Александър Симов: Хората не искат обяснения защо живеят зле

БСП не стои зад протестите на хората, но ги подкрепя. Това мнение изрази в интервю за предаването "Денят" на Радио Кърджали народният представител Александър Симов. Ако управляващите лежат на това разбиране, че протестите имат някаква политическа..

публикувано на 15.11.18 в 13:06

Д-р Райкова: 30 минути физическа активност на ден намалява риска от диабет с 30 %

40 души премериха кръвната си захар в ендокринологичното отделение на болницата в Кърджали в деня на отворените врати по случай Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември.  Хроничното заболяване придобива мащабите на световна..

публикувано на 15.11.18 в 12:21

Уляна Ганева: Задача на библиотеките е да формират цифрови умения у хората

Националният форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ събра представители на регионални и читалищни библиотеки от цялата страна , които са част от семейството на фондация "Глобални библиотеки-България". От област Кърджали във..

публикувано на 13.11.18 в 17:12

ОУ "Свети Климент Охридски" в Кърджали празнува с родителите

Основно училище „Свети Климент в Кърджали предстои скоро да чества патронния си празник . Учебното заведение само след две години ще навърши 60-годишен юбилей . Известно е на по-старите кърджалийци като училище Митко Палаузов . Народно..

публикувано на 13.11.18 в 10:35

Проф. Иво Христов: Възможна е надпревара във въоръжаването между САЩ и Русия

Пред глобален хаос ли се намира светът, кои са големите световни играчи и дали е възможна ядрена война? Ще последва ли надпревара във въоръжаването между двете суперсили САЩ и Русия . Ще се променят ли отношенията САЩ-Турция след..

публикувано на 12.11.18 в 15:17

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Говорихме за промените, които ни готвят по застраховката „Гражданска отговорност”, за евентуалния „лъвски скок” на парите, с които ще се бръкнем в джоба всички шофьори, както и за „досието”, което ще има всеки автомобил. Коментирахме и..

публикувано на 14.11.18 в 14:35

Тази неделя във "Вяра и живот": Постът е духовно дело, а не диета

    Тази неделя (11 ноември), в навечерието на Рождественския пост във "Вяра и живот" разговаряме за неговото значение в живота на християните. Наш събеседник ще бъде архиепископ Христо (Писаров) от Вселенската църква на Иисус Христос. От него ще..

публикувано на 10.11.18 в 17:51

Петър Петков за "Операция Плюшено мече" в Кърджали

Вече 11 поредна година по Коледа хиляди български деца в неравностойно положение, без родители, в риск или с увреждания получават своя личен подарък от хора, които искат да сбъднат едно тяхно желание. Това стана възможно благодарение на  „Операция..

публикувано на 08.11.18 в 12:33

Соня Костадинова: Народната традиция повелява да се омилостиви Свети Архангел Михаил

Днес отбелязваме Архангеловден . Според българските народни вярвания Архангел Михаил е един от братята светци-юнаци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите души . Хората вярват, че светията взима душата на умиращия, подавайки..

публикувано на 08.11.18 в 11:14

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Коментирахме с един млад човек темата „За”, „Против” или пък „И” Хелоуин – „Будители”. Какво мислят младите хора за празниците и ценностите на обществото ни? Чуйте.

публикувано на 06.11.18 в 10:10

Павел Тенчев: Хор "Незабравки" е един от символите на Кърджали

А сега към едно отминало културно събитие, което обаче оставя следа в сърцата на родопчани. Кърджалийският хор "Незабравки" отпразнува 50-годишнината си срещу 1 ноември, Ден на будителите. Концертът бе вълнуващ и знаков за това, че съставът..

публикувано на 05.11.18 в 14:38

Преминаването от зимно към лятно часово време може да причини инфаркт

Европейската комисия предложи край на смяната на часовото време в целия Европейски съюз. Така България застава пред избора на зимно (астрономическо) или лятно часово време, като решението трябва да бъде взето до април 2019 г. Какви обаче..

публикувано на 05.11.18 в 14:10

Венета Филипова: Първи ноември е свят ден

Свят ден е Денят на народните будители. Защото в него трябва да си спомним за онези свети хора, които са разбудили духа ни, които, въпреки всичко, са искали да отворят очите. Очите на онези, които са мислели само за физическото оцеляване. 1762 година...

публикувано на 01.11.18 в 14:45

Елените в Източните Родопи "вдигат" сватби

Есента е времето за сватбите в дивата природа. За елените лопатари в Източните Родопи сватбеният сезон все още не е приключил, той ще продължи поне още седмица. По време на размножителния период мъжките прекарват значителна част от времето в "маркиране"..

публикувано на 01.11.18 в 14:21

Хоспис "Добролюбие", 10 години човечност и грижа

Хоспис "Добролюбие" в Кърджали отбелязва 10-годишен юбилей. На 26 октомври 2008 г е приет първият пациент, а няколко дни по-късно е официалното откриване на лечебното заведение. Тази година на 2 ноември е кулминацията на честванията за годишнината...

публикувано на 01.11.18 в 13:39

Адлен Шевкед, народен представител от ДПС: Системата в здравеопазването трябва да се промени напълно

-Госпожо Шевкед, ДПС посочи предсрочните избори като належаща необходимост. Те наистина ли са неизбежни? - Изборите са неизбежни, но ние още от самото начало на ситуирането на това правителство, сме категорични в едно. Идеята не е „Стани, за да..

публикувано на 31.10.18 в 13:22

Валентина Кордова: Искаме да променим възприятията към хората с увреждания

Днес в Кърджали се провежда откриващата конференция по проект "Достъп до наследство" „Пътеки за достъпен туризъм“, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България. Проектът е съвместен на Конфедерацията..

публикувано на 31.10.18 в 12:49

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Представителен дамски хор „Незабравки”, Кърджали чества юбилей. 50-годишнината на формацията бе отбелязана с голям концерт. За емоцията от това „да пееш в хора”, да „живееш” под диригентската палка на създателя му, маестро Марин Владинов, чуйте..

публикувано на 29.10.18 в 17:10

Ученици от "Отец Паисий": Няма значение какво четем, важното е да е интересно

Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш. Казал го Рей Бредбъри, но цитатът е актуален и сега, тъй като в момента тече националната седмица на четенето, която си е поставила за цел да насърчи и повишава грамотността..

публикувано на 25.10.18 в 16:29

Георги Кулов: Кърджали трябва да познава Никола Иванов

Името на един знаков краевед, изследовател и познавач на Родопите дълги години бе потънало в забрава. По идея на кърджалийското журналистическо дружество "Мара Михайлова" неговите трудове видяха бял свят. Книгата му  „По дирите на Патриарх Евтимий” ще..

публикувано на 25.10.18 в 12:00