Д-р Лиляна Несторова: Трихинелозата е тежко протичаща паразитна болест

„ Трихинелозата е остро заболяване при човека и някои млекопитаещи животни, свързани с паразитирането на трихинелите. Заразяването при човека става като се консумира заразено или трихинелозно месо от диви и домашни животни, когато не се обработва..

публикувано на 15.01.19 в 13:55
Георги Сарафов

Спаси семейството си и своя дом от пожар!

„През последните седмици пожарите в областта зачестиха. Картината е сходна със същия период на миналата година. Всяка година през зимния сезон в област Благоевград възникват над 200 пожара, като 90% от тях са в жилищни сгради и една от основните..

публикувано на 14.01.19 в 18:18

Финансистът Румен Гълъбинов: Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години

„ Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години “ - каза  тази сутрин в предаването „Днес“ на Радио Благоевград финансистът Румен Гълъбинов.  Той посочи времето „ когато големите цигарени концерни, международни, придобиха..

публикувано на 14.01.19 в 18:08

Михаил Неделчев: Яворов е трагическият поет на България

Това заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в литературата и литературата като събитие "Страници", излъчвано всеки петък, след новините в 21 часа. "Всяка национална култура трябва да има своя трагически поет, за да бъде..

публикувано на 13.01.19 в 19:44

Детският парламент топли Благоевград

Най-доброто лекарство за студено време са топлите напитки. Именно затова младежите от Детския парламент в Благоевград организираха и  реализираха своята първа инициатива за 2019 година, като раздаваха топли напитки за жителите и гостите на Благоевград...

публикувано на 13.01.19 в 13:58

Проф. Магдалена Панайотова: Алеко Константинов е изключително актуален и днес

В деня на рождението на Алеко Константинов, проф. Магдалена Панайотова - декан на Филологическия факултет на Югозападния университет “Неофит Рилски“ в Благоевград подчерта в интервю за Радио Благоевград, че бележитият българин  „ е изключително..

публикувано на 13.01.19 в 10:28

Сдружението на търговците и превозвачите на горива ще проведе национален митинг

На 12-ти януари Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива ще проведе национален митинг. Правителството направи предложение да се отложи с шест месеца влизането в сила на Закона за горивата, който сложи непреодолими препятствия пред..

публикувано на 11.01.19 в 16:38

Регионалната библиотека - Благоевград се присъединява към дарителската кампания на Радио Благоевград

Само ден след като Радио Благоевград обяви дарителската кампания за събиране на книги за изгорялата библиотека в гърменското село Скребатно, се отзоваха десетки граждани и институции. Други колеги също подеха тази идея и книги вече се събират на различни..

публикувано на 11.01.19 в 14:31

Всички мечки в Парка край Белица заспаха зимен сън

„От вчера, всички 25 мечки в Парка край Белица, спят зимен сън. Последен заспа най-младият мечок Рику, който доскоро беше активен, но от един ден не се е появявал, което означава, че е изпаднал в зимна летаргия“ -  съобщи за Радио Благоевград..

публикувано на 10.01.19 в 15:29

„Умни кошери“ ще помагат на пчеларите

   „Новината за отпуснатите от Европейския съюз 60 милиона евро за подпомагане на пчеларите, е много обнадеждаваща, особено, ако тези средства бъдат разпределени по-подходящ начин“ -  коментира за Радио Благоевград Тихомир Стоицов, председател..

публикувано на 10.01.19 в 15:25