Откриват нова автобусна линия Ардино - Джебел

Снимка: Радио Шумен

Областната транспортна комисия гласува на свое заседание предложения на общините за промени в курсовете по съществуващи автобусни линии и маршрутните разписания по линиите от републиканската и областната транспортни схеми. Комисията прие предложението на община Ардино за закриване на курсове по автобусните линии: Кърджали - Ардино и Кърджали - Еньовче и откриване на нова автобусна линия Ардино - Джебел. 

Община Момчилград поиска промяна в маршрутното разписание с включване на нова спирка в Хасково по линията Русе-Момчилград промяна в междинните времена на движение на линията. Одобрен беше и проект на община Кърджали за промени в маршрута  и изключване на съществуващи спирки - Широко поле, Скалище и Перперек, по линията Кърджали-Хасково. Променя се и часът на тръгване от 12 на 11 и половина на автобуса за Хасково. 

На заседанието присъстваха представители на общините-вносители, Областно пътно управление, ДАИ, сектор „Пътна полиция“ и браншови организации на превозвачите, информираха от областната управа. 

print Отпечатай
Вижте още

6 катастрофи през почивните дни, двама в болница

През почивните дни са възникнали са 6 пътно-транспортни произшествия. При 3 от тях са пострадали граждани. Двама от пострадалите са настанени за лечение в болница без опасност за живота. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.  По други случаи в полицията Кърджали за срок до 24 часа са задържани три лица, които през почивните дни са извършили..

публикувано на 26.06.17 в 12:44
МВР

Съвещание на ръководството на МВР заради протестите

 За днес е предвидено национално съвещание на ръководството на МВР. Предполага се, че основната тема ще са предстоящите полицейски протести. Председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви, че работещите във вътрешното ведомство излизат на протест на 5 юли. Техните искания са за 20% увеличение на заплатите, нови..

публикувано на 26.06.17 в 12:35

1000 лева глоба за неистински документ

 Районният съд в Кърджали наказа с 1000 лева глоба технически секретар в кметство Кьосево за това, че съставил неистински документи - 2 броя адресни карти. Те били употребени от него, за да докаже че  посочените в адресните карти лица имат регистрация по настоящ адрес в селото. Техническият секретар е освободен от наказателна отговорност, той ще плати,..

публикувано на 26.06.17 в 12:32

Кметове поискаха прошка по време на Рамазан Байрама

Кметове от района на Кърджали поискаха прошка от местните хора навръх мюсюлманския празник Рамазан Байрям. Той се празнува три дни, а в района вече пристигнаха стотици наши изселници от Турция.

публикувано на 26.06.17 в 12:25

Цените на едро на храните са се понижили с 2,68 на сто

От началото на юни цените на едро на хранителните стоки са се понижили с 2,68 на сто, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Най-­много са поевтинели морковите - с 11 процента. ­ С около 9 -­10 % по-евтини са зелето, пресните картофи и оранжерийните домати. Поевтиняват, но с по-­малко, черешите и зрелия кромид лук...

публикувано на 26.06.17 в 11:59

Община Ардино иска бившето военно поделение

Над 20 писма са изпратени от Общинска администрация Ардино до Министерство на отбраната с искане бившето поделение в града да им бъде представено за стопанисване. Теренът е 70 декара, а от 22-те сгради, 6 вече са напълно разрушени. Кметът на родопския град Ресми Мурад с подробности:  

публикувано на 26.06.17 в 11:55

Откриват летния сезон в Пампорово

С Байк Фест и безплатни лифтове откриват летния сезон в планинския курорт Пампорово - Мечи чал. В рамките на три дни Пампорово е домакин на Международно състезание по спускане, Втори кръг от Българските даунхил серии, Национален шампионат по форкрос и Втори кръг от детските серии по спускане, съобщава Радостина Чернокова. 

публикувано на 25.06.17 в 11:32