След петнайсетина дни приключват ремонтите по републиканската пътна мрежа

БГНЕС

До началото на август трябва да приключат ремонтните дейности по  републиканската пътна мрежа в Кърджалийска област, съобщи областният управител Никола Чанев. Тази година заделените от правителството средства са двойно повече от изтеклата 2016. Чуйте повече от него: 


Вижте още
Златоград

Започват Делювите празници в Златоград

В Златоград започват традиционните Делюви празници, част от тържествата, с които градът отбелязва 240 г. от рождението на Делю войвода. Тази година Националната литературна награда „Станислав Сивриев“ ще бъде връчена на краеведа Величко Пачилов. Делювите празници в Златоград ежегодно събират стотици туристи от страната и чужбина., съобщава Р...

публикувано на 22.09.17 в 09:49

Главното международно летище на Истанбул е било затворено заради катастрофа

Главното международно летище на Истанбул и Турция „Кемал Ататюрк“ беше затворено заради катастрофа на частен самолет, съобщава Мариян Карагьозов. При аварийно кацане машината е излязла от пистата и е избухнала в пламъци. На борда са се намирали двамата пилоти, стюрдеса и пътник, които са ранени. Те са били спасени от пристигналите на място..

публикувано на 22.09.17 в 09:45

Честваме 109 години от обявяването на Независимостта на България

Днес се навършват 109 години от обявяването на Независимостта на България. Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година във Велико Търново с манифест на княз Фердинанд, в църквата "Св. 40 мъченици", а след това е обявена и на крепостта "Царевец" в  старопрестолния град. С този акт са отхвърлени окончателно претенциите на Османската империя да се..

публикувано на 22.09.17 в 09:12

Кърджали става център на канадската борба в неделя

В  неделя в Кърджали ще премерят сили най-здравите спортисти по канадска борба за хора с увреждания от цялата страна. Очаква се в областния град да пристигнат над 70 състезатели, представители на елитни спортни клубове в страната.  Благотворителният турнир е с ранг на национално първенство по канадска борба, а организатори са  Община Кърджали,..

публикувано на 21.09.17 в 11:52
Златоград

Величко Пачилов получава наградата "Станислав Сивриев"

Величко Пачилов ще бъде носител на литературната награда "Станислав Сивриев", която е част от предстоящите Делюви празници в Златоград. Това съобщи Александър Митушев от Етнографския ареален комплекс в родопския град. Инициативите започват в петък с ресторант на открито и ще приключат в неделя с баскетболен турнир " За купата на Делю войвода". Има..

публикувано на 21.09.17 в 11:49

Младежите от БЧК провеждат информационна кампания днес

За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите за пътна полиция Тиспол  21 септември ще  бъде отбелязан като Европейски ден без загинали по пътя  и ще се проведе като полицейска акция под наименованието "Едуард". "Участието на БЧК се изразаява в инициативи на нашите младежи във всички общински центрове. Нашите клубове вече са..

публикувано на 21.09.17 в 11:34

Повече проверки по пътищата в региона днес

На територията на нашата област днес ще има засилено полицейско присъствие и проверки по главният към ГКПП „Маказа“, възлови кръстовища и в  Кърджали през целия ден. Те са част от  тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по случай 21 септември, Европейския ден без жертви на пътя.  „Спаси животи!“ е мотото на тазгодишната кампания на Пътна..

публикувано на 21.09.17 в 11:24