Невен Нешев и Делчо Раев първи на плажен волейбол

Със силен кърджалийски финал при мъжете приключи първият турнир за сезона от Националната верига на България по плажен волейбол за жени и за мъже, провел се в Пловдив от четвъртък до неделя тази седмица. Състезанието завърши с грандиозен финал между двете кърджалийски двойки при мъжете – капитанът на "Арда" Невен Нешев, който се върна на плажното поле след три години отсъствие, и партньорът му Делчо Раев надвиха съгражданите си в тайбрек в изключително оспорван мач и резултат 22:20.  Николай Колев и Димитър Калчев останаха втори в класирането. Трето място заеха дългогодишният шампион на България Милен Стоянов от Варна и неговият партньор Калоян Канев.

При жените първенци станаха националната двойка Светла Ангелова и Ирена Мишонова, а техни подгласнички са пловдивската двойка Десислава Николова и Симона Николова. Трета е двойката, която преди седмица спечели турнира за купа „Емона“ в Кърджали - Никол Дулева и Лора Славчева.

В турнира участваха най-силните в страната 20 мъжки и 9 женски двойки, като през тези дни се изиграха изключително интересни и оспорвани битки на пясъчния терен за призовите места. Въпреки че в последния ден мачовете се играха под проливен дъжд, лошото време не спря устрема на волейболистите и те се раздадоха докрай.

Организатори и домакини на надпреварата бяха пловдивските волейболни клубове Марица и Виктория Волей, с подкрепата на община Пловдив. Наградата Купа „Пловдив“ бе връчена от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Милко Багдасаров, като председетал на комисията по плажния волейбол, изказа специална благодарност на Илия Динков, президент на „Марица“ Пловдив, който е и главен виновник за турнира. 


Вижте още

Малчугани от Бенковски с интерактивно обучение в детската градина

Първата детска градина в област Кърджали, където децата ще придобият знания със специализиран софтуер, разработен по програми за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование, е ДГ "Мики Маус" в село Бенковски община Кирково. За да могат децата и възпитателите от детската градина в..

публикувано на 22.11.17 в 13:08

Областна администрация - домакин на семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Сдружение „Жени и за жени“  и Фондация „Анимус“  организират семинар в подкрепа на пострадалите от домашно насилие. Форумът ще се проведе утре, 23 ноември, четвъртък, от 9,30 часа в зала 301 на областната администрация и ще бъде открит от областния управител Никола Чанев.  Събитието е част от национална инициатива за популяризиране на проекта..

публикувано на 22.11.17 в 11:57

РЗИ е съставила актове за забранени храни в ученически столове и бюфети

Регионалната здравна инспекция е съставила актове за административни нарушения на няколко фирми, които предлагат в ученически столове и бюфети забранени  храни - шоколадови десерти и газирани напитки. Проверка на радио Кърджали показа, че сред тях е и общинското предприятие "Ученическо хранене". "Има установени наличия на забранени в ученическите..

публикувано на 22.11.17 в 11:51

НАТ-2010 поиска от Бойко Борисов да се отнеме лиценза на гръцка фирма

Да се отнеме лиценза за изкупуване на суров тютюн на гръцкото дружество "Лийв Табако Михайлидис". За това настояха в писмо до премиера Бойко Борисов от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. " Това е втората стъпка, която НАТ - 2010 предприема срещу гръцкото търговско дружество за това, че не прави нищо и продължава да дължи средства на..

публикувано на 22.11.17 в 11:39

Жители на "Веселчане" искат улично осветление

Жители на кърджалийският квартал „Веселчане“ внесоха подписка до кмета Хасан Азис заради липсата на осветление по улиците.  Над 100 обитатели на блоковете „Орфей- юг“, „Орфей-запад“ и „Орфей-север“ настояват изпълнителите  на „Водния цикъл“ да понесат отговорност за прекъсването на мрежата и да възстановят скъсаните по време на изкопните работи..

публикувано на 21.11.17 в 13:35

Сложихте ли зимни гуми?

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Неподготвените шофьори подлежат на санксции. 50 лева е глобата за гуми с износен протектор, а за неизправни чистачки и за светлинните устройства глобата е от 20 до 150 лева.

публикувано на 21.11.17 в 13:31
Шествие във Варна, посветено на Деня на християнското семейство

21 ноември - Ден на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм...

публикувано на 21.11.17 в 13:29