Кметът Живко Тодоров обяви името на новия си заместник

Кметът Живко Тодоров обяви днес официално името на петия заместник кмет на община Стара Загора. Това е Милена Желева, която поема ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. През изминалите четири години тя беше председател на ресорната комисия..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

По-ниско увеличение на такса смет ще предложи кметът на Стара Загора

Ново предложение за увеличаването на такса смет от януари следващата година ще направи кметът Живко Тодоров на предстоящата на 19 декември сесия на Общински съвет - Стара Загора. Това става след като вчера Министерството на околната среда..

обновено на 12.12.19 в 15:26

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет в Стара Загора

Доц. д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет при Тракийски университет Стара Загора. На проведеното днес общо събрание на факултета той бе избран единодушно за декан на академичната структура за следващите три години! Доц. д-р..

публикувано на 12.12.19 в 14:46

Вечер на Невена Коканова в хасковския театър

Вечер на именитата актриса Невена Коканова ще се състои в театър "Иван Димов" в Хасково. Събитието е в петък, 13 декември. Организаторите ще покажат нейни рисунки, ще бъде представена книгата "Години любов". Предвидена е и премиерна прожекция..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Кръводарителска акция утре в Стара Загора

Трета кръводарителска акция в рамките на годината организира сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Инициативата ще се проведе на 13 декември от 8.00 до 11 и 30 часа в офиса на Сдружението, който се намира на бул. Патриарх Евтимий 57.  Кампанията по..

публикувано на 12.12.19 в 14:04
Панорамен изглед към Тополовград

Тополовград има проблеми с междуселищния транспорт

Община Тополовград изпитва сериозни трудности за осигуряване на междуселищния транспорт с намаляването на държавната субсидия. В сравнение с 2014 г., когато малката община е получавала малко над 37 300 лв. за междуселищното транспортно обслужване, през..

публикувано на 12.12.19 в 11:15

Остри реакции и недоволство предизвика новият проект в Архитектурно – етнографски комплекс „Етър“

Общината планира да вземе 3,1 милиона лева кредит, които да вложи в  поставяне на стъклени подове и асансьори в комплекса. Други 6,6 млн. лева трябва да бъдат взети като безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж". В..

публикувано на 12.12.19 в 10:00

„Демократична България“ не подкрепя повишаването на такса смет

Групата на „Демократична България“ в Общинския съвет на Стара Загора няма да подкрепи повишаването на такса смет. Това съобщи в интервю за предаването „Репортер“ лидерът им в местния парламент инж. Димитър Чорбаджиев. „Този налог не се определя..

публикувано на 12.12.19 в 09:05

За десета поредна година Стара Загора ще бъде домакин на дарителска вечер

За десета поредна година Стара Загора ще бъде домакин на дарителска вечер „Коледна трапеза на обединена Европа“. Събитието, в което ще се включат 17 неправителствени организации, ще се проведе на 12 декември, съобщи за Радио Стара Загора Даниела..

обновено на 12.12.19 в 08:46

В ТЕЦ Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци

На територията на ТЕЦ Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци. Това е констатирала проверка на РИОСВ Стара Загора по повод сигнал на сдружение „За Земята“ за съхраняване на отпадъци с неизвестен произход и наличие на неприятна миризма...

публикувано на 12.12.19 в 08:15