Продължава пръскането с хеликоптери срещу марокански скакалци в Кърджалийско

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско.  Утре предстои да бъдат третирани площите в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците,..

публикувано на 26.05.24 в 17:23

Служебният вътрешен министър заяви, че намалява мигрантския натиск към България

Центровете за бежанци у нас са пълни на 25 процента, след като миналата година по това време капацитетът им е бил напълно зает. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и допълни, че за петте месеца на тази година има четири пъти повече..

публикувано на 26.05.24 в 15:08

Приключи пръскането срещу марокански скакалци в община Черноочене

Приключи пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Чернооченско.  В продължение на два дни със селскостопанска авиация от два хеликоптера са обработени около 8500 декара в землищата на 8 чернооченски села.  Бедствено..

публикувано на 26.05.24 в 14:30

Пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май (понеделник). Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането ще започне в 21 часа на 27 май (понеделник) и ще приключи в 6 сутринта на 28 май (вторник). Ще бъдат третирани площи на..

публикувано на 26.05.24 в 13:52

Втори ден хеликоптери пръскат в Черноочене срещу марокански скакалци

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско. Два хеликоптера пръскат срещу марокански скакалци в Чернооченско (видео) Два хеликоптера ще пръскат срещу марокански скакалци в Кърджалийско..

публикувано на 26.05.24 в 11:05
Фармфест 2024

Демонстрират подковаване на коне във фармфеста в Момчилград

Във втория ден на фармфеста в Момчилград посетителите ще наблюдават ръчно стригане на овца, доене на крави, подковаване, както и майсторска езда на кон. Вчера, когато се откри фермерския фестивал, хиляди се стекоха в подножието на лесопарк "Момчил юнак"...

публикувано на 26.05.24 в 10:37

Иван Робов: Специфичен момент за изборите 2 в 1 е уседналостта на избирателя

Избирател, който няма право да гласува за представители за Европейски парламент, но може да гласува за НС, ще дава своя вот само с хартиена бюлетина. Това каза Иван Робов, председател на Районната избирателна комисия в Кърджали. "На тези избори, знаете,..

публикувано на 26.05.24 в 09:41

Поскъпват някои основни хранителни стоки на борсите в страната

Повишението на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната продължава и тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Индексът на тържищните..

публикувано на 26.05.24 в 08:58

Предимно слънчево ще е времето в неделя

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали и прегърми. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили...

публикувано на 26.05.24 в 08:19
Ангел Кунчев

Във всички области на страната има случаи на заболяване от коклюш

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. Едва 100 от заразените са в болница, а нови смъртни случаи няма. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според Кунчев мерките, които бяха взети - за намаляване на..

публикувано на 25.05.24 в 19:13

Два хеликоптера пръскат срещу марокански скакалци в Чернооченско (видео)

Започна двудневно пръскане със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в 8 чернооченски села. Мярката е във връзка с обявен от Министъра за земеделието и храните каламитет - масова поява на марокански скакалци. Тя е с цел..

публикувано на 25.05.24 в 09:45

Приключва процедурата по удостоверяване на машините за вота 2 в 1

Днес Министерството на електронното управление приключва процедурата по удостоверяването на машините за изборите на 9 юни. В процеса на проверка на софтуера и хардуера им участваха Институтът по метрология и Институтът по стандартизация...

публикувано на 25.05.24 в 09:19

Времето в събота - слънчево, температури до 28 градуса

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен..

публикувано на 25.05.24 в 07:49

20 плажа в Северна Гърция са отличени със "син флаг"

Гърция притежава 15% от най-чистите плажове по света, отличени с т.нар. "Син флаг". Общо 625 плажа на Гърция получават престижната награда "Син флаг". Картата на гръцките "Сини плажове" показва, че най-голям брой ваканционни дестинации,..

публикувано на 25.05.24 в 07:41

Специалната стипендия „Кърджали” получиха петима зрелостници

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството..

публикувано на 24.05.24 в 15:00

За първи път Стопанската камара в Кърджали награди изявени ученици и учители за 24 май

Тази година за първи път по случай 24 май Българската стопанска камара – Кърджали награди изявени учители и ученици от община Кърджали. Бяха връчени три награди, а те са за Димитрия Христова – старши учител в Професионална гимназия по икономика..

публикувано на 24.05.24 в 14:35

С празнична програма бе отбелязан 24 май в Ардино

Ардино тържествено oтбeлязa 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В трaдициoннoтo oбщoгрaдcкo тържecтвo се включиха учeници, учитeли, прocвeтни, културни дeйци и граждани...

публикувано на 24.05.24 в 14:10

Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково

Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково днес. Празничният 24 май събра заедно над 1500 деца и ученици от всички училища и детски градини в общината, стотици учители, родители, културни и просветни деятели, студенти и преподаватели, журналисти,..

публикувано на 24.05.24 в 13:47

В училището в Черноочене отбелязаха 24 май и изпратиха своите абитуриенти

Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене изпрати с балони, цветя и смях, премесен със сълзи зрелостниците от „Випуск-2024“. Абитуриентите и възпитаниците получиха грамоти и награди за отличен успех успешно участие в различни международни и..

публикувано на 24.05.24 в 13:11

Ученици, педагози и творци бяха наградени от областния управител на Кърджали

По традиция в навечерието на 24 май областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци за високи постижения през годината и защитени образователни стандарти на национално и международно ниво. 40 ученици от 1 до 11 клас, 10..

публикувано на 24.05.24 в 12:09