Доц. Геновева Михова: До средата на века трудовото население ще се стопи с 40 %

Населението на България ще намалява и прогнозите за това са съвсем конкретни до средата на века, каза доц. д-р Геновева Михова, председател на Центъра за демографски изследвания и обучение. По данни на Евростат, населението на България ще..

публикувано на 19.09.19 в 16:53

Осем партии, две коалиции и три инициативни комитета са регистрирани в ОИК в Кърджали за местните избори

8 политически партии, две коалиции от партии и три инициативни комитета са се  регистрирали до 16 септември , крайният възможен срок в Общинската избирателна комисия в Кърджали за участие в местните избори на 27 октомври . Не възникнаха..

публикувано на 18.09.19 в 10:08

Търсят се мотивирани хора с бизнес идеи за Академията за местни предприемачи

Бизнес съветници и екипи от фондация BCause проведоха първите информационни срещи в третата поред "Академия за местни предприемачи". Това е обучителна програма, която дава подкрепа за мотивирани и амбицирани хора, които имат идеи и искат да реализират..

публикувано на 17.09.19 в 17:49

Д-р Гюлестан: ДПС залага на сигурното, но ще има битка за Кърджали

Късно вечерта в петък, 13-ти, след консултации с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, станаха известни кандидатите за кметове от Движението за област Кърджали. Припомням кои са те В четири общини ДПС ще разчита на досегашните си градоначалници - за..

публикувано на 16.09.19 в 18:04

В детска градина "Баба Тонка" подаряват надежда за живот

НА ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН, ВМЕСТО ЦВЕТЕ, ПОДАРИ НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТ!  Това е призивът, с който преди дни ръководството на детска градина "Баба Тонка" в Кърджали се обърна към родителите и близките на своите малки възпитаници. Молбата за помощ е за..

публикувано на 16.09.19 в 17:28

Успешна, вдъхновена и богата на открития година си пожелават в ПГ "Руска Пеева" в Джебел

Единствената професионална гимназия в Джебел е създадена през 1949 година и има за патрон Руска Пеева - една достойна жена, работила за града и науката и оставила диря сред местното население като учен и като човек. Родена в Рогозче, учила в Пещера и..

публикувано на 16.09.19 в 16:57

Д-р Ирфан: Няма "градски" и "селски" болести, в големите градове лечението е по-адекватно

Сърдечно-съдови и белодробни болести мъчат най-много родопчани в област Кърджали. В същото време много от заболяванията се лекуват с грешни и отживели времето си терапии. Това констатираха екипите лекари от Александровска болница, които в продължение на..

публикувано на 11.09.19 в 16:23
Мерт Асенов

Мерт Асенов: Ричи Блекмор от "Дийп Пърпъл" ме вдъхнови да свиря на китара

Един талантлив млад китарист вече стана известен в музикалните среди в Кърджали. Мерт Асенов е ученик в пети клас на Средно училище "Отец Паисий". Допирът му с музиката започва на барабани. Ричи Блекмор от група "Дийп Пърпъл" го вдъхновява да се насочи..

публикувано на 05.09.19 в 15:08

350 души са прегледани в община Крумовград през 2018 г. в рамките на програмата "Забавно лято, дъждовна есен"

От 3-и до 5-и септември екипи от лекари от фондация "Направи добро-Александровска" към Александровска болница ще преглеждат възрастното население в общините Крумовград и Кирково. Това е част от социалната програма "Забавно лято, грижовна есен" на..

публикувано на 03.09.19 в 13:21
Джонатан Гудмън, Дънди Прешъс Металс

Джонатан Гудмън: В офиса ни в Торонто работят повече българи, отколкото канадци в България

Джонатан Гудмън има огромен принос в развитието на "Дънди Прешъс Металс" като неин президент и изпълнителен директор в периода 1995-2013 г. и сега като изпълнителен председател на Съвета на директорите. Дипломира се като инженер в Минния колеж в..

публикувано на 30.08.19 в 14:48
Личен архив

Отбелязаха 20 години "Радиомост Турция-България"

17 август 1999 г. - топла лятна утрин, но първите новини в 6ч. по програма Хоризонт започнаха със съобщение за катастрофално земетресение в северозападна Турция. С напрежение следяхме следващите новини за непрекъснатото нарастване броя на жертвите и..

публикувано на 28.08.19 в 17:05
Рик Хаус, Дънди Прешъс Металс

Рик Хаус, който променя имиджа на минната индустрия

Рик Хаус е президент и главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс". Той е минен инженер с 35 години опит в добивната промишленост. Започва работа в канадската златодобивната компания в началото на 2009 г. като генерален мениджър и..

публикувано на 27.08.19 в 16:23
Диана Овчарова, кмета на Ивайловград

Диана Овчарова: Превръщаме Ивайловград във водеща туристическа дестинация на България

Една малка гранична община вече няколко години работи усилено  и успява да реализира куп проекти с различно финансиране, за да модернизира града и да социализира най-важните забележителности в района, за да привлича все повече туристи. Това е община..

публикувано на 27.08.19 в 14:46

Кърджалийци спасяват старата гимназия в Петково

Много са кърджалийците, свързани със смолянското село Петково. Някои от тях живеят в София, Пловдив или в чужбина, но често посещават селото. Те с тревога наблюдават как емблематичната сграда на старата гимназия се руши. Затова създават  Инициативна..

публикувано на 27.08.19 в 13:07

Румен Куртев: Свалям шапка на треньорите на "Арда", които поддържат любовта към водната топка

Румен Куртев е роден в Кърджали. Среща се със спорта водна топка като ученик в училище "Митко Палаузов" /днес "Свети Климент Охридски".Започва да тренира в "Арда", преминава през всички възрастови групи. Със синия екип става няколко пъти републикански..

публикувано на 27.08.19 в 10:30

Елитарната постмодерна култура влезе в Дъждовница

Елитарна постмодерна култура влиза в кърджалийското село Дъждовница. До края на месеца в Арт къщата в селото група млади изследователи, артисти и учени ще работят върху концептуален проект, в който ще се преплитат време, пространство, арт-инсталации,..

публикувано на 26.08.19 в 15:23
Инж. Илия Гърков,

Инж. Илия Гърков: Само девет души от персонала на „Дънди“ в Крумовград не са местни

На 23 август предстои официалното откриване на рудник "Ада тепе" на находище "Хан Крум" край Крумовград. Златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" изгради от нула първия за последните 40 години в България нов рудник, както и всички съпътстващи..

публикувано на 21.08.19 в 14:32

100 години навърши Баба Добра от село Николово

На 19 август, баба Добра от село Николово навърши 100 години. Над 60 човека дойдоха да я поздравят за рожденият й ден и се веселиха заедно с нея. Баба Добра изглежда с поне 20 години по-млада. Каква е тайната на дълголетието и какъв е бил животът на..

публикувано на 21.08.19 в 14:09
Зоологът Деян Духалов

Зоологът Деян Духалов: Следим влиянието върху костенурки, малка жаба и нощна пеперуда

През 2008 година зоологът от София Деян Духалов се среща за първи път с хора от ръководството на "Дънди Прешъс Металс".Той е известен в средите на еколозите като човек, отдаден на опазването на животните. В началото е доста резервиран, но впоследствие..

публикувано на 20.08.19 в 13:17
Мартин Ралчевски

Християнският писател Мартин Ралчевски: Надявам се държавата да подкрепи първия православен филм

Христинският автор Мартин Ралчевски представи книгата си "Смисълът в живота" в храма "Свето Успение Богородично" по покана на отец Боян Саръев . В нея мюсюлманинът Исмаил, който учи за ходжа, преминава през перипетии и впоследствие приема..

публикувано на 18.08.19 в 12:11