Агоп Узунбохосян се срещна с американския астронавт Ричард Линехан

За една своя интересна среща  ни разказва Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическата обсерватория в Кърджали. Тя е с астронавта от НАСА д-р Ричард Линехан, пристигнал в България по покана на посолството на САЩ. Преди да стане астронавт Линехан е..

публикувано на 16.05.18 в 15:03

Начинът на живот и стресът са едни от основните първопричини за възникването на рак на кожата

Българските дерматолози се включват за 13-и път в паневропейската кампания за информираност и рано откриване на кожен рак Евромеланома . Тази година денят за безплатни прегледи е 16 май. В кампанията за поредна година се включва и кърджалийската..

публикувано на 15.05.18 в 15:15

Хасан Ефраимов: Понякога спирам с дни да пиша, защото преживявам разказите си

Чудна градина разцъфтя на покрив на защитено жилище и на две тераси в Добрич. Идеята за създаването на социално предприятие, което да помага финансово на хора с нежни души, е подета от фондация „Свети Николай Чудотворец”. Хората, които..

публикувано на 14.05.18 в 14:58

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Две години Радио Кърджали. За магията радио, за горчилките и сладостите в правенето на радио говорим с директора на деветата регионална радиостанция на Българското национално радио – Гласът на Родопите – Радио Кърджали, Красимир Ангелов.

публикувано на 14.05.18 в 14:49

Йорданка Чавдарова: Дуалното обучение е перспективно и необходимо

От три години Езикова гимназия Христо Ботев работи в партньорство с Дуален университет Баден-Вюртенберг в град Мосбах. Това дава шанс на кърджалийски ученици да прекарват по една седмица в Германия по програмата "Лято в двореца" и да се запознаят с..

публикувано на 14.05.18 в 14:25

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

"На чаршията в чата" на големия празник, който честват и християни, и мюсюлмани, и българи, и турци, и роми - Георгьовден.

публикувано на 11.05.18 в 18:50

Без запазена природа не можем да съществуваме

България има много възможности за управление на площите по Натура 2000. За съжаление страната ни все още се бави с финализирането на мрежата и обявяването на консервационните цели на тези територии. Шестгодишният срок, който законодателят дава за..

публикувано на 04.05.18 в 16:21

Болестта алкохолизъм

Героят от тази тема може да е на всякаква възраст, може да има почитана професия, да е изключителен специалист в различни области или изпаднал до дъното на социалната стълбица. Може да е общителен човек и душата на всяка компания или изплашен,..

публикувано на 04.05.18 в 14:37

Д-р Дарина Ангелова: Ракът е лечим

Ракът е лечим. Един от най-големите бичове на съвремието може да бъде превъзмогнат по естествен път - със здравословна растителна храна и здравословен начин на живот, физически упражнения, добро настроение и много течности. В това е убедена..

публикувано на 04.05.18 в 12:53

Александър Симов: ГЕРБ отвориха битка с чувството за реалност на хората

"ГЕРБ отвориха битка с всички и с всичко. Те водят война с президентската институция и така разрушават държавността . Водят война и с опозицията, която изпращаха в Сибир от трибуната на Народното събрание и така разрушават парламентаризма...

публикувано на 30.04.18 в 15:33

Цвета Караянчева: За мен е важно институциите да нямат конфронтация

Срещу кого воюва ГЕРБ и има ли битка в парламента. За това разговаря Красимир Ангелов с Цвета Караянчева, председател на Народното събрание. "Няма война, разбира се, престрелките, които вървят, по-скоро са инспирирани от други институции и..

публикувано на 30.04.18 в 15:17

Дали българите са по-щастливи от холандците?

Вярвате ли, че българите са по-щастливи от холандците. И че парите не значат по-добър живот. Това твърди един холандец, който от три години живее в Джебел, вече си е купил къща в една от махалите край село Чорбаджийско и смята да остане..

публикувано на 30.04.18 в 11:16

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

В неделя, в Деня на балета, говорихме с победителите във втора възрастова група в конкурса „Децата на Кърджали танцуват”, част от балерините от танцово студио „Ритъм и сърце” и техните ръководители Веселина Арабаджиева и Радка Дукова...

публикувано на 30.04.18 в 11:07

Николай Мартинов Сървайвъра: Избягвам градската среда и туристическите "магистрали"

Николай Мартинов - Сървайвъра е един вечно оцеляващ мъж от Кърджали . Той пристигна в студиото с една от дъщерите си Габриела, която също е завършила Националната спортна академия и споделя живота и философията на баща си . И двамата се занимават с..

публикувано на 29.04.18 в 18:54

Златоград - от миньорски град до културно-исторически център с минерална вода

Туризмът е една от насоките в която се развива днес община Златоград. От един миньорски град в миналото, днес най-южния град в България усилено работи за развитието на туризма в региона . Отварянето на граничния пункт Златоград-Термес допълнително..

публикувано на 26.04.18 в 09:35

Джазмузикантът Васил Спасов: Хубавата музика намира сърцата на хората

В Регионалния исторически музей в Кърджали се състоя стилен концерт на Васил Спасов квартет. В групата свирят Васил Спасов - пиано, Димитър Льолев - саксофон, Димитър Карамфилов - контрабас и Атанас Попов - ударни инструменти . Музикантите представиха свои..

публикувано на 25.04.18 в 14:37

КТ "Подкрепа": Нощният труд води до социална изолация и демографски проблеми

КТ „Подкрепа” събира подписи в подкрепа на увеличаване на възнаграждението на час нощен труд от сегашните 25 стотинки на 2 лева и 55 стотинки . Заплащането не е променяно от 11 години и е анахронично на сегашните условия, не може да..

публикувано на 25.04.18 в 14:24

ГЕРБ vs. ДПС в село Мост

Двама  кандидати ще мерят сили,  за да заемат  кметския стол в кърджалийското село Мост на 20 май. ДПС, ГЕРБ и Инициативен комитет, който подкрепя независим кандидат, бяха регистрирани  в Общинската избирателна комисия.  В предизборна битка в крайна..

публикувано на 25.04.18 в 14:00

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

В предаването в неделя, говорихме за това колко вярваме на фейсбук новините, колко време отделяме за социалните мрежи, какво търсим в тях и намираме ли го, още повече, че напоследък държавните мъже предпочитат да ни говорят през тях. Гост в..

публикувано на 24.04.18 в 12:24

Елин Топузаков: При победа в събота "Арда" си гарантира влизането във Втора футболна лига

Следващият мач на "Арда" - Кърджали от първенството е с "Евроколеж" - Пловдив, остават седем срещи до края на шампионата. До момента кърджалийският тим е допуснал само едно равенство и води във временното класиране в Трета Югоизточна лига със 75 точки в..

публикувано на 23.04.18 в 17:01