Мишо Кадиев: Клубовете за народни хора се завръщат към автентичния танцов фолклор

Клубовете за народни хора се завръщат към автентичния танцов фолклор. Тази тенденция получи потвърждение и след шестия фестивал на любителските клубове "Перпера 2019", който се проведе преди дни в Кърджали. Празникът на хорото събра 19 състава от цяла..

публикувано на 14.11.19 в 17:21

Светла Желязкова: Децата днес учат паралелно чужди езици и израстват като билингви

Английският език в днешно време се превърна в базов език и вече се търси надграждане на знанията с изучаване на втори и дори трети чужд език в ученическа възраст. Това показват и наблюденията на Светла Желязкова, преподавател в езикова школа в..

публикувано на 14.11.19 в 16:31

В Кърджали вече правят диагностика за сънна апнея

Будите ли се сутрин с усещането, че не сте се наспали, понякога имате главоболие след събуждане? Може би често не се чувствате във форма и трудно се концентрирате върху работата си? Станали сте раздразнителни?  Имате наднормено тегло? Сънят ви е..

публикувано на 14.11.19 в 16:09

Павлина Копано, която твори в Истанбул, представя живопис в Кърджали

Художничка, живееща в Истанбул ще представи свои колоритни платна, наситени с форма и цвят в Керимовата къщ а. Представянето на изложбата е утре, 13 ноември, от 17.30 часа . Художничката Павлина Копано е от Димитровград, завършила е..

публикувано на 12.11.19 в 15:24

Кметът Сийка Суркова: Работата за Момчиловци не е спирала

Кметът на Момчиловци Сийка Суркова бе избрана да управлява за втори мандат. Една от първите й задачи бе да инспектира работата по настоящия етап на вътрешната водопроводна мрежа на селото . Старите етернитови тръби са на повече от 50 години...

публикувано на 12.11.19 в 11:04

Д-р Диана Вълчева: Грипът се пропъжда с почивка, чист въздух, течности и симптоматични лекарства

Периодът от началото на октомври до месец май бележи пик на острите респираторни заболявания, припомня д-р Диана Вълчева , началник на пневмофтизиатричното отделение в кърджалийската болница. Тя напомни също, че днес е Световен  ден за борба..

публикувано на 12.11.19 в 09:01

Хакан Йълмаз получи награда "Най-добър млад футболист за 2019 г."

Талантът на Футболна академия "Арда 1924" Хакан Йълмаз получи награда "Най-добър млад футболист за 2019 г."  Това се случи на официална церемония в София. Там Асоциацията на българските футболисти (АБФ) награди най-добрите млади футболисти от..

публикувано на 07.11.19 в 11:58

Цветелин Гавазов: Като общински съветник ще работя за това младите хора да бъдат чути

В петък, 8 ноември в Дома на Културата от 10.00 часа, новоизбраните общински съветници, кметът на общината и кметовете на кметствата в Кърджали ще положат клетва за встъпване в новия си мандат. Цветелин Гавазов е най-младият общински съветник от..

публикувано на 07.11.19 в 10:53

Емилия Стоянова стана бронзов медалист на Световното по канадска борба в Румъния

Емилия Стоянова стана 3-та на 22 -рото Световното първенство по канадска борба в Констанца, Румъния. Как се представиха и останалите участници от Спортно туристически клуб за хора със  сензорни увреждания, чуйте от бронзовата ни медалистка:

обновено на 06.11.19 в 14:16

Проф. Баева: При българския преход надеждите на хората се разминаха с реалността

Интересът към историята от страна на младите винаги е съществувал. Обнадеждаващо е, че тук ги виждам привлечени от възможността да работят самостоятелно и още по-задълбочено, коментира проф. Искра Баева по време на националната ученическа конференция по..

публикувано на 05.11.19 в 18:40

Стефан Бакалов: Синтетичните наркотици изместват класическите

Да опазим сто деца от наркотика е хиляди пъти по-ценно от това да заловим 100 тона дрога. В това вярва Стефан Бакалов от митницата на Летище София, който вече 30 години е посветил на борбата срещу наркотрафика, а близо 20 от тях - на превенцията сред..

публикувано на 05.11.19 в 17:33

Радослав Милев: Ще подновя предложението си за предаване на сесиите на живо

Втори мандат започва в общинския съвет и Радослав Милев. Той е представител на Обединение "Демократична България". Участието му в предишния местен парламент беше доста активно и запомнящо се. Дали смята, че новата конфигурация на общинския съвет ще..

публикувано на 01.11.19 в 16:12

Волейболна "Арда" посреща "Черно море" утре

Волейболна "Арда" записа първа победа за новия сезон в Суперлигата. Момчетата на Иван Халачев се наложиха като гости над Славия (София) с 3:1 в двубой от трети междинен кръг, изигран в зала "Панайот Пондалов" в столицата. Ще научим подробности от треньора..

публикувано на 01.11.19 в 11:00
Ергюнал Сабри - спортист на годината на община Кърджали за 2018

Последен срок за предложения за "Спортист на годината '2019" в Кърджали

Община Кърджали стартира процедурата за избор на най-добър спортист на годината за 2019. Днес е последният срок, в който спортните клубове и инициативни комитети могат да направя своите предложения. Но до излъчването на призьорите пътят е дълъг и..

публикувано на 01.11.19 в 09:15
Златка Пеньова

„Вълшебният свят на Родопите” показват днес в ОДК

Днес в 17,30 в Общински детски комплекс в Кърджали ще бъдат открити две изложби и ще бъдат наградени победители в ХІІ-тия Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” В тазгодишното  издание участваха общо 1273 рисунки и..

публикувано на 01.11.19 в 08:22
Завръщането на зубъра в Източните Родопи е сред големите успехи на еколозите

Зубрите в Източните Родопи вече живеят на свобода

Осем века, след като са изчезнали като вид по нашите земи, днес отново може да видят зубри на свобода в България. Програмата за възстановяване на европейския бизон - зубъра, в Източните Родопи, която се осъществява от 2013 година, премина в нов..

публикувано на 31.10.19 в 16:38

Д-р Валентин Колев, специалист по диететика: Няма вредна храна, а вредни количества

И през зимата е добре да се храним с повече плодове и зеленчуци, както и през лятото, напомня д-р Валентин Колев, специалист по хранене и диететика в РЗИ в Кърджали. Консервираните домати съдържат повече витамин С от оранжерийните. Запазват ли се..

публикувано на 30.10.19 в 15:29

Хасан Азис: Ще насочим усилията си в подобряването на жизнената среда

Хасан Азис от ДПС спечели с 53,02 % или 16 182 действителни гласа изборите за кмет на община Кърджали. Това ще бъде петият му мандат на поста. Валентина Иванова разговаря с него в първото му интервю за радио Кърджали след изборите: Хасан Азис:..

публикувано на 30.10.19 в 10:00

Боян Кехайов: Продължаваме да работим в името на неделинци

За първи път в историята на Неделино гласоподаватели избраха кмет на първи тур и за първи път кмет печели втори мандат. Това направи независимият кандидат Боян Кехайов. Той получи подкрепата на 51,75 на сто от избирателите. Какви са предизвикателствата,..

обновено на 30.10.19 в 09:07
Диана Овчарова

Диана Овчарова: Високият резултат на изборите е признание за работата на нашия екип

Кандидатът за кмет на Ивайловград от ПП ГЕРБ Диана Овчарова спечели с най-убедителния резултат в област Хасково. Тя победи опонента си с над 78% преднина. Това е най-високият изборен резултат, постиган на местни избори, в историята на община..

публикувано на 30.10.19 в 08:51