Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце. Президентът Петър Пешев се срещна вчера с управителния съвет на Фенклуба с председател Тодор Николов и с някои от най-упоритите запалянковци. Те обсъдиха редица въпроси, свързани с..

обновено на 16.03.18 в 15:37

Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си

С различни прояви Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си като общински център. Началото ще бъде дадено на 20 март с волейболна среща между "Кирково 2015" и "Арда" - Кърджали. Кулминацията ще е на 26 март с богата фолклорна програма на..

публикувано на 16.03.18 в 15:11

Емил Йотовски: Не трябва да се мъчим да правим чужд хумор, а по-скоро да се стремим да запазим нашият

Театърът в Кърджали готви премиера на комедията "Няма места", с участието на Мая Бежанска в главната роля. Комедията ще види за първи път бял свят на сцена и е написана от младия български автор Емил Йотовски . Той е завършил медицина, но..

публикувано на 16.03.18 в 14:27
Декаризация

Вече има случай на ухапване от кърлежи

Въпреки, че сезонът на кърлежите все още не е дошъл, вече има случай на ухапване. Дарина Стоянова разговаря с жена от областния град, която след градинарство в двора си е пострадала от ухапване на кърлеж. Оказва се, че това не й се случва за първи..

публикувано на 16.03.18 в 14:15

Синдикалистът Юлиян Петров: Българското образование трябва да догонва европейското

Екип от експерти на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", воден от председателя д-р Юлиян Петров, проведе в Кърджали фокус-приемни. Синдикалистите планират да проведат поредица от 40 дискусии в страната до края на 2018 година. На тези срещи се..

публикувано на 15.03.18 в 15:44

Камино де Сантяго - пътят на себеоткриването

В минутите преди една премиера говорим по една колкото любопитна, толкова и актуална тема, свързана със стреса навсякъде сред нас. Тази вечер в Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" в Кърджали в 17.30 часа ще се състои среща-разговор от..

публикувано на 14.03.18 в 15:54

Съученици, които не са се виждали половин век, се събират в Кърджали

Съученици, които не са се виждали повече от половин век ще се срещнат отново. Възпитаниците на Средното педагогическо училище в Кърджали, съществувало от 1951 до 1963 година, се събират в Бизнесинкубатора на 26 май. Училището е създало десетки редовни..

публикувано на 14.03.18 в 13:13
Част от корицата на книгата „Професия журналист“

За модерните професии и смелостта да работиш това, което обичаш

Кои са модерните професии днес? Дали съвременните деца мечтаят като някогашните да станат учители, лекари, космонавти, полицаи или се ориентират към нови и непознати професии? От какво или от кого зависи изборът? Търсим отговорите на тези и още много..

публикувано на 12.03.18 в 14:25

Йорданка Чавдарова: Най-предпочитаният предмет за матура е чужд език

До 16-и март, учениците от 12-ти клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити, трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Задължителният зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе на..

публикувано на 12.03.18 в 14:11

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Тази неделя разговорът ни е за това: Са ли нашите домове наши крепости? Ако попаднем в ситуацията да се срещнем очи в очи с крадеца, как бихме постъпили - ще се скрием ли, ще викаме силно ли, ще звъним на полицията ли? Какво? И по-важното -..

публикувано на 11.03.18 в 17:31

Доц. Александър Сивилов: Политиците ни съзнават възможностите на България, но не ги използват

140 години след Руско-турската война, вс е още могат да се намерят нови устни и писмени сведения от наследниците на участници в бойните действия. Това са извори, които са ценни за българската история и заслугата да станат достояние на науката..

публикувано на 09.03.18 в 19:57

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

В предаването днес – коментари за взаимоотношенията: шофьори-пешеходци. Кой е по-толерантен? Кой как дава предимство? Кой как спазва правилата за движение по пътищата? Кой как "говори" на пътя (с мигачи, с жестове, с думи ...) Чуйте и..

публикувано на 08.03.18 в 12:48

Д-р Марин Мухтаров: Община Кърджали реагира със закъснение на сигнали от граждани

Как подаваме сигнали до община Кърджали, получаваме ли и кога информация, реагира ли общината навреме, изчезна ли т. нар. горещ телефон   - отговори на тези въпроси търсим от д-р Марин Мухтаров, който неотдавна беше независим общински съветник ...

публикувано на 06.03.18 в 13:13

Д-р Хасан Адемов: ТЕЛК-овите решения се дават по строги критерии

Напоследък в обществото се внушава, че инвалидните пенсии ощетяват останалите пенсионери, някои партии от управляващата коалиция дори са заложили бъдеща пререгистрация и доста упорито говорят за това от известно време. Това хвърля..

публикувано на 06.03.18 в 10:30

Инспектор Мирослав Хутев: Единственият сигурен компютър е този, който не е включен в Интернет

Децата, жертви на педофили и сексуални насилници в интернет, могат да подават анонимни сигнали към ГДБОП. Това може да се случи чрез техния уеб сайт CyberCrime.bg. През последните години броят на децата, станали жертви на сексуални насилници..

публикувано на 02.03.18 в 16:07

Художникът Хубен Черкелов: От малък разбрах, че не мога да стана футболист

След като дълго време отсъстваше от българския културен живот, в момента творби на известния художник Хубен Черкелов могат да бъдат видяни в три изложби в София: общата изложба на групата XXL - в Националната художествена галерия, "Имане" - в Музея за..

обновено на 01.03.18 в 14:24

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

В предаването днес – коментари за пазаруването он лайн и разговор с една дама, посветила работното си време на това да създава млади музиканти, а личното си време е отдала на изящното слово. Една дама, която борави така майсторски с думите,..

обновено на 28.02.18 в 13:24

Милена Попова и Алеко Дянков: Важно е да преведеш смисъла, не думите

Снощи в Дома на културата в областния център връчиха наградите на учениците, които участваха в конкурса за превод на дружество "Приятели на САЩ". Включиха се  деца от три училища в Кърджали - над 100 млади преводачи.  В нашето студио преди церемонията..

публикувано на 24.02.18 в 14:19

Група за обучение и забавление връща фантазията в детските глави

Със забавление, обучение и възпитание в едно три млади дами от един семеен клуб, наречен позитивно Йес, са си поставили амбициозната задача да върнат въображението в детските глави и да създадат умения и навици на децата от една до три годинки...

публикувано на 22.02.18 в 17:24

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Днес, в първото предаване "На чаршията, в чата" ще ви срещна с един мъж, който знае и ще разкаже как мераклийски се произвежда домашно вино - Кирчо Павлов. Очаквам ви в 14 часа на честота 90 MHz с най-новото предаване на „Радио Кърджали” -..

публикувано на 22.02.18 в 11:06