Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада забраната за ползване на вода за пиене


Няма замърсяване с тежки метали на питейната вода в общините Кирково, Джебел и Момчилград. Това показаха резултатите от взетите повторни проби от водоемите разположени по бреговете на река Върбица. В петък беше наложена забрана за ползване на водата за питейни нужди, поради съмнения за замърсяване от хвостохранилище "Ерма река" край Златоград. Забраната все още е в сила и обхваща десетки села в трите родопски общини. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали Виктор Кирчев заяви, че днес забраната ще бъде отменена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Край Смолян се провежда военно учение "Родопи 24"

Над 350 военнослужещи от три формирования ще участват в съвместна подготовка "Родопи - 24", която започва от днес 19 до 28 март в района на гарнизон Смолян. Темата на съвместната подготовка е "Действия на алпийски формирования в планинско-гориста местност в зимни условия". Целта е да се подобри оперативната съвместимост с формированията на НАТО и на..

публикувано на 19.03.24 в 08:55

Мария Габриел с имената за кабинет при президента или отиваме на избори?

Възможно е президентът Румен Радев днес отново да приеме кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, която вчера получи от името на най-голямата парламентарна група първия мандат за съставяне на правителство в 49-ото Народно събрание. След като взе папката, Габриел постави срок от 24 часа за финализиране на преговорите с "Продължаваме промяната" -..

публикувано на 19.03.24 в 08:37

Времето във вторник ще е облачно с валежи

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, на места, главно в Южна България и североизточните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в Източна България – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, в Кърджали и Хасково ще..

публикувано на 19.03.24 в 08:04

110 дръвчета ще бъдат засадени в Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината

Общо 110 дръвчета ще бъдат засадени в учебно-възпитателни заведения, читалища, кметства и паркове на територията на община Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината. Това каза за БТА кметът на пограничната община Шинаси Сюлейман. За годишнината, която се навършва на 26 март, в малката родопска община са поканени приятели от съседна..

публикувано на 18.03.24 в 18:00

В пъти по-малко вандалски прояви след поставянето на камери за видеонаблюдение в Момчилград

След поставяне на повече от 20 камери за видеонаблюдение на възлови обществени места в град Момчилград, случаите на вандалски прояви са намалели в пъти и към днешна дата те вече са единични. Това каза пред БТА инж. Севдалин Огнянов, директор на дирекция „Устройство на територията, кадастър и регулация и европейски програми и проекти“. Той припомни, че..

публикувано на 18.03.24 в 17:41

Милко Багдасаров: Правителство ще има

Правителство ще има. Това коментира за Радио Кърджали Милко Багдасаров от БСП след като Мария Габриел от ГЕРБ-СДС получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет. Милко Багдасаров: „Мисля, че това, което се случва е сериозен пазарлък за много лични неща, а не за обществени интереси. Правителство ще има. В..

публикувано на 18.03.24 в 17:20

Радослав Милев: Най-разумното е да има правителство за още 9 месеца

Българският народ не се нуждае от нови избори, а от работещо правителство. Това мнение изрази Радослав Милев- общинският съветник от ПП-ДБ в Кърджали по повод връчения от президента мандат на ГЕРБ-СДС. Радослав Милев: „Най-разумното нещо, което могат да направят българските политици, които взимат решението в момента е да съставят..

публикувано на 18.03.24 в 17:06