Кръводарителска акция утре в Стара Загора

Трета кръводарителска акция в рамките на годината организира сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Инициативата ще се проведе на 13 декември от 8.00 до 11 и 30 часа в офиса на Сдружението, който се намира на бул. Патриарх Евтимий 57.  Кампанията по..

публикувано на 12.12.19 в 14:04
Панорамен изглед към Тополовград

Тополовград има проблеми с междуселищния транспорт

Община Тополовград изпитва сериозни трудности за осигуряване на междуселищния транспорт с намаляването на държавната субсидия. В сравнение с 2014 г., когато малката община е получавала малко над 37 300 лв. за междуселищното транспортно обслужване, през..

публикувано на 12.12.19 в 11:15

Остри реакции и недоволство предизвика новият проект в Архитектурно – етнографски комплекс „Етър“

Общината планира да вземе 3,1 милиона лева кредит, които да вложи в  поставяне на стъклени подове и асансьори в комплекса. Други 6,6 млн. лева трябва да бъдат взети като безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж". В..

публикувано на 12.12.19 в 10:00

„Демократична България“ не подкрепя повишаването на такса смет

Групата на „Демократична България“ в Общинския съвет на Стара Загора няма да подкрепи повишаването на такса смет. Това съобщи в интервю за предаването „Репортер“ лидерът им в местния парламент инж. Димитър Чорбаджиев. „Този налог не се определя..

публикувано на 12.12.19 в 09:05

За десета поредна година Стара Загора ще бъде домакин на дарителска вечер

За десета поредна година Стара Загора ще бъде домакин на дарителска вечер „Коледна трапеза на обединена Европа“. Събитието, в което ще се включат 17 неправителствени организации, ще се проведе на 12 декември, съобщи за Радио Стара Загора Даниела..

обновено на 12.12.19 в 08:46

В ТЕЦ Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци

На територията на ТЕЦ Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци. Това е констатирала проверка на РИОСВ Стара Загора по повод сигнал на сдружение „За Земята“ за съхраняване на отпадъци с неизвестен произход и наличие на неприятна миризма...

публикувано на 12.12.19 в 08:15

Намалена е видимостта на прохода Шипка

Заледени, но обработен са пътните настилки на прохода Шипка на територията на област Стара Загора. Видимостта там е намалена до 100 м. поради мъгла. Това съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областното пътно управление Лъчезар..

публикувано на 12.12.19 в 06:43

Завишени нива на фосфор и азот в река Сазлийка са отчели екоескпертите

След сигналите за наличие на измряла риба и подозрение за замърсяване на река Сазлийка в района на село Ракитница, експерти от РИОСВ- Стара Загора са извършили необходимите проверки, които са показали завишени нива на фосфор и азот след точката на..

публикувано на 11.12.19 в 16:46

Демонстрираха възможностите на модернизирана бойна машина за пехотата(СНИМКИ)

На полигона край старозагорското село Змеево бе извършена демонстрация на модернизирана сухопътна бойна техника БМП – 1. На представянето присъстваха зам.-министъра на отбраната Анатоли Величков и командира на Втора Тунджанска механизирана бригада..

публикувано на 11.12.19 в 16:15

Възпитаници на ГПЧЕ "Ромен Ролан" със спектакъл в подкрепа на "Българската Коледа"

Приказният спектакъл “Философският свят на приказките“, в подкрепа на инициативата „Българската Коледа“, ще представят на 12 декември от 19,30 часа на сцената на Държавен куклен театър в Стара Загора учениците от театралната работилница на ГПЧЕ“ Ромен..

публикувано на 11.12.19 в 15:59