Теми от деня


По стъпките на Самуиловите воини

В неделя, 6 октомври, ще се проведе 6-тият Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“, организиран от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, в партньорство с Народно читалище „Гоце Делчев“ в село  Ключ.   Това е едно от..

публикувано на 04.10.19 в 11:56

„Вапцаров – песни за човека“ – един по-различен театрален поглед

    Трима режисьори, три различни гледни точки към живота и творчеството на Никола Вапцаров, един композитор и един сценограф. И цялата театрална трупа на Благоевградския театър – от доайените до най-младите, това е творческият екип, който ще..

публикувано на 03.10.19 в 16:53
Димитър Попов

На поход в защита на птиците

Поход до местността „Рибарниците“, край Гоце Делчев, организира местното БДЗП, по повод Европейските дни на птиците, които по традиция се провеждат в първите почивни дни на октомври.   „Събитието ще се състои в неделя, 6 октомври, тръгването е..

публикувано на 03.10.19 в 12:10

Ще поскъпнат ли предизборно цените на храните

  „Анализи от предишни години, като например през 2014, както и сега през 2019 показват, че точно по време на избори, се наблюдава един пик на цените нагоре. Сега се получи същото, в края на септември имаше леко повишение, сега леко намаление...

публикувано на 03.10.19 в 12:02

За скоростта, красотата и успеха

   Двете благоевградчанки – Кристина Иванова и Лиляна Гоцева, национални състезателки по спортно ориентиране, са в края на един отличен сезон. След добро представяне на световното първенство в Норвегия, те участваха и в редица зрелищни и скоростни..

публикувано на 03.10.19 в 11:55

Проектът „Вода“ по програма „Еразъм +“ в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград

Водещ Елизабет Александрова: Проектът „Вода“ е европейски образователен проект по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 „Училищни партньорства“. В рамките на проекта ученици и учители от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград организираха работни..

публикувано на 02.10.19 в 15:10

Благоевград вече има европейски рали шампиони

Как се печели европейска титла на рали шампионат – часове след тежката надпревара в Сърбия, в следобедния блок на Радио Благоевград ни гостува един от призьорите от българския екипаж, пилотът Диана Стоянова, която е с навигатор Иванела Иванова, от..

публикувано на 02.10.19 в 13:55

Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ с покана за гастрол в Китай

На 1-ви октомври се откри новата творческа година на извънучилищните състави и читалищни форми на обучение.  Как модерното звучене на съвремието може да подпомогне опазването на традициите и възпитаване на децата в тази посока – в следобедния блок на..

публикувано на 02.10.19 в 13:47

Подготвя се нова филологическа специалност в ЮЗУ

С нова специалност от догодина, с почти отлична оценка за акредитация – 9.23 и с траен интерес към различните направления, започна новата учебна година за Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Началото..

публикувано на 30.09.19 в 15:30

Празникът на плодородието в Кюстендил показа даровете на земята и трудолюбието на хората от този край

За 12-та поредна година празникът на плодородието в Кюстендил показа  трудолюбието на хората от този край и богатата реколта, събрана от тях. Върху бали слама бяха подредени художествено аранжирани маси със всички есенни плодове и зеленчуци ,..

публикувано на 30.09.19 в 09:30