Ветеринарни лекари от Симитли реагираха незабавно на зов за спасяването на прегазено от кола малко кученце


Сигнал за прегазено от лек автомобил, но живо малко куче, беше подаден в Радио Благоевград от очевидци на инцидента с молба за съдействие.  Кола е блъснала 4-месечния пекинез на главен път Е-79  край село Крупник. Най-близка се оказа  ветеринарната клиника  на  братята-лекари Ивайло и Найден Николови в Симитли.  Не беше нужно да ги убеждаваме, те веднага заминаха за мястото на катастрофата. Само за минути животът на малкия пекенез беше в сигурни ръце.

Кученцето е със счупен таз и  други вътрешни наранявания, но живо, с реални  шансове да оцелее и да се възстанови.

Според лекарите  то е домашно и твърде вероятно е стопаните да не знаят какво го е сполетяло.

Затова ветеринарните лекари ни предоставиха и снимка на  малкия чаровник.

Радио Благоевград стартира кампания по набиране на средства за лечението на прегазеното кученце, а колеги от медията вече направиха лични дарения.

Ако искате да станече част от  тази кауза, можете да отидете в  клиниката  „Ние Вет“ на братя Николови, или да направите личното дарение в рекламния офис на Радио Благоевград. Телефони за връзка: 0896 65 04 55 – клиника "Ние Вет" и 073/ 88 95 107 – Радио Благоевград.

Екипът на медията изказва  дълбока благодарност към ветеринарните лекари д-р Ивайло Николов и д-р Найден Николов, които също се включиха в дарителската кампания! 


Вижте още

Доц. Алекси Тасев в книга дава информация за последните 22-ма кметове на община Дупница

Доц. Алекси Тасев е кмет на община Дупница във времето от 1985-а до 1989 година. В последно време със своите изследвания и книги дава доста информация за историята на града и района. В предишните си книги разказва за стопанската история на Дупница, за 100-те най известни дупничани, за жителите на града, депутати в Народното събрание, за историята..

публикувано на 22.11.19 в 16:10

КНСБ: Социалните мрежи създават проблеми на работното място

Близо 75% от работещите българи не членуват в синдикати. Това обяви на пресконференция Огнян Атанасов – национален секретар в КНСБ. Синдикалната организация представи в Благоевград националната кампания „Арена Работеща България“, чиято цел е да се дискутират проблемите на хората, които не са обхванати от синдикатите. „ Две теми се..

публикувано на 22.11.19 в 14:03

Д-р Еленко Попов, уролог: Правете веднъж годишно профилактичен преглед за простатата. Не чакайте появата на симптоми.

    Месец ноември е посветен на превенцията за рак на простатата. Заболяването годишно взима над 2 000 жертви в България и е едно от най-честите онкологични заболявания при мъжете у нас. Според Американската онкологична асоциация (АCS) процентът на мъжете, оцелели с диагноза рак на простатата, след адекватно лечение, варира между 91 и 100%...

публикувано на 22.11.19 в 12:37

Програма „Хачико“ ще помага на хора и животни, изпаднали в беда

 На 1 декември и в България официално ще бъде представена Международната хуманитарна програма „Хачико“, чиято кауза е да помага на хора и животни, изпаднали в беда.   „Създадохме Програмата преди една година, като повечето от нас живеят в чужбина. Обединихме се хора, които знаем колко сериозен е проблемът с нехуманното отношение към..

публикувано на 21.11.19 в 15:31

С около 30 % по-високи са изкупните цени на ориенталските тютюни тази година

 Изкупната кампания на дребнолистните ориенталски тютюни от сортовите групи „Басми“ и „Каба Кулак“ започна в цялата страна, включително и в Гоцеделчевско. Добрата новина е, че качественият тютюн се изкупува на много добри цени. „Вече имаме информация, че някои тютюнопроизводители са продали тютюна си от сорта „Басма“ за 9.50 лв. за..

публикувано на 21.11.19 в 14:33

Неврокопският митрополит Серафим: Семейството трябва да бъде като малка домашна църква

Православните християни днес отбелязват Въведение Богородично. Почита се и като Ден на християнското семейство. „Празникът Въведение Богородично е едно знаменателно събитие“ – каза в интервю за Радио Благоевград, излъчено в предаването "Днес", Негово Високопреосвещенство Неврокопският  митрополит Серафим. Той почита момента на въвеждането..

публикувано на 21.11.19 в 10:25

„Студент на годината 2019“

Националното представителство на студентските съвети откри процедурата за номинации за Националния приз „Студент на годината“. „Конкурсът популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост и традиционно в предложенията присъстват изявени студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград“ – сподели в рубриката „Аудиториум“ на..

публикувано на 20.11.19 в 14:06