Георги Икономов: Продължаваме да се борим за модернизиране на ски-зона Банско


Банско се превърна в целогодишна туристическа дестинация. Хората, които посещават столицата на зимния туризъм, в повечето случаи се прибират заредени и изпълнени с приятно усещане след пребиваването си там. Гостите от чужбина продължават да сипят суперлативите си за туристическия център. А реномирани специализирани световни издания да го поставят в челото на класациите си.

Какво обаче се крие зад задълбочената дейност в посока развиване на общината?!

Предизвикателствата пред местната власт са изключително огромни. Все още не може да се каже, че ще посрещнем с добро чувство предстоящия зимен сезон – така кметът на общината, Георги Икономов, коментира подготовката на ски - курорта в следобедния блок на Радио Благоевград на 6 ноември. Пред водещата, Бойка Браткова, той очерта причините за недоволството си.

Част от разговора с кмета на Банско, Георги Икономов, може да чуете в звуковия файл


Вижте още

Системен проблем ли е придвижването на жителите на Кресна с междуградския превоз?

Има ли разписание на автобусите за междуградски превози в Кресна? Системен проблем ли е придвижването на жителите на града до други населени места? Темата поставихме по сигнал на потърпевш слушател, който се обърна с отворено писмо към Радио Благоевград.   „... п озволих си да ви пиша, защото случилото се с мен, за което ще ви разкажа,..

публикувано на 26.06.19 в 14:24
Калоян Стайков

Икономическият експерт Калоян Стайков за прозрачността на новия публичен дълг

„ Нужни са повече прозрачност и по-добра комуникация от страна на Министерството на финансите за новия публичен дъл г. “ - коментира за Радио Благоевград темата за новия публичен дълг Калоян Стайков от Института за пазарна икономика. „ На фона на продължаващите бюджетни излишъци – министерството очаква натрупания за първите пет месеца на..

публикувано на 26.06.19 в 13:12
Ганчо Ганчев

Проф.Ганчо Ганчев: Нужен ни е Закон за несъстоятелност на физическите лица

„ Нужен ни е Закон за несъстоятелност на физическите лица “, каза за Радио Благоевград проф.Ганчо Ганчев, преподавател по финанси в ЮЗУ “Н. Рилски“- Благоевград. Той коментира предложението на омбудсмана Мая Манолова за проект за закон за частния фалит и т.н.„вечен длъжник“. Най-малкото, „ защото практически всички европейски страни имат такъв..

публикувано на 26.06.19 в 13:07

Благоевград е домакин на „Дни на толерантността“

Асоциацията на родители на деца с епилепсия обявява  27, 28 и 29 юни за „Дни на толерантността“в Благоевград.  Инициативата цели да подкрепи деца и лица с епилепсия и техните семейства. На 27 юни от 13.30 часа ще се проведе конференция на тема „Видове заетост“. Преди това  родителите и децата ще имат възможност да получат на място  индивидуална..

публикувано на 25.06.19 в 15:53

В Кюстендилско учат децата как се оцелява в планината

Как се оцелява при екстремни условия; и как се определят основните географски посоки – това ще научат участниците в Детския лагер в планината в Кюстендилско. Над 20 деца от България и чужбина ще почиват в новоизградения лагер в село Смоличино. Идеята и нейното реализиране са на Елена Начева. Лагерът е построен с лични усилия и средства, и с..

публикувано на 25.06.19 в 11:07

Да сключим брак в Разлог

Интересна тенденция се наблюдава през последните години в Разлог – двойките, сключващи брак, са предимно външни, от други населени места на страната, и от чужбина. Това лято се очаква да пристигнат младоженци, които живеят отвъд Атлантика - в Чикаго, за да увековечат сватбения си ден в Разлог. Лина Пъргова ни срещна в следобедната..

публикувано на 25.06.19 в 10:58

Една шумна и луда любов избухна за девети път в Добринище

Много публика /не само мъже на възраст от 3 до 103 години/, но и момичета, жени и баби, обхванати от буйния дух на мотоциклетния спорт, с огромен интерес наблюдаваха в местността „Русковец“ деветия традиционен мотокрос „Добринище 2019“.Мотоциклетисти от цяла България се състезаваха в в четири класа:65 и 85 кубически сантимерта, МХ1 и МХ2...

публикувано на 23.06.19 в 15:19