Доц. Екатерина Дамянова: Рождество е мир и любов!

Снимка: архив

Доц. Екатерина Дамянова е преподавател по библейска археология и библейска история в Софийския университет.

Днес за Радио Благоевград тя припомни, че става дума за реално събитие, което се е случило доста отдавна - около шеста-четвърта година преди Христа.

Това, което може би често забравяме е голямата милост, избавление, съчувствие, както казва Свети Климент Охридски за празника, които получаваме чрез Христовото Рождество“, подчерта доц. Дамянова.

Тя отправи призив към слушателите и пожела “да потърсим, съхраним и възродим чрез Рождество мира, любовта и Божието благоволение между човеците“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Едни чистят Благоевград за ден, а други цял живот

    За поредна година Община Благоевград стана част от инициативата „Да изчистим България за един ден”.   В зелената инициатива се включиха десетки доброволци и представители на общинска администрация, които чистиха междублокови пространства, паркове, зелени площи, детски площадки, коритото на река Благоевградска Бистрица, обхванат беше..

публикувано на 15.09.19 в 10:44
Методи Чимев

Инфраструктурните проекти бяха водещи за Община Дупница през последните години

Това беше заложено в програмата за развитие на община Дупница през последните четири години. Успяхме да променим изцяло вида на най-големия жилищен комплекс в града – ж.к.“Бистрица“. Осигурени бяха и допълнителни средства освен заложените в европейския проект. Правителството отпусна 5 милиона лева допълнително, колкото бе и стойността на проекта...

публикувано на 13.09.19 в 17:10
Иво Тренчев

"Пирин" срещу "Спартак" /Варна/ – покана за разплата

Без контузените защитници Румен Трифонов и Димитър Митев и нападателя Иво Михайлов, отборът на "Пирин" ще излезе утре за победа при домакинството си на "Спартак"/Варна/ в мач от 8-я кръг на Втора футболна лига.  До последно под въпрос ще бъде участието на халфа Конър Хендерсън.  Старши треньорът на „орлетата“ Иво Тренчев е категоричен, че..

публикувано на 13.09.19 в 15:28

Регионален отборен турнир по шоудаун се проведе в Благоевград

Шоудаунът е спорт за незрящи и хора с нарушено зрение. Наподобява тенис на маса, играe  с хилки и ръкавици, но в този случай топчето е звънтящо. Състезателите носят предпазна маска за очи, за да се гарантира, че няма да могат да виждат топчето, а да се ориентират по неговия звън. Регионалният отборен турнир по шоудаун се провежда за трета..

публикувано на 12.09.19 в 13:18
Явор Гечев

С куче в автобус

 „Няма законови ограничения за това, домашните любимци да пътуват  в градския или междуградския транспорт, заедно със своите стопани. Ограниченията се налагат единствено от собствениците на транспортните фирми. Единствените животни, за които не би трябвало да бъдат налагани никакви ограничения, са кучетата водачи.“ -  заяви за Радио Благоевград..

публикувано на 12.09.19 в 12:55

Безопасни ли са ученическите стоки и пособия

Качеството и безопасността на ученическите стоки и пособия са обект на засилените проверки, които извършват инспекторите от Комисията за защита на потребителите, в началото на новата учебна година.   „Безопасността е задължителното условие. Имаме много ясни критерии, по които извършваме проверките за това , какви облекла , обувки,..

публикувано на 12.09.19 в 12:10

Трудна победа на хандбалния "Пирин" над "Астрайон"

  Отборът на "Пирин"/Гоце Делчев/ стартира подготовката си за новия сезон в мъжката хандбална „А“ група с трудна победа  28:27 над  македонския  втородивизионен  "АСТРАЙОН"/Струмица/ в контрола, играна в „Арена Неврокоп“.  Старши треньорът Николай Пиргов е доволен, че е запазил състава, очаква до дни и нови попълнения. (чуйте звуковия файл)..

публикувано на 12.09.19 в 11:00