Васил Говедарски от село Овчарци: Да правя диви животни от дърво с моторен трион - за мен е истинско удоволствие

Четири години 35-годишният Васил Говедарски от село Овчарци, община Сапарева баня, вае диви животни от дърво с моторен трион. В началото започнал да реже дърва за огрев и от дънер, който го впечатлил, за минути с резачката направил бухал. И така до..

публикувано на 18.07.19 в 14:42

Лъвски скок или урок по родолюбие

   Над 70 момчета и момичета на възраст от 5 до 16 години участваха в 15-то издание на състезанието „Лъвски скок“, чиито организатори са Община Благоевград и лекоатлетически клуб „Джордан“ в Благоевград. Инициативата е в памет на 182-та година от..

публикувано на 18.07.19 в 14:01

С фолклорен събор почитат Васил Левски в Новоселяне

Над хиляда самодейци от цялата страна се включиха във фолклорен събор, посветен на годишнината от рождението на Апостола на Свободата, Васил Левски. Домакин на патриотичната проява е бобовдолското село Новоселяне. Местното читалище и общинската..

публикувано на 18.07.19 в 13:45

Д-р Владислав Улевинов: „Имам много идеи за възраждането на болницата с мисъл за здравето на хората“

  Д-р Владислав Улевинов е новият мениджър на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.  Работил е дълги години в УМБАЛ „Александровска“ – София, в Специализираната болница по белодробни болести „Света София“ като детски пулмолог, а от 2016 г. до..

публикувано на 16.07.19 в 14:37

Емил Нешев: Спасителните операции по въздух в българските планини спират заради липсата на държавна политика

        До момента инцидентите във високата планина са обслужвани от 2 хеликоптера на частен оператор, оборудвани като въздушни линейки със всичко необходимо, за да транспортират и оказват помощ на пострадали. Заради липсата на създаване на достатъчно..

публикувано на 16.07.19 в 14:06
Единственото гнездо на щъркели с видеонаблюдение в село Баничан

В Баничан спасиха щъркел, изпаднал в беда

  Млад щъркел, обитаващ щъркеловото гнездо под постоянно видеонаблюдение в гоцеделчевското село Баничан, бе спасен в неделя от сериозни наранявания.   „Крилото на птицата беше оплетено със сезал, за което ми сигнализира  кметът на с. Баничан...

публикувано на 16.07.19 в 11:03

„Фолклорна магия“ събра над 2 хиляди участника в Банско

     Най-високата оценка за едно културно събитие се измерва с  неговата актуалност, след като  вече е приключило.  Второто издание на  националния фестивал „Фолклорна магия“ в Банско  дълго ще намира своя отзвук  сред публиката, участниците и неговите..

публикувано на 15.07.19 в 16:04

Църногорският събор „В сърцето на Граово“ обедини наука, бит, култура и традиции на хората от този край

     Научен колоквиум предшества второто издание на Църногорския събор "В сърцето на Граово" в едноименния манастир "Св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян" – с. Гигинци. Събитието се състоя в магерницата на Светата обител и бе уважено от..

публикувано на 15.07.19 в 14:16

Четири нови интерактивни занимания в Музеен детски кът в РИМ - Благоевград

     Четирите нови занимания в детския кът се подготвят за началото на новата учебна година по проект „ Привличане на нова публика сред семейства и училищни групи”. Радио Благоевград е партньор по проекта заедно с Пирински Туристически Форум и РУО..

публикувано на 15.07.19 в 12:03

„Пирин“ (Бл) победи „Банско“ с 1:0 в контролна среща

   В контролна среща футболистите на „Пирин“ (Бл) победиха като гости отбора на „Банско“ с 1:0, с гол на централния си нападател Иво Михайлов в 38-ата минута. Банскалии бяха равностоен опонент и поддържаха игровото равновесие през голяма част от мача...

обновено на 15.07.19 в 09:53