Бившият военен министър Ангел Найденов: Не трябва да се връща задължителната наборна военна служба

"При никакви обстоятелства не трябва да се въвежда задължителната наборна военна служба. Най важните стъпки, които трябва да се направят са модернизация армията, запълване на целия състав на войската и другата голяма стъпка е обучение в училищата и..

публикувано на 15.06.17 в 17:49

Димитър Калчев - спортист на годината на Калифорнийския щатски университет "Нортридж"

Кърджалиецът Димитър Калчев беше обявен за спортист на годината в Калифорнийския щатски университет "Нортридж"  ( California State University, Northridge  ). Младежът учи финанси и е част от  волейболния университетски тим в Съединените американски щати...

публикувано на 05.06.17 в 11:12

Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали изпрати випуск 2017

 15 май беше последният учебен ден на дванадесетокласниците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”. Украсеният с цветя и балони училищен   двор се изпълни с развълнувани и усмихнати абитуриенти, родители, учители и ученици,..

публикувано на 16.05.17 в 14:10

Новият областен управител Никола Чанев с амбициозна програма

Кърджали е с нов областен управител. С решение на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов назначи на поста Никола Чанев. Той смени Начо Ковачев, назначен от служебния премиер Огнян Герджиков. Никола Чанев е роден, израснал и в момента живее в..

публикувано на 12.05.17 в 15:36

Държавата залесява пострадалите участъци борова гора в Южна България

България, за която сме свикнали да мислим като за природен рай, разполага с по-малък процент горски площи от средното ниво за Европейския съюз. Според общоевропейско проучване по програмата LUCAS средното покритие с гори на територията на..

публикувано на 20.04.17 в 11:09

В Кирково ще правят аквапарк

Сериозна атракция, ще очаква туристите в община Кирково. Става дума за изграждането на аквапарк. Стойността на проекта е стотици хиляди левове. Предвижда се водната атракция да стане факт най-късно до две години. Тя ще бъде разположена в непосредствена..

публикувано на 20.04.17 в 10:59

Сериозни инвестиции се очакват в Кирково

Ръководството на община Кирково очаква сериозни инвестиции в региона в следващите месеци. Само един, от няколкото инвеститори, предвижда да вложи в малката община около 8 милиона лева в строителството на фабрика, като заетите лица в производството..

публикувано на 20.04.17 в 10:51

Община Кърджали започва кърпежи по улиците на града

 За поредна година Общината започва изкърпването на дупките по някой улици, като разбира се, както и до сега парите са малко и няма да стигнат за запълването на всички дупки по града. Като приоритетни са определени няколко основни участъка в..

публикувано на 20.04.17 в 10:41

Все още не е ясно дали ще се повиши цената на хляба в кърджалийско

 Както стана ясно преди прекъсването, повишение на цените на стоките и услугите в страната ще има. Във Кърджали някои от производителите на хляб обявиха, че ще повишат цената му. Причина за това са по-високите цени на газта от 1 април. По думите на един..

публикувано на 12.04.17 в 11:49

Милан Миланов: трябва да се работи по въпросите за уседналостта и двойното гражданство

Президентът Румен Радев направи обращение към нацията, в което призова депутатите в новия парламент да предприемат необходимите мерки с цел да се предотврати за в бъдеще чужда намеса в политическия живот на страната, а с това и заплахата за националната..

публикувано на 12.04.17 в 11:05

Д-р Марин Мухтаров: Комбинирайте пролетните зелени храни с движение, слезте от автомобилите

Зеленчуците притежават много добри вкусови качества, тъй като в тях се съдържат етерични масла и органични киселини. Много важно е обаче почистването и измиването на зеленчуците, заяви д-р Мухтаров. От разговора с него ще научим още как точно да измиваме..

публикувано на 05.04.17 в 12:06

Чавдар Бончев от Кърджали пребори себе си в тежко велосипедно състезание в Южна Африка

Кърджалиецът Чавдар Бончев участва в едно от най-популярните велосипедни състезания в света - "Кейп Епик" в Южна Африка , известно като "Тур дьо Франс" на планинското колоездене.  Чавдар е ентусиаст - велосипедист. Участва в състезанието на най-горещия..

публикувано на 04.04.17 в 19:06

Пламен Димитров: Квалифициран психотерапевт се подготвя за толкова време, за колкото и един неврохирург

Българската психология се движи с високи темпове на растеж . Нашите специалисти мерят сили с добрите европейски професионалисти. Днес чужденци идват да се обучават в България . Имаме основание за гордост. Това съобщи в деня на професионалния празник на..

публикувано на 04.04.17 в 18:36

Проф. Милко Палангурски: Най-страшни в политиката са онези, които дават лесни отговори

Най-страшни в политиката са онези, които дават лесни отговори как се управлява в един сложен механизъм, какъвто е държавата. А още по-страшно е, когато тези отговори са свързани с премахването на проблема . Това каза в интервю за Радио Кърджали проф...

публикувано на 04.04.17 в 17:51

Пенка Атанасова: За 20 години артгалерия ДАР намери своето място и своите приятели

В края на 1997 година в Кърджали семейството художници Пенка и Хари Атанасови създадоха артгалерия ДАР . Вече 20 години галерията е притегателно място за ценителите на изкуството. Тя намери своето място в Керимовата къща и своите ценители и почитатели...

публикувано на 29.03.17 в 16:22

Димитър Димов: Паметта трябва да се пази жива!

Спасявайки евреите , българският народ извършва подвиг . Само две държави в света не позволяват експортирането на своите сънародници от еврейски произход по време на Втората световна война в концлагерите. Това са България и Дания, но единствена..

публикувано на 29.03.17 в 15:43

Росица Средкова: В националния доклад "Бележник" деца оценяват как държавата се грижи за тях

Тази година през месец май за шести пореден път Националната мрежа за децата , която обединява 137 организации от цялата страна, работещи за и с деца, ще подготви и разпространи ежегодния си доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в..

публикувано на 29.03.17 в 12:26

Симона Караиванова и Теодора Ерменкова отдават сърцата си за децата с онкологични заболявания

В България, средно на година, от рак се разболяват между 100 и 150 деца на възраст от бебета до 18 г. Ракът при децата е лечим. Близо 80 процента от болните оздравяват. Наричат тези деца сървайвъри.  Докато болестта обаче ги е приковала в леглото и..

публикувано на 29.03.17 в 12:04
Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества

Сезгин Бекир: Започваме тематични родителски срещи в училищата как да предпазим децата от наркотици

Тематични родителски срещи за превенция на наркотиците организира общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Срещите ще се проведат във всички училища в града и общината. Те ще започнат до седмица - две, съобщи за радио Кърджали Сезгин Бекир,..

публикувано на 11.12.16 в 16:18
Екатерина Захариева

Екатерина Захариева: ВСС трябва да спре да генерира скандали

Има текстове, които стават по-добри, и такива, които са влошени спрямо тези на вносителя. Всичко, свързано с кариера, привилегия и заплати, отнема доста време при обсъжданията. Това каза в предаването "Преди всички" министърът на правосъдието..

публикувано на 20.07.16 в 15:04