Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хекимян настоя, че не е "златната резерва": Открит съм и гражданите ме познават!

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет отрече твърденията, че е "златната резерва".

"Не искам това да е дебатът на столицата", посочи Антон Хекимян пред БНТ.

ГЕРБ регистрира Антон Хекимян за кандидат за кмет на София

"Има ли правилен момент, в който един журналист става политик? Не се включих в предизборната кампания, за да бъда звездата на политическото шоу на тази кампания", настоя бившият вече журналист.

За отношенията си с Бойко Борисов, той коментира:

"Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми интервю с него беше през 2013 г. и последваха десетки интервюта с него. Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него".

Борисов проговори за Хекимян. Прогнозира победа – още на първия тур в София

В първото си интервю като кандидат за кмет на столицата, Хекимян обяви, че ще остане 4 години общински съветник на София, ако не спечели изборите за кмет:

"Но такъв казус не стои, защото всички структури на ГЕРБ-СДС и хора, които дори не симпатизират на партията са зад мен".

На въпрос какво е отношението му към наследството от управлението на ГЕРБ, Хекимян отговори:

"Смятам, че госпожа Фандъкова е успешен кмет. Много са приоритетите, които съм си поставил, но искам да се спазват стандартите. Градът да изглежда европейски - от уличната лампа, през кофите за боклук до пейките. Ще работя в посока да спрем войната по пътя, да продължи метрото и големите инфраструктурни проекти".

Хекимян настоя, че знае какво искат софиянци:

"За мен е чест да бъда първо тук, в Българската Национална телевизия, като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите".

Подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

"Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю", каза кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна