Повече от 100 са вече разкритите средновековни гробове на Перперикон

Расте броят на разкритите гробове в средновековния некропол на Перперикон, който археолозите копаят това лято. Броят им вече надхвърля 100, съобщи за радио Кърджали директорът на историческия музей Даниела Коджаманова. Те са от 12-14 век и са много добре оформени. Наподобяват антични саркофази и са покрити с плочи. 
От гробовете, макар и малко, започнаха да излизат и находки, благодарение на които бавно продължаваме да разкриваме тайните на живота на Перперикон, коментира Даниела Коджаманова.

Вижте още

Изнесено обучение на студенти на ТУ-Габрово в Кърджали обсъдиха кмет и ректор

 Организиране на изнесено бизнес ориентирано обучение на студенти към Технически университет-Габрово в Кърджали беше една от темите на разговор между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и ректора на ТУ-Габрово проф. Райчо Иларионов днес. Идеята е след среща с местни работодатели в началото на септември за обучение да бъдат определени работници от..

публикувано на 16.08.17 в 16:00

По два лева такса за туристически обекти в Ардинско

 Такса от 2 лева вече е въведена при посещение на три туристически обекта, намиращи се на територията на Община Ардино. В цената е включена и услугата - изнасяне на беседа, каза за радио Кърджали кметът Ресми Мурад. " Това стана с решение на Общински съвет Ардино и е въведена за Дяволският мост, Орловите скали и общинския исторически музей. Таксата е доста..

публикувано на 16.08.17 в 14:13

Община Неделино е на воден режим

Община Неделино е на воден режим. Има забрана и за ползването на питейна вода за поливане на земеделски култури, миене на улици и автомобили. Това стана със заповед на кмета на  Боян Кехайов. Във връзка със зачестилите сигнали за липса и недостиг на питейна вода той е извършил проверка на водоизточниците и резервоарите за съхранение в населените места..

публикувано на 16.08.17 в 13:52

Ще плащаме ли за Арда?

 Три дни преди началото на първия официален домакински мач на Арда все няма яснота за това дали ще има такса вход за зрителите на стадион Дружба. От клуба съобщиха за радио Кърджали, че нямат информация по този въпрос и поясниха, че компетентни да дадат отговор са ръководните кадри в общината. Служителите от спортния отдел на институцията обаче заявиха,..

публикувано на 16.08.17 в 13:48

Изградиха новия завод в Крумовград

 В Крумовград завърши изграждането на новото пето предприятие в страната на компанията Теклас. Предвижда в него за започнат работа над 150 души от региона. По информация на наши източници, работници ще бъдат наемани, както от община Крумовград, така и от Ивайловград. Към настоящия момент е приключило и присъединяването на завода към електропреносната..

публикувано на 16.08.17 в 13:43

Ремонтират 12 детски градини и две училища в община Кърджали

 15 обекта от образователната инфраструктура на община Кърджали ще бъдат ремонтирани за първия учебен ден. Това са 12-те детски градини – „Райна княгиня”, „Баба тонка”, „Здравец”, „Орфей”, „Щастие”, „Ян Бибиян”, „Детелина”, „Вяра, надежда и любов”, „Чайка”, „Максим Горки” и детските градини в селата Широко поле и Стремци, както и средните училища..

публикувано на 16.08.17 в 13:40

Осуетиха опит за парична измама в Ардино

Вчера неизвестни лица опитали да измамят жителка на гр. Ардино по познатата схема „съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници”. Жената предала 500 лв. и златна монета на нищо неподозиращ посредник, който се усъмнил и предал парите и златото в районното управление в града, съобщават от полицията.

публикувано на 16.08.17 в 10:33