Нови работни места одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие

309 работни места по заявки на работодатели одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Става въпрос за безвъзмездна помощ, която фирмите ще получат  по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", за да назначат безработни жители на областта.
Помощта  по двете схеми в областта е на стойност 2, 653 млн. лева, съобщиха от областната администрация.   
По едната схама ще бъдат назначавали безработни до 29 години, а по другата над 29 години  като приоритетно ще бъдат подкрепяни хора с основно или по-ниско образование, продължително безработни и такива в предпенсионна възраст.

Вижте още

Турският президент обяви, че са овладели Африн

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че тази сутрин Свободната сирийска армия и турските войски окончателно са овладели град Африн. Това е станало към 08:30 часа местно време. С подробностите по въпроса ще чуем кореспондента на БНР в Турция Мариян Карагьозов:

обновено на 18.03.18 в 17:42

Арда-Кърджали с равенство спрямо Миньор /Раднево/

Отборът на Миньор (Раднево) спря победния поход на лидера в Югоизточната Трета лига Арда (Кърджали) . След като измъчиха максимално момчетата през есента, но в крайна сметка загубиха в последната, 90-а минута, радневци стигнаха до точката при домакинството си на Кърджали - 0:0. Вторият в класирането Загорец (Нова загора) победи с 2:0 Евроколеж..

обновено на 18.03.18 в 15:41

Седмица на отворените врати в смолянската болница за прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров “ - Смолян. От  днес до 16-и март ще се проведе „Седмица на отворените врати“. Прегледите ще бъдат безплатни и за неосигурените лица, напомня Радостина Чернокова. Всеки гражданин ще получи проба "манту", а при необходимост и..

публикувано на 12.03.18 в 10:40

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали с предложение за съботници

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали и Община Кърджали ще призоват жителите на града, а и на общината,  да участват в съботници, за да изчистят нерегламентираните сметищата в областния център. Първият от тях ще се състои в края на април. Най-много жалби и сигнали има от жители на кв. Възрожденци. Става въпрос най-вече за битови отпадъци,..

публикувано на 09.03.18 в 10:18

Срив в компютърна система създаде опашки на гранични пунктове с Турция

Опашки от чакащи пътници се образуваха на няколко турски гранични пункта. Причината е срив в електронна система. От строя е излязла системата за паспортен контрол на главната дирекция по сигурността. Техническите проблеми са траели около 2 часа. Кореспондентът  Мариян Карагьозов ни запознава с подробностите.

публикувано на 08.03.18 в 10:38

40 деца ще се запознаят със спорта кану-каяк през свободното време

40 деца от цялата община Кърджали и тази година ще се запознаят със спорта кану каяк по проекта "Спорт в свободното време".  Програмата започва на 1 април и се изпълнява от Спортен клуб по кану каяк "Арда". Подробностите от Янко Мандаджиев, треньор по гребане."Ще събираме начинаещи, от целия град и от цялата община, даже от крайно село",..

публикувано на 06.03.18 в 17:55

Плажовете и таверните в Гърция по-привлекателни за българите от културно-историческия туризъм

По-привлекателни за българите са плажът и таверната, отколкото културно-историческият туризъм в Гърция, сподели наблюденията си лицензираният екскурзовод Дари Панайоту от Асеновград.  Отправяме се в посока Северна Гърция и близкия до границата град Димотика. Защото той е само на няколко километра от Ивайловград и достъпът до него е много..

публикувано на 02.03.18 в 18:27