Над 100 хиляди ученици от 7-ми и 12-ти клас се явяват на матурите по български език и литература

Снимка: РАДИО ВИДИН

 Над 100 хил. ученици в страната в 7 и12 клас се явяват на матура по български език и литература днес. Националното външно оценяване на седмокласниците е в ход за елитните гимназии. За първи път матурата на дванадесетокласниците се провежда по нови правила с цел да се пресекат всички възможности за преписване. Работата на бъдещите абитуриенти е разделена на модули, а те нямат право да излизат от стаята до приключването на всеки един от тях.  В училищата ще има над 4 хиляди камери. Няма зала, за която да не е осигурено видеонаблюдение.

print Отпечатай
Вижте още

Футболна "Арда" разгроми отбора на "Ураган" със 7:1

Футболният отбор на "Арда" Кърджали разгроми състава на "Ураган" Бояджик със 7:1. Мачът беше от 34-тия последен кръг на Югоизточна трета лига, в който кърджалийци бяха домакини. Така тимът на "Арда" завърши на 16-то място в класирането с актив от 39 точки и през следващия сезон отново ще играе трета лига.  На първото място в таблицата е отборът на..

публикувано на 28.05.17 в 15:09

Близо 100 процента от глобите, наложени от Инспекцията по труда, са потвърдени в съда

Близо 100 % от наложените от Инспекцията по труда глоби на работодателите се потвърждават от съда при тяхното обжалване.  Седем от общо осемте дела през месец май за нарушение на Кодекса на труда са завършили с потвърждаване на издадените от Инспекцията по труда наказателни постановления. Глобата за всяко от нарушенията е в размер на 1500 лева. Сред..

публикувано на 28.05.17 в 14:54

Арда с последен мач в трета лига

 Днес отборът на Арда играе последния, за сезона, мач в Югоизточна трета лига. Кърджалийският тим е домакин на осмия във временното класиране Ураган Бояджик. Срещата е от 18.00 на стадиона в Перперек. Преди този мач Арда заема 16-та позиция в класирането с актив от 36 точки, съперникът на кърджалийци е с 45 пункта. Лидер в подреждането е..

публикувано на 27.05.17 в 10:30

Индийци от селото на „Малката булка” пристигат в Минерални бани

Индийци от селото на „Малката булка” пристигат за 17-я международен етнофестивал в Минерални бани. Фестивалът стартира на 31-ви май в родопската община. Негов организатор е КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. Гостите от Индия са от Джейтсар, мястото станало известно на света от сериала „Малката булка”. Сериалът е една от..

публикувано на 27.05.17 в 09:27

1000 лева глоба за кърджалийка гласувала в нарушение на закона

Районният съд в Кърджали наложи глоба от 1000 лева на жена, заради това, че 25 октомври 2015 г. във Кърджали е упражнила избирателно право във връзка с изборите за общински съветници и кметове, без да има такова право. Поради чистото съдебно минало на жената съдът е взел решение да я освободи от наказателна отговорност. Глобената гражданка ще трябва..

публикувано на 27.05.17 в 08:41

Продават на търг бившето училище в Неделино

 Сградният фонд на бившето училище в община Неделино е обявен за публична продан. Теренът е със площ от 9 декара. Това съобщи кметът Боян Кехайов. Освен училището редица други имоти вече са обявени за продан, а част от терените и автомобилите вече не са общинска собственост. Всичко това е следствие от влошеното финансово състояние на общината..

публикувано на 27.05.17 в 08:39

Изтича срокът за вписване в регистър на тютюнопроизводителите

Изтича срокът за вписване в регистър на тютюнопроизводителите. Той беше удължаван на два пъти от началото на годината, веднъж до 30 април, и втори път до 31 май. Три са документите, който трябва да се представят при вписването в общинска служба земеделие. Да се сдобият с договор за производство и продажба на тютюнева суровина за стопанската..

публикувано на 27.05.17 в 08:29