На 17 януари отбелязваме 142 години от освобождението на Сливен и Ямбол

На 17 януари ще бъдат отбелязани 142 години от освобождението на Сливен от османско иго. От 11.00 часа на площад „17 януари“ в квартал „Клуцохор“ ще се проведе ритуал-поклонение, който включва заупокойна молитва в памет на загиналите и..

публикувано на 17.01.20 в 08:27

Отбелязваме Антоновден

Днес българската православна църква почита паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. В житието му е написано, че прекарва 20 години при пълно усамотение в постройка в пустинята. През това време при него идват..

публикувано на 17.01.20 в 06:17

Ямбол отбелязва 142 години от Освобождението си

На 17 януари Ямбол отбелязва 142 години от Освобождението си. По традиция официалната церемония ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 16.01.20 в 18:30

Профилактика спря работата на станцията за контрол на въздуха в Гълъбово

Автоматичната станция за измерване качеството на атмосферния въздух в гр. Гълъбово не работи от 9.00 часа тази сутрин. Причината е планова профилактика на апаратурата, поясниха от Изпълнителна агенция "Околна среда". Дейността на станцията ще бъде подновена..

публикувано на 16.01.20 в 18:26

Творби от художествената галерия в Ямбол бяха представени в Сливен

Творби на значими български автори от фонда на художествена галерия „Жорж Папазов“-Ямбол бяха показани за първи път в галерия „Нова“ към Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен. Представени са творби на майсторите на художествената..

публикувано на 16.01.20 в 18:25

Поне още месец продължава строежът на оградата на Второ основно училище

Вече повече от пет месеца продължава ремонтът на южната ограда на двора на Второ основно училище "Петко Р. Славейков". Строежът затруднява ученици и пешеходци заради натоварената улица под училището и затворения тротоар.  Дейностите по изграждането..

публикувано на 16.01.20 в 15:52

Третират улици и пътища против замръзване на територията на община Стара Загора

Работи се по третиране на градската и извънградската пътна мрежа на Стара Загора, за да се избегне заледяване, с оглед падналите температури в последните дни, съобщиха от общинския пресцентър.  Градската територия на Стара Загора се обезпечава от..

публикувано на 16.01.20 в 15:39

Четири месеца затвор заради опит за подкуп на полицейски служител

Окръжен съд – Стара Загора осъди 27-годишен жител на с.Калитиново, община Стара Загора, на четири месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години, както и му наложи наказание „глоба“ в размер на 100 лева, за извършено от него престъпление..

публикувано на 16.01.20 в 15:29

ДПС ще подкрепи вота на недоверие в областта на околната среда и водите

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството в областта на околната среда и водите. Това стана ясно след консултации с БСП. Според заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев вотът ще покаже има ли управляващо мнозинство това правителство..

публикувано на 16.01.20 в 14:04

Положителни проби на АЧС от диви прасета в Казанлъшко, Мъглиж, Колена и Оряховица

Няколко положителни проби за АЧС са обявени през последната седмица в област Стара Загора. Всички те са от диви свине и са на територията на селата Оряховица и Колена, в Мъглиж и в Казанлъшко. Това стана ясно по време на провелото се днес заседание на..

публикувано на 16.01.20 в 13:45