Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!

Автор:

„Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“ бе темата на семинара, огранизиран от Главна дирекция „Национална полиция“, който показа какви са усилията на най-важните държавни институции, имащи отношение към темата "безопасно движение". 

На семинара бе отчетено, че има намаляване на жертвите при пътно-транспортните произшествия, в сравнение със същия период на миналата година, но постигнатото не е достатъчно. До този момент в страната най-опасен месец е юни, ако говорим за пътното движение. След това в своеобразната класация са месеците май и март. Продължава засиленият контрол върху спазването на основните правила на пътя. Съставени са 1 380 000 хиляди акта за нарушения, 19 хиляди са нарушенията, свързани с употребата на алкохол, а от тях, според закона, престъпления са 2 800 – това са нарушения, свързани с установено количество на алкохола над 1,2 промила. Над 400 хиляди са нарушенията, свързани с превишени скорости на пътя. Това са превишения на скоростта до 30 км/час.

Снимка

В семинара взеха участие заместник-министърът на вътрешните работи Милко Вернер, началникът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, Малина Крумова – председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, както и проф. Олег Асенов – член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“.

На семинара присъстваха 44 журналисти, двама от тях представители на чужди медии. В звуковия файл можете да чуете обръщенията на Христо Терзийски, Милко Вернер, Ивайло Иванов, Малина Крумова и Бойко Рановски. 

В звуковите файлове можете да чуете председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата Малина Крумовакомисар Антон Доклев – началник-отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Благоевград, старши инспектор Славчо Ангелов – началник-отдел „Административно-наказателна дейност и отчет на пътно-транспортни произшествия“ при ОД на МВР – Благоевград , старши инспектор Радослав Боюклийски – началник на  сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Кюстендил.Галерия

Вижте още

Жители на община Бобов дол ще участват в делото срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ “Бобов дол“

Делото на екологичната организация „Грийнпийс – България“ срещу Изпълнителната агенция за опазване на природната среда и водите за изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ е насрочено за 24-ти септември в Административния съд в Кюстендил. Към делото са се присъединили и жители на Големо село, което е част от община Бобов дол.  Жителите на общината..

публикувано на 20.09.19 в 16:31

Подкрепа за социалното предприемачество на местно ниво

   Дейностите за подпомагане и подобряване на социалното предприемачество на местно ниво в трансграничния регион, бяха представени днес на среща в Благоевград. Проектът е финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020.    Създаването на два центъра за подкрепа на социални предприемачи в..

публикувано на 20.09.19 в 13:45
Цветанка Гаврилова – директор на ЦЛТРДБ

С около 25 школи откриват новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

През месец септември е най-активната кампания по записване на децата в школите на Центъра за личностно и творечско развитие на децата на Благоевград. През учебната 2019/2020 година талантливите и любознателни деца могат да избират с какво да се занимават извън училище в 25 школи в две направления – "Изкуство" и "Наука". Няма ограничения за броя на..

публикувано на 20.09.19 в 09:48
Старши комисар Дойчин Дойчинов

Заловиха нападателите на готвачката в детската градина в село Кърналово

Полицията в Петрич залови и двамата нападатели на готвачката в детската градина в петричкото село Кърналово. Единият е на 22 години, а другият на 25. И двамата са криминално проявени и живеят в Петрич. И двамата са направили самопризнания. Единият от тях, който е планирал грабежа, има дядо в селото. Образувано е досъдебно производство, каза на..

публикувано на 19.09.19 в 17:50
Габриел Перейра Да Силва  и водещия Иван Близнаков

За “Пирин“, бразилския футбол и волята да успееш

За първи път в спортния летопис на Радио Благоевград в студиото гостува бразилски футболист – едно от новите имена в „Пирин“. 24-годишният офанзивен халф Габриел Перейра Да Силва  активно участва в предаването „Спортна сряда“ на 18 септември. За  скромното си семейство и родния си град Кампо Гранде, за своята Бразилия, където футболът  е не само..

публикувано на 19.09.19 в 10:54

Законопроектът срещу фермите за ценни кожи вече е в Парламента

„ Законопроект ът , предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната от 1 януари 2021 г., вече е внесен в Парламента . Това е най-важната крачка, но предстоят още много усилия, докато се случи наистина забраната“ –  съобщи за Радио Благоевград Петя Алтимирска, председател на Инициативния комитет на Национална гражданската..

публикувано на 18.09.19 в 15:31

Внимание! Опасни капачки за буркани на пазара!

  „Най-тревожния проблем в момента на българския пазар са металните капачки с пластизолов уплътнител и металните опаковки. Другите опаковки са горе-долу вече в ред, но при капачките положението е много тревожно.“ –  коментира за Радио Благоевград инж. Майя Стойчева, ръководител на Акредитиран Изпитвателен Център АЛМИ ТЕСТ, която е направила..

публикувано на 18.09.19 в 15:26