"Добринишко лято“ 2018 събира всяка събота на една сцена родния фолклор


„Добринишко лято“ е  една от успешните инициативи на местното читалище „Димитър Благоев“, която  за шеста година събира ценителите на народната култура, създавана в тези уникални български средища. 

12 читалища от страната  гостуват през летните месеци на  колегите си от града на добрите неща илековитата минерална вода. А тази година имат и гости от Гърция и Македония.  

И още една новост  ще зарадва гостите и жителите на Добринище - през август всяка петъчна вечер е посветена на българската филмова класика с прожекции на любимите на поколения българи комедии. 

Председателя на читалището Димитър Мунин в разговор с Кети Тренчева можете да чуете в звуковия файл 

Снимка
Вижте още

Чистотата на училищните дворове – колко пъти се измиват?!

Въпросът повдигнахме в рубриката „На прицел“. За първия учебен ден дворовете на всички училища в Благоевград са измити от общинската фирма по чистота. Това заяви за Радио Благоевград инж. Васил Бачев, управител на фирма „Биострой“. Той поясни, че в началото на всяка учебна година фирмата измива училищните дворове, защото това е и решение на..

публикувано на 20.09.18 в 17:11

Първа крачка към забрана на фермите за ценни кожи в България

„ Новините , от проведеното на 19 септември , заседание на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание, в което за първи път се разгледа забраната за фермите, са по-скоро положителни. Или с други думи, по-положително решение, съгласно правомощията си по отношение на Н ационалната гражданска инициатива , тази комисия едва..

публикувано на 20.09.18 в 17:03

Дъбрава – рок столица на Балканите

Утре стартира четвъртото поредно издание на The Brava Balkan Fest в благоевградското село Дъбрава, в което ще звучат световноизвестни групи и музиканти. А днес репортерът ни видя, че започва изграждането на сцената. „ Ако се наложи ще работим и през нощта, за да бъде всичко наред и да посрещнем и изпълнителите, и всички гости“ – заяви..

публикувано на 20.09.18 в 14:33

Търговците на грозде създават проблеми на благоевградския пазар

„Търговците на грозде затрудняват търговията и паркирането на благоевградския кооперативен пазар, особено в пазарните дни сряда и събота“- алармираха Радио Благоевград купувачи и продавачи. Според тях, разположените на паркоместата и около тях, бидони с грозде и машини за мелене, създават напрежение в пазарните дни.  „Паркирането на автомобилите..

публикувано на 19.09.18 в 18:00

За трета поредна година в страната се провежда операция „EDWARD”

Инициативата е на Европейската мрежа на службите Пътна полиция в рамките на Европейската седмица на мобилността. В страната е възприето наименованието Европейски ден без загинали на пътя. Идеята е всички участници в движението по пътищата да помислят за рисковете, с които се сблъскват, за рисковете на другите участници в движението  и как да се..

публикувано на 19.09.18 в 15:39

Симулация: Спасители вадят затрупани при земетресение в Турция

Спасяване на затрупани в сгради след земетресения се обучаваха  в Турция в рамките на няколко дни спасители от България.  Учението бе част от международна инициатива, в която турските спасители показаха какви трабва да са първите действия след настъпил природен катаклизъм, как се откриват затрупани хора и най-бързите методи за изваждането им...

публикувано на 19.09.18 в 14:10

3 000 лева за ден събраха учениците от 4 ОУ "Димчо Дебелянов" в Благоевград в помощ на Иван

Без цветя за първия учебен ден избраха да влязат десетки деца от цялата Благоевградска област. Те дариха парите за лечението на 14-годишния Иван Христов, който страда от тежка, но лечима болест.  Само за ден учениците от 4 ОУ "Димчо Дебелянов" в Благоевград събраха близо 3 хиляди лева.  Разбрали за кампанията други училища или отделни класове в..

публикувано на 19.09.18 в 14:00