Невен Нешев и Делчо Раев първи на плажен волейбол

Със силен кърджалийски финал при мъжете приключи първият турнир за сезона от Националната верига на България по плажен волейбол за жени и за мъже, провел се в Пловдив от четвъртък до неделя тази седмица. Състезанието завърши с грандиозен финал между двете кърджалийски двойки при мъжете – капитанът на "Арда" Невен Нешев, който се върна на плажното поле след три години отсъствие, и партньорът му Делчо Раев надвиха съгражданите си в тайбрек в изключително оспорван мач и резултат 22:20.  Николай Колев и Димитър Калчев останаха втори в класирането. Трето място заеха дългогодишният шампион на България Милен Стоянов от Варна и неговият партньор Калоян Канев.

При жените първенци станаха националната двойка Светла Ангелова и Ирена Мишонова, а техни подгласнички са пловдивската двойка Десислава Николова и Симона Николова. Трета е двойката, която преди седмица спечели турнира за купа „Емона“ в Кърджали - Никол Дулева и Лора Славчева.

В турнира участваха най-силните в страната 20 мъжки и 9 женски двойки, като през тези дни се изиграха изключително интересни и оспорвани битки на пясъчния терен за призовите места. Въпреки че в последния ден мачовете се играха под проливен дъжд, лошото време не спря устрема на волейболистите и те се раздадоха докрай.

Организатори и домакини на надпреварата бяха пловдивските волейболни клубове Марица и Виктория Волей, с подкрепата на община Пловдив. Наградата Купа „Пловдив“ бе връчена от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Милко Багдасаров, като председетал на комисията по плажния волейбол, изказа специална благодарност на Илия Динков, президент на „Марица“ Пловдив, който е и главен виновник за турнира. 


print Отпечатай
Вижте още

"Момчилград завинаги в сърцето ми" събира хора от цял свят

С концерт-спектакъла "Контрасти" на театрално-музикалния център в Кърджали започват проявите от осмата международна среща "Момчилград завинаги в сърцето ми". Представлението ще се играе в градския парк "Нури Адалъ" в понеделник от 20 часа Изпълнена със събития ще бъде цялата седмица от 24 до 29 юли, в която момчилградчани от всички краища на..

публикувано на 24.07.17 в 10:36

Удължават услугата "Топъл обяд" в Крумовградско до края на 2019 г.

Социалната услуга „Топъл обяд“ в община Крумовград се удължава до 31 декември 2019 година. Това стана възможно, след подписан анекс с Агенцията за социално подпомагане. Проектът за предоставяне на топъл обяд, по който общината работи, трябваше да приключи в края на април тази година. С новите договорки между общинската администрация и социалната..

публикувано на 24.07.17 в 10:27
Съхнене в иглолистна гора, причинено от корояд.

Никола Чанев: Използвайте поразените от корояда дървета за огрев

Областният управител на Кърджали Никола Чанев призова всички местни жители да подпомогнат властите при активната масова сеч, която започва с цел ограничаване и по възможност спиране на процеса на изсъхване на иглолистните гори на територията на Източните Родопи. Призива Чанев отправи по време на пътуващия семинар в област Кърджали, който имаше за цел..

публикувано на 24.07.17 в 10:20

1 125 лева събра благотворителен турнир по плажен волейбол в Кърджали

 Надпреварата бе организирана от националната двойка по плажен волейбол Николай Колев - Димитър Калчев и бе под надслов "Да помогнем на Цецо". В турнира на кортовете в комплекс "Арпезос"  се включиха 15 двойки. Награди получиха освен победителите и най-възрастния на корта. Оценен бе и най-младият играч - 13-годишният Никола Щерев от СУ „Отец Паисий“,..

публикувано на 23.07.17 в 10:49

Масовата сеч ще спре съхненето на иглолистните дървета

Масовата сеч е единственото решение за спирането на изсъхването на иглолистните гори. Това заяви академик Александър Александров от Института по горите към БАН по време на пътуващия семинар в област Кърджали, който имаше за цел да запознае обществеността с причините за изсъхването на иглолистните насаждения и мерките, които се предприемат за спирането..

публикувано на 23.07.17 в 10:25
Завръщането на зубъра в Източните Родопи е сред големите успехи на еколозите

Трето зубърче ще се роди скоро в Източните Родопи

Съвсем скоро в района на дивечовъдното стопанство "Студен кладенец" се очаква да се роди трето зубърче. Това съобщиха от фондация „По-диви Родопи“. Близо четири години в Източните Родопи живеят Европейски бизони. През годините зубрите бързо се превърнаха в атракция за местните хора и туристите в региона, сред тях са туристи от цяла България, Холандия,..

публикувано на 22.07.17 в 14:30

Детското влакче в парк "Простор" вече е в движение

Обновеното детско влакче в Парк Простор тръгва в движение от днес, 22 юли. Ремонтът на железницата и на релсовия път е приключил, а още в средата на седмицата кметът Хасан Азис направи пробна на един от символите на Кърджали.   В първия ден след едногодишното прекъсване на детското влакче в Простор, пътуването ще бъде безплатно за всички жители и гости..

публикувано на 22.07.17 в 10:28