Из китните разложки села Горно и Долно Драглище и село Баня - на разходка с Лалка Радкова

С този пътепис ще ви „разходя“ в три много китни и красиви разложки села – Горно и Долно Драглище и село Баня.  Щастлива бях да гостувам на Дешка Кротева и семейството й, която е царица на селския туризъм. За пореден път се убедих колко истинска и..

обновено на 12.07.18 в 11:46

Владимир Москов участва в "Изнесено студио" в следобедното ни предаване "ДНЕС"

„Подобряване на средата на живот в Гоцеделчевска община, както и създаване на добри условия за наши и чужди инвестиции са сред целите, които стоят пред нас“, каза в интервю за Радио Благоевград кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов.   Заедно..

публикувано на 11.07.18 в 16:24

С около 15 процента ще се повишат цените на таксиметровите услуги в Благоевград

Скок в цените на някои основни стоки от първа необходимост предвиждат икономисти в следващите седмици.  Причината – повишаване цената на горивата, на електроенергията, което неминуемо води след себе си ценови дисбаланс.  Какво предстои да се случи..

публикувано на 11.07.18 в 14:41

"Добринишко лято“ 2018 събира всяка събота на една сцена родния фолклор

„Добринишко лято“ е  една от успешните инициативи на местното читалище „Димитър Благоев“, която  за шеста година събира ценителите на народната култура, създавана в тези уникални български средища.  12 читалища от страната  гостуват през летните..

публикувано на 10.07.18 в 16:36

Докога ще се толерира „кучешкият туризъм“?!

Каква е истината около историята с бездомни кучета, изхвърлени от благоевградския приют в района на Стара Кресна? Кои са виновниците, ще има ли наказани? Какви са мерките, които предприемат община Благоевград и Областна дирекция по..

публикувано на 06.07.18 в 16:47
Д-р Магдалена Баймакова

Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова

В рубриката "Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова" и водещ Лалка Радкова акцентът на 3 юли бе Хепатит А.  Д-р Магдалена Баймакова е главен асистент в Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинската академия.  Разговорът й с..

публикувано на 06.07.18 в 16:42

Проектът "Твоят час" във Второ основно училище в Благоевград

В над 40 клуба по интереси по  проект „Твоят час“ на МОН  бяха обхванати учениците от  Второ ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград  през учебната година – Милена Ковачева, зам.директор на училището и ученици. Основна цел на проекта е създаване на условия..

публикувано на 06.07.18 в 15:07

Деца се възпитават на любов към природата на летен лагер под открито небе край Струма

Ваканцията започна, а с нея и тревогите на родителите какво ще правят децата им в свободното си време. Идеалният вариант за работещи майки и татковци е да изпратят отрочето си при баба на село. Ако обаче нямат такова "съкровище", рискуват компютърът..

публикувано на 05.07.18 в 16:31
Клаудио Локаттели остави за седем месеца ролята на журналист и избра да се бори като доброволец срещу Ислямската държава в Сирия

30-годишният доброволец Клаудио Локателли - за войната в Сирия, каузата, хуманността и срещите със смъртта от първо лице

Още една година измина, но един от най-болезнените военни конфликти днес - войната в Сирия, си остава все така неразрешим. Сега Сирия е димяща развалина. Войната е изкуство, но само по книгите. "Войната е провала на диалога" , казва 30- годишният..

публикувано на 31.01.18 в 15:46