На Атанасовден с актьора Атанас Атанасов

На гости в студиото на Радио Кърджали днес бе актьорът Атанас Атанасов който ни разказа как в действителност се празнува Атанасовден в днешно време. Атанас Атанасов е една доста известна обществена личност  в Кърджали . С него си говорим както за..

публикувано на 18.01.19 в 17:18

Общественият съвет на Кърджали поиска допълнителни средства за инвестиции

Да се заделят средства за изграждането на нова канализационна мрежа предлага Обществения съвет на Кърджали към Проектобюджет 2019 на общината. Към предложенията за инвестиции влизат още изграждането на съблекалня, малки трибуни и тоалетни на..

публикувано на 18.01.19 в 15:44

След месец раздяла майката Симона успя да прегърне бебето си

След месец раздяла майката Симона успя да прегърне бебето си, след като няколко дни след раждането му, социалните го предадоха в приемно семейство.  "Приемното семейство докараха бебето в социалната служба в Смолян и Симона имаше възможност да го..

публикувано на 17.01.19 в 17:41
Адвокат Петър Николов

Адвoкат Петър Николов: Селско отмъщение е причината да отнемат новороденият Александър от майка му

Битов проблем между съселяни е причината социалните да отнемат новореденият Александър от майка му Симона Алекова от село Арда. Това заяви в ефира на Радио Кърджали защитникът на младата майка, адвокат Петър Николов:  Всъщност проблемът не е в..

публикувано на 17.01.19 в 14:18

Кърджали и "Студен кладенец" рай за зимуващи редки птици

Къдроглави пеликани, кафявоглави потапници, големи нирци, шилоопашати патици, речна чайка с лятно брачно оперение. Това са само част от по-интересните, редки и защитени видове птици, които бяха забелязани по време на среднозимното преброяване на..

публикувано на 16.01.19 в 16:25
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: Стратегията ни трябва да е за отлагане и отхвърляне на пакет "Мобилност"

"Отлагането на приемането на пакета „Мобилност1“ не е нито победа, нито поражение за България. По два от внесените доклади няма консенсус в Комисията по транспорт в Европейския парламент. Третият доклад, този, който в най-голяма степен..

публикувано на 15.01.19 в 15:21

Честванията на Банго Василий продължават три дни

Днес е Банго Васил, ромската Нова година. Банго Василий е най-големият празник на ромите. Честванията продължават три дни. Василица се отбелязва като начало на Новата година от много ромски групи в България, а от няколко години и като ден на..

публикувано на 14.01.19 в 16:30

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Замисляме ли се в чии ръце се оставяме при разкрасителни процедури? Има ли опасности, които ни дебнат, докато полагаме усилия да изглеждаме по-красиви? Как да решим на кого да се доверим, чуйте мнението на проф. д-р Тодор Черкезов. Кожата е..

публикувано на 13.01.19 в 16:34

Стопани от Странджево: Ловци стрелят по овчарски кучета, пречат им на лова

Едно овчарско куче е убито и три тежко ранени след излет на ловната дружинка в крумовградското село Странджево миналата неделя. Кучетата са каракачанска порода и са пазели стадото кози на Радостина Стоева от Странджево, което същия ден, 6 януари, е..

публикувано на 11.01.19 в 15:54

Втори бразилец се включва в отбора на ПФК АРДА

Футболен клуб Арда 1924 Кърджали ще бъде изцяло с нова визия през пролетния полусезон, каза в ефира на Радио Кърджали Емил Кременлиев, спортно-технически директор. До момента са освободени трима играчи Джихат Кямил, Красимир Илиев и Беркай Халил...

публикувано на 09.01.19 в 12:51

Д-р Невин Садъкова: Топли обувки и не повече от три слоя дрехи в големите студове

Днес за Кърджали е в сила код "жълто" . Прогнозите за Кърджали са за температури до минус 9  минималните, а максимални - 0 градуса. Кои хора са най-уязвими към студа и кои органи атакуват минусовите температури . Колко са подходящите градуси..

публикувано на 08.01.19 в 14:14

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Говорихме тази неделя за странната ситуация, в която попаднахме в началото на годината с електронните винетки. Какво да правим? Кой е полезният ни ход в хаоса, в който попаднахме. Някои полезни съвети за какво да внимаваме и как да се предпазим..

публикувано на 07.01.19 в 13:08

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

С пожелание за здрава, пълна, спорна и спокойна 2019 година!

публикувано на 31.12.18 в 13:26

Хранете се разумно, за да е весело посрещането на Новата година

Трапезата за Нова година е отрупана с ястия, но въпреки това и на празника храненето ни трябва да е умерено, съветва старши учителят по професионална подготовка Георги Гарабедян . Той преподава в Професионалната гимназия по туризъм "Проф.-др..

публикувано на 31.12.18 в 10:39

„На чаршията, в чата" с Галина Стефанова

Казахме мила дума за едни хора, които сътвориха празник за деца в неравностойно положение. Разказах и за това как по света посрещат Рождество Христово. Повече от два милиарда души празнуват Коледа всяка година. Независимо дали ще оставите..

публикувано на 25.12.18 в 16:05

Диана Овчарова: През 2018 година привлякохме външно финансиране, два пъти повече от бюджета

Равносметка за свършената работа през 2018 година направи кметът на община Ивайловград Диана Овчарова. Тя спечели признанието на своите съграждани, като получи наградата "Кмет на гражданите" в националния конкурс "Кмет на годината" за 2018-та. Диана..

публикувано на 20.12.18 в 13:33

Дарина Славчева Славова: Изпращам една хубава година

В навечерието сме на Коледа и Нова година и всеки си прави равносметка, каква година изпраща. Това попитахме и народната тракийска певица Дарина Славчева Славова. През тази година имах много срещи с почитателите на българския фолклор в..

публикувано на 20.12.18 в 12:57

Как дамите със сребро в косите поддържат интересите си?

Как може да се живее пълноценно и със сребро в косите? Добър отговор дават споделените мигове, празници и инициативи на спортно-интелектуален клуб "Ахридос". Дамите от клуба ще отбележат утре, на 21 декември, своята петгодишнина с..

публикувано на 20.12.18 в 08:35

Художниците от Кърджали ни приканват да вложим светлина в мислите си

Светлината на Коледа изгря в почти 60 творби в Керимовата къща в Кърджали. И тази година Дружеството на художниците предлага богата изложба, а в първия ден имаше и изненада – 20% отстъпка от цената на художествените произведения. Те бяха изпълнени в малък..

публикувано на 20.12.18 в 08:13

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Тази неделя, „на чаршията” чухме разказ от първо лице за преживяването да оцелееш в атентат. За преживения ужас на 11 декември в Страсбург говори журналистът от Радио Кърджали Божидар Чолаков.

публикувано на 17.12.18 в 14:05