Историческо постижение за кърджалийския бокс

 Състезателят на клуб Арда бокс Кърджали Сами Соколов загуби финалната си среща  от Държавния личен отборен шампионат в категория до 52 килограма. Така местният боксьор е вицешампион на България, като това беше отбелязано за исторически успех за Кърджали от треньора Стоян Узунов, който заяви, че такова постижение не е имало от близо 40 години.


print Отпечатай
Вижте още

Няма отклонения в питейната вода на Кърджали по радиологични показатели

Няма отклонения по радиологични показатели в питейната вода в област Кърджали. Това показват направените изследвания на водата от регионалната здравна инспекция за миналата и за тази година. Мониторингът е целогодишен, съобщи за радио Кърджали Петя Ханджиева, началник отдел Здравен контрол в РЗИ-Кърджали.  Нямаме повод за притеснения относно водата..

публикувано на 30.04.17 в 10:55
стачка гърция

Синдикатите в Гърция планират стачка на 1 май

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите през почивните дни до Гърция български граждани за планирана на 1 май 24-­часова обща  стачка. Очаква се стачката да парализира транспортния сектор в южната ни съседка.  С решение на Националния съвет на Общогръцката конфедерация на работниците, на 1 май железопътният транспорт в цяла Гърция ще..

публикувано на 30.04.17 в 10:33

Близо милион и половина лева ще бъдат инвестирани в Перперикон за две години

Близо един милион и половина лева ще бъдат инвестирани в Перперикон през следващите две години. Това съобщи ръководителят на археологическите разкопки професор Николай Овчаров. Средствата са от програмата за европейско териториално сътрудничество между България и Гърция, в проекта е заложено изграждането на посетителски център с лаборатории и музейна..

публикувано на 30.04.17 в 09:54

Шахматистите от Кърджали грабнаха среброто на зоналното първенство

Шахматистите от училище "Петко Рачов Славейков" се класираха на второ място на зоналното първенство по шахмат за ученици за областите Кърджали, Хасково и Стара Загора. Надпеварата се проведе в Хасково. Треньорът на кърджалийския тим Стефан Павлов с подробностите:

публикувано на 29.04.17 в 11:42

Млади математици заслужиха грамоти за отлично представяне

Грамоти за отлично представяне от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков заслужиха единадесетокласничките от СУ „Петко Рачов Славейков” Сиел Шефкетова и Цветелина Карамфилова за участието си в 19-я Национален конкурс “Млади таланти”. Сиел получи и една от големите награди от 1000 лв. Преподавател по математика и на двете е..

публикувано на 29.04.17 в 11:38
Торнадо Италия

В Жълтуша раздават курбан за здраве

Повече от 30 казана пилаф приготвят в  ардинското село Жълтуша днес и ще раздават курбан за здраве.   Кметът на Жълтуша Карамфил Димитров уточни, че  традицията се е зародила след сполетялото природно бедствие - торнадо в района през месец май 1999 година.Под ръководството на местния майстор Тихомир Александров ще бъде приготвен пилафът, за да нагостят..

публикувано на 29.04.17 в 11:32

БЧК раздава пакети с храна по Хранителната програма на ЕС

Българският червен кръст в Кърджали започна раздаването на хранителни продукти на хора в неравностойно социално положение. 833-ма души ще получат пакети с храна с тегло 50 килограма. Право на помощ имат хора с увреждания  и родители на деца с увреждания. Раздаването в областта  вече започна, съобщи Жана Чакърова, директор на областната организация,..

публикувано на 29.04.17 в 11:26