Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушатели на Радио Кърджали се оплакаха от излишна бюрокраци в Момчилград

Паметникът на Момчил войвода в Момчилград
Снимка: ahrida.org

 Слушатели на Радио Кърджали се оплакаха от излишни бюрократични спънки при смяната на блични документи в момчилград. Само за подаване на заявление за смяна на лична карта се губи цял ден,твърди жител на село Татул. Според него двете гишета в служба "Български документи за самоличност " за един ден са успели да обработят документите на едва 20 души. "От десет часа чакаме да сменим личната карта. Дойдохме, изчакахме на опашката, после обаче ни казаха да отидем в Общината да извадим удостоверение за настоящ адрес. Оказа се обаче, че няма нужда да вадим такъв документ. В 12 без пет се върнахме, но беше затворено за обедна почивка до 13 часа. Знам, че срока на личната ми карта е изтекъл и трябва да платя глоба. Изпратиха ни в РПУ -то за да попълним документи колко пари трябвада платим, след което отново се върнахме.Чакахме отново на опашката половин час да получим заявление.Служителката затвори гишето в два часа и стоя вътре до 3 без петнайсет. Хората я чакаха 45 минути. Успях да подада молбата в късния следобед - в четири без петнайсет. Има две гишета, за един ден едва успяват да обслужат 15 - 20 души", разказа слушателят на Радио Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Променливо ще бъде времето в събота

Днес ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина. В..

публикувано на 27.04.24 в 08:02

Специална икона и оригинални снимки на стенописи представят в музея за Великден

В чест на най-големия християнски празник Великден екипът на художествения отдел "Станка Димитрова" към Регионалния исторически музей в Кърджали ще извади от криптата си и ще представи пред публика една от най-ценните икони от колекцията си с автор известния гръцки зограф Константинос Алексиу. Творбата, свързана с Христовото Възкресение, ще бъде..

публикувано на 26.04.24 в 23:43
Ангелина Костова

Приемът за кандидат-гимназисти със СОП и хронични заболявания е по специален ред

Нормативната уредба в образованието дава възможност на деца с хронични заболявания, на настанени в домове за деца, лишени от родителски грижи и на деца със специални образователни потребности да кандидатстват по друг ред за прием след седми клас, напомни пред Радио Кърджали Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образованието...

публикувано на 26.04.24 в 21:51
снимката е илюстративна

Лазарки ще обикалят домовете в "Гледка"

Лазарки ще обикалят домовете в кърджалийския кв. "Гледка" и ще пеят и наричат за здраве. След 5-годишно прекъсване читалище "Родопски фар" възстановява ритуала Лазаруване. Рано сутринта, в съботния ден, шест малки ларазки ще обиколят къщите в кърджалийския квартал. Здравка Димитрова, библиотекар в читалището съобщи, че това е първа изява за..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

На Лазаровден децата от Неделното училище в "Св. Йоан Предтеча" събират върбови клонки

За поредна година децата от неделното училище към православния храм "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали ще събират върбови клонки, които ще бъдат раздавани на Цветница на хората в църквата.  В събота, в 10 часа, след Светата божествена литургия в Лазарова събота се организираме и тръгваме, каза за Радио Кърджали отец Николай Величков и покани всеки, който..

публикувано на 26.04.24 в 18:02

"Възраждане" представи кандидатите си в Хасково

Народният представител в последните три парламента Георги Георгиев ще води листата на „Възраждане“ в 29 Многомандатен Избирателен Район - Хасково и на изборите за народни представители на 9 юни, съобщиха от партията. Георгиев е бил и народен представител от Възраждане и в област Кърджали.  Листата е от 16 кандидати за народни представители. Втора е..

публикувано на 26.04.24 в 17:13

Властите приеха мерки срещу коклюш

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина.  Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева. "Основната планова..

публикувано на 26.04.24 в 16:44