Фестивал на науката за малки любопитковци в неделя

В неделя в Кърджали ще се проведе Фестивал на науката за деца. Организаторите обещават, че в рамките на 60 минути, в които децата ще ги посетят, ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Щура лаборатория и Мобилен Планетариум   ще зарадват..

публикувано на 21.09.18 в 11:40

Момчиловци отбелязва фестивалът на дълголетната напитка - киселото мляко

Момчиловци отбелязва  фестивалът на Киселото мляко – култура и традиции. Той се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат прославени във..

публикувано на 17.09.18 в 18:29

В Чепеларе отбелязват "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода"

  В  Чепеларе от 22 до 24 септември ще се проведат вторите "Хайдушки празници Капитан Петко Войвода". Чепеларци планират да дадат урок по родолюбие с живи картини от освободителната мисия на Капитан Петко Войвода, както и с хайдушки песни и изложба на..

публикувано на 17.09.18 в 17:55

С хоро на гроздобер в Минерални бани

Втори фолклорен фестивал на клубове за народни танци организира Фолклорен клуб „Славяни” със съдействието на община Минерални бани. Проявата ще се проведе от 21 до 23 септември в тези дни се провежда и празникът на минералната вода, здравето и..

публикувано на 17.09.18 в 17:09

Училището в Рани лист ще интегрира деца от етническите малцинства с европейски пари

Училището в село Рани лист днес посрещна своите 80 ученици. Услугата на образованието по нищо не отстъпва на тази в големия град. Учебното заведение работи и печели доста проекти с европейско финансиране. Днес школото разполага със стая за чужди..

публикувано на 17.09.18 в 15:50

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За компютърната и по-скоро интернет зависимостта, новата епидемия на XXI-ви век, разговаряхме със Сезгин Бекир, клиничен психолог, психотерапевт, докторант в БАН по психология на личността, председател на Общинския съвет по наркотични вещества..

публикувано на 16.09.18 в 18:22

Кирила Ангелова: Сладкарското изкуство се овладява със сърце

А сега искам да ви представя една жена, която е от Кърджали, но мечтите й стигат много по-далеч и така, авантюристично заминава за Лондон. Там пребивава четири години . Това е  Кирила Ангелова . В мъгливата държава тя усъвършенства..

публикувано на 14.09.18 в 18:31

Д-р Снежана Костова: Силантите пазят детските зъби от кариес

От 4 септември започна новата кампания за силанизация на първите детски постоянни зъби за тази година. Тя се провежда вече за осма поредна година през есента, безплатна е и благодарение на нея десетки хиляди деца в цялата страна се предпазват от кариес...

публикувано на 14.09.18 в 17:51

Полк. Иван Чавдаров: Животът ми мина в Пожарната

Полковник Чавдаров, така го знаят и наричат и до днес колегите му от Пожарната. Нищо, че е пенсионер от 1997 година. Животът му е минал там. Близо 40 години е бил един от хората, които са водили борбата срещу огнената стихия в Кърджалийска област. Иван..

публикувано на 14.09.18 в 17:02

Доброволци организират благотворителен базар в полза на две бездомни кучета

Доброволческата организация "Анимал кеар", в превод "Грижа за животните" в Кърджали организира благотворителен базар във фейсбук в полза на две кучета, намерени в окаяно състояние на улицата. "Нашата благотворителна кауза е за животните в беда...

публикувано на 11.09.18 в 11:31

Животът на хората в планината

Това е една история за немотията, за трудния живот, за помъчените хората, които живеят високо в планината. Там в самият й край, където Родопите се срещат с Рила край шосето до сергия е седнала жена - баба Хава. Тя продава билки, горски плодове,..

публикувано на 10.09.18 в 17:29

Актриса от Кърджали се снима в касови сериали в Истанбул

В следващите редове ще ви запознаем с едно момиче за което мечтите нямат граница, в буквалия и в преносния смисъл на думата, защото се снима във филмови продукции извън страната. Харика Мирославова е актриса, родом от Кърджали, завършила е..

публикувано на 10.09.18 в 16:27

Над 3000 бяха участниците в 17-тото издание на фестивала в Неделино

През почивните дни Неделино бе център на фолклорни изяви от цялата страна и чужбина. Приключи 17-тото издание на Национален фолклорен фестивал Неделински двуглас и народно пеене с международно участие. Над 3000 бяха участниците, повече от 100..

публикувано на 10.09.18 в 15:42

Шинаси Сюлейман: Жителите на община Кирково се славят със своето трудолюбие

Кирково отбеляза празника на чушката.  Всяко читалище участваше с различни кулинарни изкушения приготвени от чушки. Всяко едно от 10-те културни средища на общината се бе постарало да покаже най-доброто от населеното си място. Масите бяха красиво..

публикувано на 10.09.18 в 14:34

Дъждовница следва нишката на съзиданието и става част от плетката на живота

За 13-ти път кърджалийското село Дъждовница чества на 7, 8 и 9 септември Празника на терлика. За поредна година той е част от Националния културен календар за отбелязване на Европейските дни на наследството.  Фестивалът ще премине под наслов "Следвай..

публикувано на 07.09.18 в 18:24

Кестените и чемширите в Кърджали загиват

Конският кестен и чемширът в Кърджали загиват, сигнализираха слушатели на Радио Кърджали. Кестените в Кърджали изсъхнаха много преди естественото есенно окапване на листата. Цели улици, засадени с едно от най-обичаните дървета, вече са ръждиво-кафяви,..

публикувано на 07.09.18 в 17:57

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

На чаршията, в чата говорихме за тенденциите в мъжките прически. Специалистите казват, че обновяването на мъжката визия тази година няма да минава през промяна на дрехите в гардероба, а във фризьорския салон. 2018 г. е време за промяна в..

публикувано на 07.09.18 в 13:24

Агрономът Антон Русчуклиев: Гроздовата реколта е добра като качество и като захарност

Много от лозовите масиви бяха засегнати от мана, но засушаването след падналите дъждове помага реколтата да бъде добра като качество и като захарност. Според агронома Антон Русчуклиев, не се очаква поскъпване на десертното грозде на нашия пазар. В района..

публикувано на 30.08.18 в 16:00

Д-р Йордан Йорданов: Винаги съм обичал спорта

През 2019-та спортната общественост ще отбележи 100 години от началото на организираното физкултурно и спортно движение в Кърджали. По този повод Радио Кърджали ви предлага една поредица от предавания, в които ще ви срещнем с ветерани на спорта и спортни..

публикувано на 30.08.18 в 10:41

Граничари се събраха в Черничево

 Преди години границите на България се пазеха от граничари. Почти всяко погранично село до 90-те години е имало застава и достъпът на външни хора до там е бил ограничен. Днес телената мрежа по границата я няма, но граничарите от черничевската застава се..

публикувано на 29.08.18 в 14:26