Младите "Звезди в Радиото" - Димана Крумова


Предлагаме Ви среща с една малка звезда, звезда изграяла на сцената на Радио Благоевград. 

Димана Крумова е на 14 години от град Кюстендил и получи специалната на града на Радио Благоевград в конкурса „Звезди в радиото 2018г.“. Конкурсът е ежегоден и се организира от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св.св.Кирил и Методий" Благоевград.

Димана не е от музикално семейство, но любовта към българското, българският фолклор, история и традиции е в нейната същност и душа. Тя е от младите хора, чрез които българското продължава да живее. 

За музиката и труда, които полага, за да успее Димана Крумова сподели в предаването "неделя у дома". Можете да я чуете в звуковия файл


Вижте още

Д-р Владислав Улевинов: „Имам много идеи за възраждането на болницата с мисъл за здравето на хората“

  Д-р Владислав Улевинов е новият мениджър на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.  Работил е дълги години в УМБАЛ „Александровска“ – София, в Специализираната болница по белодробни болести „Света София“ като детски пулмолог, а от 2016 г. до момента – в болница „Уни хоспитъл“ в град Панагюрище, като завеждащ детска пулмология. Притежава..

публикувано на 16.07.19 в 14:37

Емил Нешев: Спасителните операции по въздух в българските планини спират заради липсата на държавна политика

        До момента инцидентите във високата планина са обслужвани от 2 хеликоптера на частен оператор, оборудвани като въздушни линейки със всичко необходимо, за да транспортират и оказват помощ на пострадали. Заради липсата на създаване на достатъчно работа обаче, на оператора му стана неизгодно да поддържа 2 налични хеликоптера,  чрез които –..

публикувано на 16.07.19 в 14:06
Единственото гнездо на щъркели с видеонаблюдение в село Баничан

В Баничан спасиха щъркел, изпаднал в беда

  Млад щъркел, обитаващ щъркеловото гнездо под постоянно видеонаблюдение в гоцеделчевското село Баничан, бе спасен в неделя от сериозни наранявания.   „Крилото на птицата беше оплетено със сезал, за което ми сигнализира  кметът на с. Баничан. Местни жители му разказали  как наблюдавали оплетеното малко да се опитва да се освободи ,..

публикувано на 16.07.19 в 11:03

„Фолклорна магия“ събра над 2 хиляди участника в Банско

     Най-високата оценка за едно културно събитие се измерва с  неговата актуалност, след като  вече е приключило.  Второто издание на  националния фестивал „Фолклорна магия“ в Банско  дълго ще намира своя отзвук  сред публиката, участниците и неговите идейни вдъхновители. Песните, танците, майсторското свирене и пресъздадените уникални  ритуали на..

публикувано на 15.07.19 в 16:04

Църногорският събор „В сърцето на Граово“ обедини наука, бит, култура и традиции на хората от този край

     Научен колоквиум предшества второто издание на Църногорския събор "В сърцето на Граово" в едноименния манастир "Св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян" – с. Гигинци. Събитието се състоя в магерницата на Светата обител и бе уважено от министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която се включи в дискусията за храната..

публикувано на 15.07.19 в 14:16

Четири нови интерактивни занимания в Музеен детски кът в РИМ - Благоевград

     Четирите нови занимания в детския кът се подготвят за началото на новата учебна година по проект „ Привличане на нова публика сред семейства и училищни групи”. Радио Благоевград е партньор по проекта заедно с Пирински Туристически Форум и РУО Благоевград. Райка Иванова и Малгожата Кулова от  РИМ – Благоевград споделиха същността на новите..

публикувано на 15.07.19 в 12:03

„Пирин“ (Бл) победи „Банско“ с 1:0 в контролна среща

   В контролна среща футболистите на „Пирин“ (Бл) победиха като гости отбора на „Банско“ с 1:0, с гол на централния си нападател Иво Михайлов в 38-ата минута. Банскалии бяха равностоен опонент и поддържаха игровото равновесие през голяма част от мача. Чуйте звуковите файлове с думите на двамата треньори: Иво Тренчев – на „Пирин“ и Димитър Крушовски..

обновено на 15.07.19 в 09:53