Болницата в Кърджали ще получи апаратура от ново поколение за пострадали при катастрофи по пътя за Маказа

Апаратура за над 800 хиляди лева ще получи кърджалийската болница в рамките на съвместен проект със също многопрофилната болница в Комотини за подобряване на спешната помощ в двата региона. Доставката на медицинската техника става възможна..

публикувано на 17.07.18 в 15:34

Янка Николова от Съюза на глухите в Кърджали: Обществото говори красиво, но дела няма

Тихо, без гръмка музика и луди танци. Така членовете на Съюза на глухите в Кърджали празнуваха и отбелязаха 84 години от създаването на своята организация, една от най-дълголетните организации на хора с увреждания в България. Тя възниква на 12 юли..

публикувано на 14.07.18 в 19:05

Петър Зехтински - Зико: Желая от все сърце на "Арда" да успее

Петър Зехтински - Зико е един от легендарните футболисти на "Ботев" - Пловдив. По негово време отборът побеждава колоси като "Байерн" /Мюнхен/ и "Барселона". През 1974-75 г. играе в "Арда" /Кърджали/, с който тим има в "Б" РФГ 38 мача ...

публикувано на 11.07.18 в 12:45

Шенай Бекир: Дадохме и наши предложения за новия Закон за социалните услуги

Законът за социалните услуги, който се подготвя от Министерството на социалната политика, е предложен за обсъждане в клубовете и организациите на инвалидите . В Кърджали такава дискусия вече е проведена по инициатива на областния управител..

публикувано на 11.07.18 в 10:42

Соня Новодрянова: Освен тютюневата, е застрашена реколтата от домати и пипер в Кърджалийско

Големи са щетите от мана по тютюневите листа само в кирковски и джебелски села, като са увредени близо 80 % от реколтата в района. Това отчитат от Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали . Болестите мана и листни въшки са..

публикувано на 11.07.18 в 09:47

Наши кинаджии учат американците как се купуват избори (видео)

От 30 до 50 000 души в работеща възраст годишно напускат страната по финансова или друга причина. Статистиките сочат, че българският емигрант е най-големия чуждестранен инвеститор в България. Годишно той превежда на свои близки около 1,5..

обновено на 11.07.18 в 09:36

Елена Кръстева: Няма повод за паника заради блокираните лекарства

Блокираха 62 лекарства за високо кръвно и сърдечна недостатъчност от родния пазар заради опасна съставка. Става въпрос за примес, който се класифицира като вероятен канцероген, съобщиха от Изпълнителната агенция по лекарствата.  Това са лекарства..

публикувано на 10.07.18 в 11:05

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Какво най-много впечатли една германка при стъпването й за първи път на българска земя, както и какво отнесе със себе си след като живя в Кърджали една година, чуйте в разговора ми с Мариане Вахтер и нейната домакиня Симона Будева.

публикувано на 09.07.18 в 16:09

С малкия влак в деня на Велинград

"С малкия влак в деня на Велинград" е поредната инициатива на гражданско сдружение "За теснолинейката"  п о повод Велинградските празници на културата. Родолюбивата група организира тази инициатива за втора поредна година. От община Велинград ще..

публикувано на 06.07.18 в 16:47

Хоро при извора ще се вие във Велинград

От утре във Велинград започват "Велинградски празници на културата". Западно родопският град отбелязва и 70 години от обединението на трите села Лъджене, Каменица и Чепино, които днес носят името на партизанката Вела Пеева.  В събота с началото на..

публикувано на 06.07.18 в 15:46

Дъждовете унищожиха земеделска продукция

Проливните дъждове от изминалата седмица нанесоха доста щети на земеделските култури, като предизвикаха появата на мани и други болест. Картофената мана при доматите е поразила доста насаждения. При този проблем агрономът Антон Русчуклиев препоръчва,..

публикувано на 06.07.18 в 15:08

Черничево се готви за I-ви фолклорен фестивал надпяване - "Дунята"

Село Черничево посреща селищния си празник с фолклорен събор - надпяване и кулинарно изложение, и ново име на групата за автентичен фолклор. От скоро групата за народни автентични песни носи името "Дунята".    "Дунята" е старото име на село..

публикувано на 05.07.18 в 17:55
И Швеция победи България в квалификациите за Мондиал 2018

Футболният ветеран Христо Топалов: Шансовете на Бразилия за шампион на Мондиала са най-добри

През горещия летен ден си говорим за спорта, който владее най-много сърца, футбола. Мондиал 2018 със сигурност има с какво да ни изненада, и това не е само отпадането на отбори като Германия, Испания и Аржентина . Вчера красивата игра отново завладя..

публикувано на 04.07.18 в 16:41
nestinari

Тайнството на нестинарството

Първите съобщения за тайнствени хора от Странджа планина, които танцуват върху пламтяща жарава с боси крака и с икона в ръце се появяват преди повече от век. Нестинарите, мнозинството от които жени, изричат пророчества в огъня, които вярват, че идват..

публикувано на 03.07.18 в 14:02

Експертът Маргарита Асенова: Не България, Путин спря Южен поток

България започна сериозно да се подготвя да са превърне в основен енергиен разпределител в Югоизточна Европа  чрез реализацията на проекта за газов хъб "Балкан". Той трябва да замести несъстоялия се проект Южен поток   и да върне страната ни на..

публикувано на 03.07.18 в 11:13

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За преживяването и емоцията да си на стадиона на Световното първенство по футбол – 2018 в Русия, от първо лице, разказва Лазар Попов в студиото на „На чаршията, в чата”. Чуйте.

публикувано на 03.07.18 в 08:08

Проф. Иван Гаврилов: Първата копка на параклиса в Енчец ще се извърши до месец

Свети Николай Чудотворец става покровител на Кърджали . Предстои изграждане на параклис в зоната за отдих "Енчец", който ще бъде наречен на светеца и ще пази жителите на родопския град от водните стихии. Един от тримата инициатори за..

публикувано на 02.07.18 в 15:04

Доброволката към ЮНЕСКО Джойс Андре: Искам да помогна на младите хора като мен

Една млада германка преподава в езикова гимназия Христо Ботев в Кърджали в продължение шест месеца. Тя е само на 19 години и пристигна в България като доброволка по програма на ЮНЕСКО . Как изглежда през нейните очи българското училище,..

публикувано на 02.07.18 в 10:34

Дичо: Музикалният бизнес в България не е добре регламентиран

В предаването "Вкусен следобед" ви срещам с позитивни хора. И този път не изневерявам на себе си и представям една честна среща с легендата на рока Дичо. С него си говорим на ти, защото самият певец така пожела, а и се оказа че сме от един край..

публикувано на 01.07.18 в 19:15

Второ издание на Националния фестивал „С песните на Георги Чилингиров“ ще се проведе в Полковник Серафимово

В село Полковник Серафимово откриват втори Национален фестивал "С песните на Георги Чилингиров".  Празника ще се състои в два дни - събота и неделя (30.06 и 01.07.2018) . В събота сутринта от 10 часа ще бъдат поднесени венци и цветя и отслужена..

публикувано на 29.06.18 в 18:45