Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова призова президента да спре да спекулира с темата "Македония"

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на икономиката, призова президента Румен Радев да спре да спекулира с темата "Македония".

"Г-н президент, да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост", написа тя в профила си във Фейсбук.

"Призовавате правителството да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ. Съмненията ги внушавате вие. Кабинетът не веднъж заяви: Няма да сваляме ветото. Единственият орган, който може да се произнася е парламентът.

Министерски съвет прие през седмицата еднозначно решение: Всяко предложение от Брюксел да се изпраща в Народното събрание и то да решава. Мнозина питат защо Народното събрание?

Ами отговорът е прост: защото Народното събрание е ратифицирало договора с Република Северна Македония. Никой друг орган не може да променя условията по този договор.

Защото в парламентарната република НС е най-висшият орган. Защото в него всичко е публично и прозрачно и защото там може, и управляващи, и опозиция, и обществото да се запознаят с истинските факти и никой да не ги манипулира."

В поста Нинова реторично пита президента: "Искате ли да върнем модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него парламентът беше едно нищо".

"Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес…

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост.

И господин президент, когато заявявате - те политиците да направят това, те политиците да не правят онова, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата", завършва Нинова.


По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна