престъпност се провежда на територията на ОДМВР-Стара Загора.  На територията..

публикувано на 18.10.24 в 09:58

Изложение събира най-доброто от родното животновъдство в Сливен

Родната порода бивол „Българска мурра“ ще може да бъде видяна на  Националното изложение по животновъдство,  което започва днес в Сливен.  Заради усложнената епизоотична обстановка на изложението  тази година няма да бъдат представени дребни преживни..

публикувано на 18.10.24 в 07:40