Предприемачът пристига в Благоевград

Той е млад и успешен български предприемач,  който споделя реалния си  опит от бизнеса и житейските ситуации, в които е попадал. Преминал е през редица изпитания,които променят неговия светоглед.  "Никога не е било важно, колко пъти ще падна или..

публикувано на 18.09.18 в 13:45

Атракциони, лакомства и музика за всички вкусове в едноседмичния есенен панаир в Гоце Делчев

Започна традиционният есенен панаир в Гоце Делчев, който ще продължи до 24 септември. Той е разположен в района на бившата казарма в града, за да има достатъчно място за търговците, посетителите и участниците. Цяла седмица общината е..

публикувано на 18.09.18 в 12:11

8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград - първото и единствено иновативно училище в общината

Иновациите са в две направления – изучаване на нов предмет „Дигитален свят“ и прилагане на нови иновативни методи на преподаване. Предметът „Дигитален свят“ на практика означава основи на програмирането. Това обясни за Радио Благоевград..

публикувано на 18.09.18 в 11:47

Баница со тиганица, огледна баница и още вкусотии – научите се да ги приготвяте през Кулинарните уикенди

Кулинарните уикенди започват на 22 септември. До края на декември можете да посетите 10 дестинации в районите на Югозападна България и Югоизточна Македония, по пет във всяка държава. Дестинациите в България са в Благоевград с уикенд на меда,..

публикувано на 17.09.18 в 15:07

Кресна отдаде почит на своя велик син Стефан Карчев

На 13.09.2018 г., бе открита паметна плоча върху фасадата на къщата във Ветрен на Стефан Георгиев Карчев (1859 - 1956). Плочата е дарение от признателна Кресна по случай 140 годишнината на Кресненско-Разложкото въстание и ще напомня на всеки жител или..

публикувано на 16.09.18 в 12:31

180 офицери и сержанти от резерва и запаса от Благоевградска област участват в Първия национален събор на запасното войнство в град Казанлък

Това съобщи за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса и  председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва  в Благоевград. Поводът е 110-тата годишнина от основаването на Съюз на запасните офицери в България...

публикувано на 16.09.18 в 12:13

Здравка Евтимова: Надеждата на всеки автор е написаното от него да се влее в кръвообращението на читателя

Това каза Здравка Евтимова в разговора за новата си книга - „Зелените очи на вятъра” - с водещия на предаването за литература на Радио Благоевград „Страници” и продължи: „ И да може да помогне на този човек, който е прочел книгата, да е по-силен: да е..

публикувано на 16.09.18 в 12:05

Трябва да приключи реконструкцията на ж.к.“Бистрица“ в Дупница

Изграждането на нова инфраструктура в най-големия жилищен комплекс в Дупница - ж.к.“Бистрица“ е много важна задача, след като повече от 30 години в този комплекс не беше свършена никаква работа в това отношение. Това заяви в интервю за Радио..

публикувано на 14.09.18 в 16:40

Въпроси за бъдещето на железопътния транспорт

Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт представи отворено писмо до медии, граждани и политици във връзка със стартиращата  обществена поръчка за закупуването на нови влакове от БДЖ. Това са част от въпросите, които са останали без..

публикувано на 14.09.18 в 16:29

Репортерска проверка: Има ли увеличение на таксите за църковни ритуали в благоевградските храмове?!

Дали пазарният принцип влезе и в Българската православна църква след като се заговори за вдигане на цените за различните ритуали в православните храмове?! Решихме да проверим има ли увеличение на таксите в благоевградските черкви.  В двора на..

публикувано на 14.09.18 в 15:32