Нови работни места одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие

309 работни места по заявки на работодатели одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Става въпрос за безвъзмездна помощ, която фирмите ще получат  по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", за да назначат безработни жители на областта.
Помощта  по двете схеми в областта е на стойност 2, 653 млн. лева, съобщиха от областната администрация.   
По едната схама ще бъдат назначавали безработни до 29 години, а по другата над 29 години  като приоритетно ще бъдат подкрепяни хора с основно или по-ниско образование, продължително безработни и такива в предпенсионна възраст.

Вижте още

Изложба за 24 май редят художниците в Кърджали

Изложба на творци в навечерието на 24 май ще се проведе в Кърджали. Чуйте подробностите:

публикувано на 20.05.18 в 15:17

В Момчиловци 50-годишни юбиляри ремонтират фонтан

В Момчиловци е създадена традиция, която всяка година 50-годишните юбиляри от селото да даряват или да правят нещо за спомен на селото. Миналата година с дарените средства те ремонтираха пътя до един от параклисите край селото. Какво ще оставят за спомен тазгодишните юбиляри в Момчиловци, чуйте от кмета на селото Сийка Суркова.

публикувано на 20.05.18 в 11:41

Златаровци рамо до рамо с шеф Андре Токев

Днес ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“- гр. Кърджали ще готвят с един от най-добрите майстори в кухнята, като учениците ще приготвят 5-степенно меню за 60 човека. Младите готвачи ще имат възможността да почерпят идеи от най-добрите кулинари, а жителите на гр. Кърджали и гости да се насладят на виртуозни..

публикувано на 12.05.18 в 14:58

"Голямото междучасие" с Милица и Петър

Понякога хората прекарват цели месеци, дори години в търсене на любовта. Грешка! В търсене на перфектния партньор или спътник в живота, защото любов можеш да дадеш на всичко - растение, животно, човек...  Факт е обаче, че човек прекарва толкова време в търсенето на перфектната половинка, че дори самият той понякога не го осъзнава.  Точно поради..

публикувано на 08.05.18 в 10:45

Славейковци се завърнаха от Световните спортно-образователни игри в Атина

Отбор от осем изявени спортисти на СУ "Петко Рачов Славейков" се завърна от пътуването си до гръцката столица Атина , където представи България на поредните Световни спортно-образователни игри . За трета поредна година това е училището, получило привилегията и отговорността да изпрати част от най-добрите свои възпитаници в резултат на най-много..

публикувано на 04.05.18 в 15:54

Ограничения по най-натоварените пътища и магистрали през трите почивни дни

В последния работен ден преди трите почивни дни за Гергьовден ще важат ограничения за движението по някои пътища на страната. От 16 до 20 часа днес, в петък, се спира движението над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища с цел да се увеличи безопасността на пътя. От Агенция "Пътна инфраструктура" казват, че тежкотоварните превозни..

публикувано на 04.05.18 в 09:39

Ученици от Кърджали сглобиха мощен компютър за 140 лева

Как образованието може да бъде интересно, и полезно едновременно. Това не е труден въпрос за учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода” в Кърджали, които сами сглобиха мощен компютър и дори извършиха продажба . С каква цел, чуйте от следващия репортаж. "Идеята е да се предложат качествени и..

публикувано на 03.05.18 в 17:10