Млади хора ще говорят за приятелството

Регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще бъде домакин на поредната проява от Месеца на Америка в Кърджали. Инициативата ще се проведе на 16 февруари от 11 ч.  Тогава ученици и млади хора ще се съберат на дискусия под надслов „Приятелството в книгите и в живота”. Те ще четат и разискват откъси от произведения на американски и български автори, сред които Марк Твен, Петя Караколева, Йордан Радичков, Джеръм Селинджър. Модератор на дискусията ще бъде Нешка Шопова, психолог в СУ „П.Р.Славейков”. Месецът на Америка в Кърджали се организира от Дружество „Приятели на САЩ”, Клубът на американските възпитаници, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

print Отпечатай
Вижте още

Нова детска площадка ще бъде изградена в кв."Байкал"

До 3 март новата детска площадка в кърджалийският квартал Байкал ще бъде факт. Сумата за построяването й беше събрана на провелия се миналата година благотворителен Областен футболен турнир. Община Кърджали вече е изготвила разчета. Площадката ще включва многофукционлен уред за деца между 4 и 6 години, люлки и катерушки. Ще припомним, че по време на..

публикувано на 19.02.17 в 11:41

Ученичка от „Славейков” реши математическа задача от реномирано канадско списание

Осмокласничката от Средно училище „Петко Рачов Славейков” Мария Александрова успя да реши задача от специализирано канадско математическо списание, което излиза на бял свят вече 41 години и е с авторитет на едно от най-реномираните математически списания в света за задачи от гимназиално и бакалавърско ниво.  В новия му брой е публикувано нейното решение..

публикувано на 18.02.17 в 13:17

С едноминутно мълчание отбелязаха в Ардино 144 години от гибелта на Васил Левски

И тази година ученици и учители от СУ „Васил Левски” в Ардино сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение. „Изминаха 144 години от смъртта на Великия Апостол, но той е жив в мисълта, той пулсира в кръвта на всички. Левски е мярата за висока нравственост, гордото знаме на..

публикувано на 18.02.17 в 12:46

Тенисистите от Ардино с участие в турнира "Млад олимпиец" в Горна Оряховица

„Младите тенисисти от СКТМ „Юнак 2005”  от Ардино ще участват във втория етап на Националния турнир „Млад олимпиец” за момичета и момчета до 15 години. Надпревара ще с проведе от 17 до 19 февруари в Горна Оряховица и в нея ще вземат участие силните отбори на „Стоянстрой”, „Корабостроител 92” (Варна), „Свилоза” (Свищов), „Две могили”, „Астра”..

публикувано на 18.02.17 в 11:17

Волейболна Арда загуби от Черно море

Волейболистите на Черно море БАСК (Варна)  се наложиха с 3:1 (27: 25, 25:20, 17:25, 25:21) над Арда (Кърджали) в мач от 19-и кръг на Суперлигата пред около 1000 зрители в зала „Арпезос” в Кърджали. След този двубой „Небесносините“ остават на предпоследното място в класирането с актив от 10 точки. В следващия кръг на 24 февруари (петък) Арда гостува..

публикувано на 18.02.17 в 10:40

Двама младши експерти започнаха работа по Програма „Старт в кариерата“ в Областна администрация Кърджали

Двама младежи - Айсун Ферад и Стефан Мухтаров бяха назначени на работа в Областна администрация Кърджали по програма „Старт в кариерата“, която осигурява възможност на млади специалисти до 29 г, без професионален опит, да придобият трудов стаж и познания, улесняващи прехода от образование към заетост. Двамата бяха посрещнати от областния управител Начо..

публикувано на 18.02.17 в 10:32

РИОСВ: Снимай красивата природа на твоя роден край

„Красивата природа на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околна среда и водите - Хасково по повод  Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за седма поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата..

публикувано на 17.02.17 в 10:54