Ученици от Кърджали сглобиха мощен компютър за 140 лева

Как образованието може да бъде интересно, и полезно едновременно. Това не е труден въпрос за учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода” в Кърджали, които сами сглобиха мощен компютър и дори..

публикувано на 03.05.18 в 17:10

Община Крумовград подлага на обществено обсъждане монумент на входа на града

Община Крумовград предоставя за обществено обсъждане на идейно предложение за монументален знак, който да бъде поставен на входа на Крумовград в посока от Момчилград . От общината очакват гражданите и заинтересованите страни да изкажат..

публикувано на 30.04.18 в 16:53

До края на април се подава декларацията за дължими данъци за тримесечието

До края на април се подава декларацията за дължими данъци през първото тримесечие на 2018 година , припомнят от офиса на националната агенция по приходите в Кърджали. Подробности от Станислава Георгиева в звуковия документ.

публикувано на 30.04.18 в 14:27

Д-р Михалев: Кариесите не се дължат на сладките храни

Приемането на сладки храни не е единствената причина за поява на кариес, един от най-честите случаи в стоматологията . Това коментира председателят на регионалната колегия на Българският зъболекарски съюз в Кърджали д-р Михаил Михалев . Как да се..

публикувано на 30.04.18 в 10:24

"Голямото междучасие" с Ани, Мона и Хриси

Тази неделя вие сте с Ани, Мона и Хриса, водещи на младежкото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали.  За какво ще си говорим в следващите два часа:  - Брекетите - необходимото зло за прекрасна усмивка. Как се поддържат и колко струват...

публикувано на 30.04.18 в 10:05

Архивни фотографии от Кърджали оживяват в рамките на инициативата "Мултикултурният град"

Днес е втората проява от събития, организирани от артдвижение Кръг и община Кърджали в инициативата Мултикултурният град.  Ресторант „Градина“ ще бъде със специален интериор „Нов живот за старите снимки - идеи за интериор” с архивни фотографии от..

публикувано на 29.04.18 в 13:20

Автомобил се запали по време на движение

Лек автомобил „“Фолксваген“ се запалил по време на движение тази сутрин в кв.“Възрожденци“ в Кърджали. 56-годишният водач е успял да слезе от горящата кола, но при опит да гаси пожара получил леки изгаряния на дланта на едната ръка. При разпространяването..

публикувано на 27.04.18 в 14:32

Дете на три години блъснато на пешеходна пътека

3-годишно дете било блъснато, докато пресичало с майка си на пешеходна пътека на кръстовището между ул. „Екзарх Йосиф“ и бул.“Тракия“ в Кърджали около 8 часа вчера. След преглед в Центъра за спешна помощ детето било оставено под наблюдение за няколко..

публикувано на 27.04.18 в 13:29

Хилда Казасян ще бъде гост на джаз фестивала "Долината на Орфей"

На 9-ти юни в Кърджали ще се проведе второто издание на джаз фестивала "Долината на Орфей". Той се организира от Неправителствената организация (НПО) "Долината на Орфей" с председател Кирил Керанов : Тази година ще се опитаме да направим формата..

публикувано на 26.04.18 в 16:08

Зумба - забавният начин да влезете във форма

 Как можем да си починем след дългия уморителен работен ден? Много хора биха избрали зумбата - тренировка, която съчетава хореографски танци с фитнес и аеробика. Ето какво разказва зумба инструкторът Кичка Калоянова за радио Кърджали докато в залата..

публикувано на 26.04.18 в 10:10

Над 1000 деца преминават военно обучение край Широко поле

 Над 600 средношколци  са преминали до днес обучение в Общинския ученически център за военнно обучение и спасителни дейности край село Широко поле. Само днес във военния център бяха 260 деца от Кърджали и община Кирково.  Занятието е част от..

публикувано на 24.04.18 в 16:27

За сезонната работа на нашето Черноморие

Заведенията в Кърджали масово остават без персонал. Навсякъде има обяви - търсим сервитьор, барман или готвач. Същото е и положението с хотелите и магазините. Причината е настъпването на летния сезон, като все повече хора вземат неплатен отпуск или..

публикувано на 20.04.18 в 12:51

И това лято детското влакче ще вози малчуганите

Една от емблемите на град Кърджали -  детската железница в парк Простор, отново ще вози на борда си малки и големи. От няколко дни влакчето е на релсите и обикаля парка. От общинското предприятие озеленяване, чистота и благоустройство обещават..

публикувано на 20.04.18 в 09:38

За трети път "Славейков" е на световни ученически игри

За трета поредна година най-голямото кърджалийско училище „Петко Рачов Славейков“ изпрати днес своя представителна група на петите  Световни ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина. Ученици от над 50 държави ще вземат..

публикувано на 19.04.18 в 17:24

ОДК в Кърджали се готви за изложба в Одрин

На 23 и 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс гр.Кърджали за втора година ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в..

публикувано на 19.04.18 в 15:37

Премиера за децата в кърджалийския театър

Театърът в Кърджали ще представи от 18 часа премиера за най-малките зрители. Това е постановката "Звездичко" на чешкия автор Лудвиг Стажеда. В нея участват актьорите Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Якуб Якуб. Премиерата ще бъде представена пред ученици от..

публикувано на 19.04.18 в 11:17

В петък и почивните дни има засилени полицейски проверки за скорост в областта

С наближаването на летния туристически сезон трафикът в Кърджали се увеличава . Поради липсата на околовръстен път целия автомобилен трафик за Гърция минава през града и това увеличава предпоставките за пътни произшествия. В тази насока за намаляване..

публикувано на 18.04.18 в 14:28

Пилотската кабина на самолета в Простор ще бъде отремонтирана

Самолетът в парк "Простор" ще бъде поправен най-късно днес, това обясни за радио Кърджали Раид Идриз, ръководител на Озеленяване, чистота и благоустройство. Някой е изкъртил вратата на пилотската кабина. Ще я отремонтираме днес, най-късно..

публикувано на 18.04.18 в 12:57

Представят класически и съвременни турски кинофилми безплатно в Кърджали

В дните 23 и 24 април, пет заглавия на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени безплатно в киното в Кърджали. Инициативата е в рамките на фестивала „Дни на Турското кино в България“ 2018, организирана от Културно Информационен..

публикувано на 17.04.18 в 16:35

Задържаха 17 600 къса контрабандни цигари в тайник в кола на "Капитан Андреево"

Контрабандни цигари в тайник на лек автомобил откриха митническите служители на Граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. Задържани са 17 600 къса цигари. Контрабандната стока се е намирала в кола, пристигаща в страната от..

публикувано на 17.04.18 в 13:51