Григор Димитров по време на пресконференцията.

Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково за борба с пандемията с коронавирус. Това разказа самият той в Скайп интервю в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по bTV...

публикувано на 27.03.20 в 10:45

С дарения купуват три респиратора за общинската болница в Казанлък

Три респираторни апарата ще бъдат закупени за общинската болница в Казанлък. Това съобщи д-р Златина Нанева, говорител на общинския кризисен щаб. Вчера са подадени заявки към фирмата-доставчик. Единият ще бъде платен от община Казанлък, а другите две..

публикувано на 27.03.20 в 09:16

Заразената жена от Хасково се е срещала с близки, завърнали се от Англия и заминали в Турция

Ново отделение за тежките случаи на болни от коронавирус се подготвя в хасковската болница. Той ще е с капацитет от 10 легла и 10 апарата. МБАЛ Хасково и болницата в Димитровград вече обявиха дарителски сметки, а средствата в тях ще се използват..

публикувано на 27.03.20 в 08:50

Открита е DMS линия за подкрепа на българските медици

Открита е DMS линия за подкрепа на българските медици, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски. Краткият номер е 17777 с текст на латиница SOLIDARNOST. 33 са случаите, 276 са положителните проби за последните 24..

публикувано на 27.03.20 в 08:27
Ген. проф. Венцислав Мутафчийски

Първи случай на заразен с коронавирус в област Хасково

За първи случай на заразен с коронавирус в област Хасково, съобщи проф. Венцислав Мутафчийски. Един заразен има и в Кърджали. Положителните проби за деня са 21. Двама от новите пациенти са в тежко състояние. Общият брой на позитивните в страната вече са..

публикувано на 26.03.20 в 17:09

Предварителните изпити за Тракийския университет ще се проведат on-line

Планираните за 04 април 2020 г. предварителен кандидатстудентски изпит по  обща езикова култура , тест по  биология , тест по  география , тест по  математика  и тест по  общотехническа подготовка  ще се проведат on-line. Датата за провеждане на on-line..

публикувано на 26.03.20 в 16:43

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от мъж, който се върнал от чужбина

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че мъж, който на 15 март 2020 г. се прибрал с полет от чужбина в България, нарушил задължителната карантина на посочения от него адрес в гр. Стара Загора, съобщава пресцентърът..

публикувано на 26.03.20 в 16:04

Ямболският драматичен театър "Невена Коканова" ще излъчва в социалните мрежи свои спектакли

Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол ще излъчва онлайн всеки четвъртък от седмицата емблематични спектакли, играни през последните години на неговата сцена, съобщават от театъра. Днес на фейсбук профилите "ДТ Невена Коканова" и "За приятелите на..

публикувано на 26.03.20 в 15:58

Съдът отново отхвърли искането за по-лека мярка на бившата управителка на болницата в Раднево

Апелативен съд – Пловдив остави без уважение искането на Мая Узунова за изменение на мярката ѝ за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Тя е обвиняема в качеството си на управител на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“ ЕООД – гр.Раднево,..

публикувано на 26.03.20 в 15:08

Откриване на нова детска градина и професионална гимназия ще обсъждат съветниците в Стара Загора

Откриване на нова общинска   целодневна детска градина, откриване на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи и приемане на второ четене на проекта за Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за..

публикувано на 26.03.20 в 15:00