Отпада забраната за ползване на вода за пиене


Няма замърсяване с тежки метали на питейната вода в общините Кирково, Джебел и Момчилград. Това показаха резултатите от взетите повторни проби от водоемите разположени по бреговете на река Върбица. В петък беше наложена забрана за ползване на водата за питейни нужди, поради съмнения за замърсяване от хвостохранилище "Ерма река" край Златоград. Забраната все още е в сила и обхваща десетки села в трите родопски общини. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали Виктор Кирчев заяви, че днес забраната ще бъде отменена.
Вижте още

Момчилград стана домакин на Петото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест

Община Момчилград беше домакин на част от петото юбилейно издание на "Кърджали офроуд фест". През нейна територия преминаваше част от трасето на автомобилите, които участват в състезанието . Най-атрактивен беше момента, в който участниците с мощните си машини преминаха по нерабното трасе на реката край подстанцията до момчилградския квартал "Мамулица "...

публикувано на 18.03.18 в 13:21

Четвъртокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" с благотворителна инициатива в помощ на Петя Костова

Поредна благотворителна проява бе инициирана от възпитаници на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали.  Учениците от  IV "г" клас с класен ръководител Дарина Желязкова, организираха разпродажба на домашно приготвени лакомства за събиране на средства в помощ на хората в нужда.  Сумата събрана от разпродажбата, ще бъде дарена за лечението на бившата..

публикувано на 17.03.18 в 14:37

Фестивалът "Пътят на художника" се провежда в Ивайловград

В Ивайловград се провежда фестивалът "Пътят на художника". Той е проект на сдружение "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция".  Неправителствената организация си партнира в проекта с кметство Чамлъджа, община Кешан, Турция и с подкрепата на община Ивайловград. В него участват над 15 фотографи и художници.  Кулминацията на..

публикувано на 17.03.18 в 14:32

Фестивал "Пътят на художника" ще се проведе в Ивайловград

В Ивайловград ще се състои фестивал "Пътят на художника". Той е кулминацията на един едногодишен проект на сдружение "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция". Неправителствената организация си партнира в проекта с кметство Чамлъджа, община Кешан, Турция и  с подкрепата на община Ивайловград. В проекта са участвали над 15..

публикувано на 16.03.18 в 17:30

Авторска изложба "Приказки от куфара" на Ваня Иванова в ОДК - Кърджали

По случай 20 март - Международния ден на приказката, в Общински детски комплекс в Кърджали ще се съберат деца и родители, за да видят авторската изложба „Приказки от куфара” на Ваня Иванова на 17 март, от 10 ч. Приложничката Ваня Иванова ще представи на детската публика 20 текстилни ръчно изработени пана под формата на куфарчета с герои от..

публикувано на 16.03.18 в 16:09

За първи път от 15 години в Смолян се проведе клетва на военнослужещи

За първи път от 15 години в Смолян се проведе клетва на военнослужещи, които вече са част от състава на 101-ви Алпийски полк. Тържеството на Стария център в града събра близки и приятели на новите войници. Чуйте р епортажът на Радостина Чернокова.

публикувано на 16.03.18 в 16:01

Главна прокуратура разследва кърджалийската болница за безстопанственост

Прокуратурата започва разследване за безстопанственост в „Пирогов“и още шест болници в Попово, Бургас, Благоевград, Русе, Велико Търново и Кърджали. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова . Става дума за т. нар. модел „болница в болница“, т.е. държавно или общинско лечебно заведение допуска на своя територия частно в нарушение на..

публикувано на 16.03.18 в 15:18