Ще има буферен паркинг за камиони на българо-турската граница

Буферният паркинг за тежки камиони близо до българо-турската граница на мястото на бившето военно летище „Узунджово“ е в готовност да заработи. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който посети бившото летище заедно с вътрешния министър Младен Маринов...

публикувано на 26.03.20 в 14:36

Първи санкции за нарушители в парковете на Стара Загора

Санкционираха първите нарушители, които не спазват заповедта за временно преустановяване на посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки,..

публикувано на 26.03.20 в 14:29

Облекчава се преминаването през КПП-тата на областните градове

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се въвежда облекчено преминаване през КПП-та на областните градове. Като причина за пътуването вече ще може да е необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, както и снабдяване със стоки от..

публикувано на 26.03.20 в 13:50

Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебни производства за нарушена карантина от петима мъже, завърнали се от чужбина

Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебно производства за нарушаване на задължителна 14-дневна карантина от петима мъже, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив. Две досъдебни производства са образувани за това, че двама..

публикувано на 26.03.20 в 12:53

Болниците "Берое" и "Тракия" подготвят отделения за пациенти с COVID-19

Един от етажите в Медицински комплекс „Берое“ – Стара Загора ще бъде преустроен за лечение на  болни с коронавирусна инфекция. Той ще разполага с 14 легла като 6 от тях ще бъдат оборудвани с апаратура за кислородотерапия и изкуствено дишане, съобщи в..

публикувано на 26.03.20 в 12:12

Увеличава се интересът към застраховки „Живот“, свързани с инвестиционен фонд

Все повече застрахователните компании включват в здравните си пакети онлайн консултации с медицински специалисти за клиентите си. За съжаление, по тези здравни програми в момента не е възможно включването на нови клиенти, обяснява Надя Недялкова –..

публикувано на 26.03.20 в 10:00

209,5 млн. евро получава България от ЕК за справяне с кризата

Почти 209,5 млн. евро е размерът на двете авансови плащания, които ще направи тази година Европейската комисия на България, за справяне с последиците от кризата, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на Агенцията за регионално..

публикувано на 26.03.20 в 09:35

Три тона спирт доставят за лечебните заведения в Хасково

Днес в Хасково ще пристигнат 3 тона спирт, предназначени за лечебните заведения в област Хасково. Те са разпределени към РЗИ Хасково по линия на логистично-координационния център за разпределение на защитни материали. Това съобщи по време на..

публикувано на 26.03.20 в 06:12

В област Сливен има установен първи случай на коронавирус

22 нови случая на коронавирус са регистрирани в страната. Това съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния щаб за борба с Covid-19 ген. Венцислав Мутафчийски. Общо са 242. Новата област, в която е установен коронавирус е Сливен. Там..

публикувано на 25.03.20 в 17:19

Йордан Йорданов: Неплатен отпуск само със съгласието на служителя

В старозагорската инспекция по труда към днешна дата няма постъпили данни за извършване на  масови уволнения. Такива уведомления  за масово освобождаване на работници и служители от фирми първоначално се подават в териториалните поделения на Агенцията..

публикувано на 25.03.20 в 17:04