Минералната вода в Благоевград – между общинските и частните интересиОбщинската съветничка Злата Ризова инициира онлайн петиция за преразглеждане и отмяна на решението на ОбС – Благоевград, с което с минерална вода да се захрани хотел „Езерец“, собственост на съветника Румен Калайджиев.

Припомняме, че преди година бе взето решение за изграждането на водопровод за минерална вода до общинския закрит плувен басейн в комплекс „Пирин” и до хотел „Езерец”. Стойността на проекта бе над 600 хиляди лева, като от тях половината бяха общински средства, а останалите бяха от частният инвеститор, Румен Калайджиев.

„Мотивът ми да инициирам петицията е огромното недоволство, което всички благоевградчани знаем, че се натрупа в последата една година. Администрацията на кмета Камбитов твърдеше, че има минерална вода, която не се използва пълноценно и буквално изтича в канала. Казваха, че този съвместен проект ще бъде изгоден за Благоевград. Оказа се обаче, че не се случи както ни се обясняваше.“  Това каза в ефира на Радио Благоевград Злата Ризова.

Тя допълни, че към момента общинският плувен басейн не е захранен с минерална вода, докато хотелът на Калайджиев от месеци използва ценния пророден ресурс. Ризова поясни, че водата би трябвало да се използва за отоплителните нужди на съоръжението, както и да тече от душовете в баните, което към днешна дата не се случва.

„Топлата вода в бойлерите на комплекса свършва след втората тренировка на децата“.

Според Румен Калайджиев, твърденията не са верни. В ефира на медията ни той каза, че договорът с Община Благоевград е изпълнен перфектно.

„Тази минерална вода в момента е до входа на плувния басейн в „Еленово“. Начинът, по който ще се използва го решава ОбС и кметът Камбитов. Обвиненията, че водата е дадена само на „Езерец“ са нелепи.“

Чуйте позициите по темата на Злата Ризова и Румен Калайджиев в звуковите файлове


Вижте още

Кардиолози извършиха уникална за България операция

  Д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в Аджибадем Сити клиник болница Токуда, и екипът му приложиха за първи път в България най-иновативния метод за разбиване на калциеви натрупвания в съдовете при пациенти с масивни плаки и огромен сърдечен риск.   Иновативната процедура се осъществява с устройство, което изпраща..

публикувано на 22.10.19 в 14:13

Романът „Бездетен“ с благотворителната мисия „За да се роди едно българско дете!“

Българските бездетни семейни или несемейни двойки са над 200 000, от които над 50 000 никога няма да станат биологични родители, ако не получат донорски материал. Според изследване на Евростат,  към 2060 г. населението на България ще намалее с още близо 27%, делът на децата до 15 г. ще се свие с най-малко 13%, а населението на възраст между 15 и..

публикувано на 21.10.19 в 20:24

Нова площадка за стрийт фитнес в Благоевград

В парк „Македония“ в Благоевград бе направена първа копка по изграждането на нова спортна площадка. Многофункционалното спортно съоръжение ще бъде на площ от 110 квадратни метра и ще включва три спортни площадки по стрийт фитнес и кросфит. В парк „Бачиново“ и в парк „Даме Груев“ в Благоевград ще се изградят комбинирани съоръжения, всяко с площ от..

публикувано на 21.10.19 в 17:00
Клаудио Локатели

Ексклузивно пред Радио Благоевград: боец от кюрдските "Сили за защита на народа" за войната в Сирия

                       Турската офанзива ще възроди Ислямска държава, казва Клаудио Локатели „Сега Сирия е димяща развалина“ , така започнах статията си преди две години, когато за първи път ви срещнах с италианския военен журналист Клаудио Локатели, дни след като той се завърна от Сирия, след като заедно..

публикувано на 21.10.19 в 12:49

Завърши детско-юношеският турнир по хандбал „Атанас Карабельов“

   В гр. Гоце Делчев завърши първият мемориален международен детско-юношески турнир по хандбал „Атанас Карабельов“. Във финала гръцкият "Драма" победи "Интер" (Благоевград) с 25:21.    Оценките за турнира на Любомир Арнаудов, треньор на "Пирин" (Гоце Делчев), и Райчо Копривленски, един от организаторите на турнира:

обновено на 21.10.19 в 10:32

Проф. Михаил Неделчев: Ние осезаваме света чрез писмената реалност

   На тазгодишното издание на "Аполония" беше представена книгата на проф. Михаил Неделчев „Литературноисторически обзорни сюжети“ – първа от тритомника, който задава въпроса „Как работи литературната история?“. Книгата бе представена и в поредното издание на предаването на Радио Благоевград за литературата като събитие и събитията в литературата..

публикувано на 20.10.19 в 18:41

Ивайло Шопски: Никола Парапанов е личност, която вдъхновява

   На 16 октомври, преди 107 години, Петрич посреща свободата си. Светлата личност, превърнала мечтата  в  неукротима радост, е капитан Никола Парапанов. Днес  паметта за този герой  е възпята и в песен.  Заслугата е на Ивайло Шопски,  създател на каузата „Пътуващо читалище“, който обикаля страната, за да държи жива искрицата и пали огъня на..

публикувано на 20.10.19 в 12:45