Седмица на отворените врати в смолянската болница за прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров “ - Смолян. От  днес до 16-и март ще се проведе „Седмица на отворените врати“. Прегледите ще бъдат безплатни и за неосигурените..

публикувано на 12.03.18 в 10:40

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали с предложение за съботници

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали и Община Кърджали ще призоват жителите на града, а и на общината,  да участват в съботници, за да изчистят нерегламентираните сметищата в областния център. Първият от тях ще се състои в края на април...

публикувано на 09.03.18 в 10:18

Срив в компютърна система създаде опашки на гранични пунктове с Турция

Опашки от чакащи пътници се образуваха на няколко турски гранични пункта. Причината е срив в електронна система. От строя е излязла системата за паспортен контрол на главната дирекция по сигурността. Техническите проблеми са траели около 2 часа...

публикувано на 08.03.18 в 10:38

40 деца ще се запознаят със спорта кану-каяк през свободното време

40 деца от цялата община Кърджали и тази година ще се запознаят със спорта кану каяк по проекта "Спорт в свободното време".  Програмата започва на 1 април и се изпълнява от Спортен клуб по кану каяк "Арда". Подробностите от Янко Мандаджиев,..

публикувано на 06.03.18 в 17:55

Плажовете и таверните в Гърция по-привлекателни за българите от културно-историческия туризъм

По-привлекателни за българите са плажът и таверната, отколкото културно-историческият туризъм в Гърция, сподели наблюденията си лицензираният екскурзовод Дари Панайоту от Асеновград.  Отправяме се в посока Северна Гърция и близкия до..

публикувано на 02.03.18 в 18:27

В НАП вече се плаща и през ПОС-терминал

В офисите на Националната агенция по приходите можете да плащате с карта на физически ПОС терминал, освен данъчните си осигуровки, също и задължения към други институции. Това съобщи Елван Гюркаш, директор на приходната агенция в Кърджали. Плащането се..

публикувано на 02.03.18 в 16:29

Ученици от Професионална гимназия "Капитан Петко войвода" отново заминават за Австрия

Професионална гимназия "Капитан Петко войвода" в Кърджали продължава своите дългогодишни взаимоотношения с австрийския град Волксберг. Училището, което е партньор на кърджалийци, осигурява обучение във фирми със съвременно оборудване и модерна организация..

обновено на 02.03.18 в 07:42

За първи път от 20 години деца от село Перперек ще завършат средно образование

За първи път от 20 години е възможно деца  от "Дардере" махала на село Перперек да завършат средно образование. В момента учениците са в десети клас, разказва кметът на Перперек Халил Бекир. Защо досега нито едно дете не е изкласило до 12 клас,..

публикувано на 23.02.18 в 15:09
dobrovolchestvo_new.jpg

Снежана Сиракова, която вдъхновява децата да правят хората щастливи

С благотворителна цел в името на лечението на една кърджалийка, на която цялата общественост в града подаде ръка - Петя Костова. Ръководителят на кърджалийския клуб "Ръка за помощ" към Средно училище „Петко Рачов Славейков” в открит разговор за..

публикувано на 23.02.18 в 14:36

Айдън Осман: Ремонтираме вътрешната водопроводна мрежа в Пчеларово

 Разговор с кмета на община Черноочене Айдън Осман в сутрешния блок "След първото кафе" по радио Кърджали, за някои решени и нерешени проблеми в общината, за бюджета, за дупките в него и за дупките във водопроводната мрежа, метафорично казано. Търсим..

публикувано на 23.02.18 в 14:04

Връчват наградите на първенците в ученическия конкурс за превод

Връчват наградите на първенците в ученическия конкурс за превод , организиран от дружество "Приятели на САЩ" в Кърджали. Включиха се над сто средношколци от училища в Кърджали. Работите  са анонимни и победителите ще станат известни на самата..

публикувано на 23.02.18 в 10:35

В Кирково отбелязаха международният ден на майчиния език

Ученици от ОУ ,,Христо Смирненски“ в с. Фотиново и СУ ,,Никола Вапцаров“ в с. Бенковски с песни, танци и театрални сценки представиха богата програма. Честването уважиха кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, д-р Ерджан Фърънджъ –..

публикувано на 21.02.18 в 15:36

Дуалното обучение е основен акцент в план-приема на Хасково за следващата учебна година

86 паралелки предвижда Държавният план-прием за учебната 2018-2019 година в област Хасково. 35 от класовете ще бъдат профилирани, а 51 ще са професионалните паралелки. Регионалният план-прием е подчинен на правителствената програма с приоритет развитие на..

публикувано на 21.02.18 в 14:40
Изглед от моста над река Ерма.

Регистрираха цинк над нормата на отпадъчни води от хвостохранилище „Ерма река“

Превишаване по показател цинк - 4,0 мг/м 3 и 4,1 мг/м 3 при норма 3,0 мг/м 3 ,това показват резултатите от взетите на 25 и 29 януари проби на отпадъчни води от хвостохранилище „Ерма река“. За останалите анализирани показатели -..

публикувано на 21.02.18 в 14:05

Кърджали ще бъде домакин на нов Балкански шампионат

Кърджали ще бъде домакин на нов Балкански шампионат. Той ще бъде за деца и младежи по тенис на корт. "За сега още не сме се уточнили, но разговорите тепърва предстоят. Може би старта ще бъде даден в Гърция и после тук в Кърджали, България. На 26 февруари..

публикувано на 21.02.18 в 11:51

Разкриха незаконна кланица

Полицаи от Районно управление-Кърджали разкриха незаконна кланица в село Среднево. При съвместна проверка вчера със специалисти от Областната дирекция по безопасност на храните в помещение, използвано от 49-годишен мъж, били открити 1237 кг месо. По..

публикувано на 21.02.18 в 11:30

Карнавалът в Ксанти достига кулминацията си

Всяка година на Сирни Заговезни карнавалът в Ксанти достига своята връхна точна с провеждането на голям парад по улиците на града. Кулминацията е 18 февруари, когато участниците дефилират на фона на музика и танци. Това е най-големия карнавал в Северна..

публикувано на 18.02.18 в 13:02

Районната прокуратура в Смолян проверява случаите на гурбетчии, твърдящи за измама с работа в Англия

Районната прокуратура в Смолян проверява случая с гурбетчиите, които твърдят, че са били измамени с работа в Англия, съобщава Радостина Чернокова. Какво точно казва тя, чуйте в звуковия файл.

обновено на 17.02.18 в 17:33

Награждават победителите в конкурса "Левски и Европа днес" на общоградско тържество в Кърджали

За четвърта поредна година ще бъдат наградени победителите от обявения конкурс за есе, посветено на Васил Левски . Това ще стане на общоградско поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Ритуалът ще се състои пред..

публикувано на 16.02.18 в 13:50

В Неделино ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови заболявания

По инициатива на кмета на община Неделино - Боян Кехайов и Български кардиологичен център, съвместно с БНТ и Националното сдружение на общините, през този месец  ще се проведат безплатни прегледи и консултации на страдащи от сърдечно-съдови..

публикувано на 13.02.18 в 16:10