Варненски плаж-2

Почивка с детето - какви лекарства трябва да носим?

Лятото е вече в разгара си. Идва и дългоочакваната почивка. Естествено е, че искаме децата ни да се чувстват най-добре и да не се разболеят на морето. В приготвянето на багажа, основните неща които трябва да вземем със себе си са лекарствата..

публикувано на 16.07.19 в 11:51

1 148 са заявленията за целева помощ за отопление в област Кърджали

Над хиляда са заявленията за отпускане на целева помощ за отопление са постъпили в дирекциите по Социално подпомагане в област Кърджали, съобщи директорът на Регионалната дирекция Цветомир Хаджиев. Целевата помощ се отпуска за пет месеца -..

публикувано на 12.07.19 в 15:38

Рязко нарасна броят на болните от туберкулоза в Кърджали за първото полугодие

Застрашително расте броят на заболелите от туберкулоза в област Кърджали. 20 са новооткритите пациенти за първите шест месеца на годината. Само за последния месец юни новите случаи са пет.  Досега завършвахме годините  с 24-25 новооткрити..

публикувано на 11.07.19 в 13:05

Деца стават събирачи на знание в образователно-приключенски академии "Забавно лято"

За пета поредна година в пет български региона, 12 общини, 25 градове и села ще се проведе програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Тя е част от стратегията за социална отговорност на световноизвестна тютюнева компания и има за цел да подпомага..

публикувано на 10.07.19 в 17:21

Себихан Мехмед: До месец в Ковил ще потече вода в чешмите

За първа година община Крумовград организира Плувно лято за най-малките жители на града и близките села. А вече втори път общината е инициатор и на безплатно футболно лято за децата, в което квалифициран треньор работи с бъдещите звезди на футболния..

публикувано на 10.07.19 в 16:25

Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт

Две актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт. На 13 юли (събота) от 19.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и..

публикувано на 10.07.19 в 11:14
Село Пчеларово

Айдън Осман: Пчеларово се превърна в кокетно село

В Черноочене разкриха нова социална услуга в помощ на 60 възрастни и хора с увреждания . Медицински лица, социални работници и психолог ще им помагат да се справят с ежедневието и проблемите . Проектът е по програма „Развитие на човешките ресурси”..

публикувано на 09.07.19 в 11:34

Д-р Виктор Кирчев: Водата на три градски чешми в Кърджали е негодна за пиене

В най-горещите дни на юли завишени норми на бактерия ешерихия коли в три градски чешми установиха при ежемесечния мониторинг от РЗИ в Кърджали . Това са Айше молла, чешмата по пътя за Ардино и при Въжения мост . Това се случва почти..

публикувано на 09.07.19 в 10:07

Стамен Белчев: Не сме приключили със селекцията

"Селекцията в Арда все още не е завършила. Ако намерим нужните футболисти, които ще ни помогнат, ще ги привлечем". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Стамен Белчев. Старши треньорът на един от новаците в Първа професионална футболна лига не пожела да..

публикувано на 05.07.19 в 16:30

Миграцията на туристите от Черноморието - причина и следствие

С над 20% са намалели туристите по българското Черноморие през тази година, обявиха от Института за анализи и оценки в туризма. Въпреки че все още няма официални данни, предварителните анализи на Министерството на туризма показаха спад с около 9%...

публикувано на 04.07.19 в 16:32

Матурата, литературата, грамотността и образованието през погледа на учителя Донка Хаджиева

Рекордно ниски резултати след матурата по БЕЛ в 12 клас белязаха тазгодишните зрелостни изпити. Добър 4.06 е най-ниската средна оценка за времето, откакто матурите са въведени. Дори и лесната според учениците тема по разказа "Косачи" на Елин Пелин не..

публикувано на 03.07.19 в 12:11

Доц.д-р Жана Казанджиева: Парфюмираните кърпички през лятото могат да ви причинят алергичен дерматит

Слънцето не е само опасно. От една страна то причинява много положителни емоции, води до усмивки и хубав тен на тялото, до приятно преживяване на плажа или планината . Но отрицателното му въздействие също е важно , напомня доц. д-р Жана..

публикувано на 02.07.19 в 10:58

В Момчиловци отново проговарят на китайски

И това лято в село Момчиловци ще проговорят на китайски . За трета година курсовете се организират от институт Конфуций в София. В процес на уточняване на формата сме, но със сигурност ще бъде интересно, каза за радио Кърджали кметът Сийка..

публикувано на 01.07.19 в 16:40

Ресми Мурад: Планираме да разкрием Център за настаняване на възрастни с увреждания

Една от последните за сезона сесии проведе Общинският съвет в Ардино на 26 юни . На нея бе взето решение кметът Ресми Мурад да подпише заповед за стойността на аванс в размер на 29 512 лв. по проект   „Социално включване на уязвими групи в..

публикувано на 01.07.19 в 10:04

Клиничният психолог Екатерина Велева: Децата повтарят модела на бащата насилник

Протестите в страната срещу Стратегията за детето са обосновани от дълбока манипулация . Това е нещо, провокирано отвън, и отново говорим за власт и пари, и за политически нагласи . Това категорично заяви клиничният психолог Екатерина..

публикувано на 27.06.19 в 12:48

Съдия Здравка Запрянова: Наясно съм с предизвикателствата, не ме е страх от трудности

Преди броени дни новоизбраният председател на Районния съд в Кърджали - съдия Здравка Запрянова, встъпи в длъжност. За първи път на подобна церемония в Кърджали присъства и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Какви са..

публикувано на 24.06.19 в 16:19

Искра Урумова: Чудесата и магията са навсякъде около нас

Еньовден е празник, изпълнен с магия, най-вълшебният, най-тайнственият празник в нашия народен календар. От малка съм привлечена от силата на билките. Може би моите баби, моите родители са успели да възпитат в мен едно отношение към..

публикувано на 24.06.19 в 15:18

Йосиф Башев: Чака се прекалено дълго за ТЕЛК, някои не доживяват

Йосиф Башев е председател на общинската организация на хората с увреждания в Кирково. Бил е дълги години кмет на Чакаларово. Той си спомня как се е захванал с тази работа, още докато е бил кмет на село Чакаларово, разказва за проблемите на инвалидите..

публикувано на 24.06.19 в 10:30

Д-р Милчо Енчев: Жегите са опасни, рязко свалят кръвното налягане

Рязко се е увеличило търсенето на лекарска помощ заради здравословни проблеми, причинени от горещините. В кардиологичното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" всички легла са заети. Само за ден са приети три случая на колапс заради жегите, същата..

публикувано на 21.06.19 в 17:16

Христо Кръстев: Оставихме нашата земя да пустее, работим чуждите ниви

Чакаларово е едно от най-големите села в община Кирково. Кметът Христо Кръстев е разтревожен, че земеделието и животновъдството умират и това принуждава хората да бягат в по-големите градове, а мнозина заминават в Европа, често направо емигрират. Как..

публикувано на 21.06.19 в 14:41