Осъдиха на пробация двама адвокати от Кърджали

БГНЕС

Двама адвокати от Кърджали са осъдени на пробация за подбудителство и помагачество към лъжесвиделстване. Те са признати за виновни, защото накарали и подпомогнали трето лице да даде неверни показания пред Окръжния съд по дело от 2014 година за установяване на бащинство. Любопитното е, че те са били адвокати на всяка от страните. По делото са разпитани свидетели, изготвена е графологична експертиза и са изискани много документи, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Според наложеното наказание, първият адвокат ще се разписва два пъти седмично в продължение на една година и ще провежда срещи с пробационен служител, а вторият – ще прави това за срок от шест месеца. Мъжът, който е бил склонен да лъже пред съда, също е осъден на пробация.

Вижте още

В Черничево честват годишнина от смъртта на "Героите на гранични войски"

  Днес в село Черничево, община Крумовград се провежда традиционният събор на селото. На него присъстват много официални лица, сред които политици, кметове, тракийци, жители и гости на селото. Съборът започна със реч на кмета Иван Иванов, който поздрави всички присъстващи. Секретарят на читалището в Черничево Динко Дяков съобщи, че интересът към..

публикувано на 19.08.17 в 13:42

Голяма е опасността от нови пожари в Хасковско

 Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за днес в редица области на страната. Най-високата степен на опасност е обявена за областите Хасково, Плевен, Добрич, Бургас, Варна, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Властите съветват хората да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, както и да не изхвърлят..

публикувано на 19.08.17 в 13:24

Софиянец спечели плувния маратон на язовир Студен кладенец

Виктор Кирилов от София финишира пръв, на провелия се днес плувен маратон на язовир Студен кладенец. Участниците преплуваха 10 километра, като Кирилов измина разстоянието за 3 часа и една минута.  Втори остана Димитър Димитров от Димитровград, а на трето място се нареди 14-годишният Благовест Стоилов. Кърджалийските представители останаха на последните три..

публикувано на 19.08.17 в 13:22

В Момчиловци учат китайски, за да общуват с туристите

 30 родопчани от село Момчиловци завършват курс за изучаване на китайски език. Сред тях са деца и възрастни. Всички те ще получат сертификатите си по време на традиционния Фестивал на киселото мляко, който ще се проведе на 8-и септември. Кметът на Момчиловци Сийка Суркова обясни, че в курса е включена и лекция за китайската култура, история..

публикувано на 19.08.17 в 10:34

Арда играе днес

 Футболният отбор на Арда Кърджали ще изиграе днес първия си домакински официален мач. Момчетата на Елин Топузаков посрещат тима на Тунджа 2006 от село Ягода. Мачът е от 18.00 часа на стадион Дружба. В момента кърджалийци делят второто място във временното класиране на Трета лига с отбора на Левски Карлово. Водач е Сокол - Марково, с равен брой..

публикувано на 19.08.17 в 10:17

Започна голямото плуване, софиянец и димитровградчанин водят колоната

 Започна маратонското преплуване на язовир Студен кладенец. Въпреки големия интерес към проявата, организаторите наложиха изискването в него да участват само пълнолетни тренирани плувци. Очакванията са, че по този начин групата няма да се разкъсва и ще се гарантира по-добрата безопасност за участниците. Дистанцията е маратонска за плуването - 10..

публикувано на 19.08.17 в 09:30

Засега не е ясно дали нападенията с нож във Финландия и Германия са терористични атаки

 Все още не е ясно дали нападенията с нож срещу хора на оживени места във Финландия и Германия са терористични актове. Вчера във финландския град Турку бяха убити двама души и шестима бяха ранени. Заподозреният за нападението е млад мъж, който е бил прострелян в крака и арестуван. При друго нападение с нож, също вчера, в германския град Вупертал, беше..

публикувано на 19.08.17 в 08:20