Тракийци сведоха глави пред паметта на избитите в Аврен

На 15 септември 2018 г. с. Аврен посрещна гости, които бяха дошли на поклонение на избитите от турския башибозук 42 жени и деца, през злощастната 1913 година. Дойдоха хора, повечето потомци на тракийски българи от близо и далеч. На поклонението имаше..

публикувано на 16.09.18 в 16:36

Да си първокласник, хич не е шега!

В понеделник е първият учебен ден . Както знаете, звънецът тази година ще бие на 17 септември . Около 700 са първокласниците тази година в община Кърджали, а 50 ще прекрачат училищният праг в община Ардино. Набавили ли са всички необходими материали..

обновено на 14.09.18 в 16:52

Хасан Азис: Няма да има напрежение в първия учебен ден

Дни преди старта на учебната година, кметът на община Кърджали Хасан Азис даде "брифинг на колела" пред медиите, придружен от заместник-кметовете Катя Митовска и Веселина Тихомирова. Те посетиха всички училища, в които се извършват ремонтни дейности..

публикувано на 14.09.18 в 16:21

Парламентът задължи автобусите да имат колани за пътниците и видеорегистратори

Депутатите гласуваха, че автобусите трябва да разполагат с обезопасителни колани и видеорегистратори. Предложенията са част от мерките в Закона за пътищата, инициирани след катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. Промените в..

публикувано на 14.09.18 в 13:33

Среща за безопасно ползване на отоплителните уреди проведоха с пенсионери в Ардино

Продължават проявите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност в Ардинско. Днес началникът на местната пожарната служба гл.инспектор Калин Грудев проведе среща с членове на Клуба на пенсионера в град Ардино. В нея той   запозна..

публикувано на 14.09.18 в 13:29

Доброволците на БМЧК от Джебел сбъднаха детската мечта на две сестри

В навечерието на новата учебна година доброволците на БМЧК от клуб ,, Да имаш голямо сърце не тежи” към ПГ ,,Руска Пеева” град Джебел отново показват своята съпричастност и готовност да помагат на деца от социално уязвими семейства. Te..

публикувано на 14.09.18 в 11:47

Учебни пособия като подарък за най-малките ученици в Момчилград

Община Момчилград ще изненада с подарък първокласниците в шестте училища в първия учебен ден. 105-те ученици, които ще прекрачат за първи път училищния праг ще получат учебни пособия на първия учебен ден . Подаръците са осигурени от общинското..

публикувано на 13.09.18 в 14:32

Спират събирането на пари от родители за ученици в Ивайловград

Заповед, с която категорично се забранява събирането на средства от родители на децата в задължителна предучилищна и училищна възраст, издаде кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Събирането на средства от родителите за материали и консумативи за..

публикувано на 10.09.18 в 13:28

Димитър Кадиев от ГЕРБ-Момчилград: Държавата осигури парите за Дамбалъ

Парите за изграждане на пътя до връх Дамбалъ бяха осигурени с разпореждане на премиера Борисов по настояване на Цвета Караянчева в качеството й на народен представител от Кърджали през 2015 г. Изпълнението и проектирането на обекта са финансирани чрез..

публикувано на 06.09.18 в 11:39

Годишната инфлация в Турция достигна близо 18%, допринасяйки за нов натиск върху местната валута

Инфлацията в Турция се ускори през август до близо 18 на сто, като това е най-високото ниво на потребителските цени, откакто президентът Реджеп Ердоган пое управлението на страната преди около 15 години. Потребителските цени се повишиха през август с..

публикувано на 03.09.18 в 16:25
Ферибот

Стачкуват фериботните линии в Гърция

Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка днес, потвърдиха от Гръцката моряшка федерация. Стачката ще засегне островите, разчитащи на морския транспорт. Фериботите в Егейско и Йонийско море няма да се движат. Гръцката моряшка..

публикувано на 03.09.18 в 11:19

Всички действащи митрополити на Вселенската патриаршия се събират в Истанбул

Вселенският патриарх Вартоломей и руският патриарх Кирил се срещнаха днес в Истанбул преди започващият утре Синакс – заседание на всички действащи митрополити на Вселенската патриаршия. Залогът от срещата е висок заради искането на Киев за създаване на..

публикувано на 31.08.18 в 17:07

Ердоган с президентски указ за намаляване на данъка върху влогове в турски лири

Указът на президента Реджеб Тайип Ердоган беше публикуван в турския Официален вестник днес сутринта. С него се премахва данъкът върху банковите депозити за над 1 година в турски лири. Досега вложителите заплащаха 10 на сто. Същевременно се..

публикувано на 31.08.18 в 14:58

Еврокомисията предлага да не се сменя часовото време

Европейската комисия ще препоръча на членките на ЕС да не се сменя часовото време през пролетта и есента с един час, като се запази лятното време, заяви днес шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия Цет Де Еф, предаде Франс прес...

публикувано на 31.08.18 в 14:49

"Дънди" се радва на награда за корпоративна социална отговорност

"Дънди Прешъс Металс Крумовград" получи награда за своята корпоративна социална отговорност. Тя бе връчена на изпълнителния директор д-р инж. Илия Гърков по време на националното честване на празника на миньора в София, организиран от Българската..

публикувано на 30.08.18 в 14:25

С любов към "Арда"

Ще ви разкажем за рокадите във футболен клуб Арда, за уволнените, за назначените, за разговорите, които се проведоха между тях. Ето и историята : ФК АРДА е клуб от град Кърджали, който участва във Втора професионална футболна лига. Основан е на 10..

публикувано на 30.08.18 в 12:05

Състезателка по канадска борба Виктория Генева се завърна като победителка от републикански турнир в Димитровград

Талантливата състезателка по канадска борба Виктория Генева от Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" - Кърджали се завърна като победителка от открития републикански турнир в Димитровград. Състезанието бе част от програмата..

публикувано на 28.08.18 в 14:08

52 деца от Кърджали се включиха в турнир по тенис на корт

52 деца на възраст от 5 до 18 години се включиха в 15-тото издание на турнира по тенис на корт в Кърджали, в памет на "Милчо Чепишев". "Желанието и интересът бяха много големи. Турнирът се проведе организирано и мисля, че най - малките бяха..

публикувано на 26.08.18 в 14:54

Град Мадан отбелязва 65-годишнината на града и празник на миньора с напълно обновен център

С напълно обновен площад, жители и гости на Мадан посрещнаха традиционния празник на града и Деня на миньора.  С красивите си цветни плочки, осветление, фонтан, нови тротоарни настилки и оформените зелени кътове, реконструираният център на..

публикувано на 26.08.18 в 11:59

Клубът за хора със сензорни увреждания "Родопи" жъне успехи

Състезателите от Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" - Кърджали участваха на редица турнири в страната и чужбина, откъдето се завърнаха с титли и медали. На единадесетия Интеграционен турнир по канадска борба за хора с..

публикувано на 22.08.18 в 10:56