Повече от 100 са вече разкритите средновековни гробове на Перперикон

Расте броят на разкритите гробове в средновековния некропол на Перперикон, който археолозите копаят това лято. Броят им вече надхвърля 100, съобщи за радио Кърджали директорът на историческия музей Даниела Коджаманова. Те са от 12-14 век и са много добре оформени. Наподобяват антични саркофази и са покрити с плочи. 
От гробовете, макар и малко, започнаха да излизат и находки, благодарение на които бавно продължаваме да разкриваме тайните на живота на Перперикон, коментира Даниела Коджаманова.

Вижте още
Корнелия Нинова

Нинова: Последните изявления на турския президент са намеса в нашия суверенитет

На предстоящата среща на 26-ти март във Варна между турския президент Реджеб Ердоган и представителите на Европейския съюз българският премиер трябва да защити националния интерес на България. Бойко Борисов трябва да осъди последните изявления на Ердоган , че Кърджали е част от душевните граници на Турция , като намеса в..

публикувано на 19.03.18 в 17:27

Подменят стари с нови LED лампи в Кърджали

Започва подмяната на старите лампи по основните улици на Кърджали с LED-лампи. Тази седмица се очаква одобрение на Агенцията за обществени поръчки на процедурата и ще започне да тече срокът за избор на изпълнител.   Кметът на Кърджали Хасан Азис:

публикувано на 19.03.18 в 16:37

Корнелия Нинова: Борисов да постави пред Ердоган въпросът за обезщетенията на тракийските българи!

Българският премиер Бойко Борисов да постави пред турския президент Ердоган въпросът за изплащане на обезщетенията на тракийските българи . Това трябва да стане на предстоящата среща на представителите на Европейския съюз и турския държавен глава във Варна , поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на провеждащото се в Кърджали..

публикувано на 19.03.18 в 16:17

Огромното срутище по пътя Смолян-Молян отново се активира

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян - Мадан, отново се активизира след обилните валежи от последното денонощие. Подробности съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 19.03.18 в 13:56

Радослав Милев: Предстои подписване на коалиционно споразумение между ДСБ и "Да, България"

През уикенда в Пловдив се проведе Национален съвет на Политическа партия Демократи за силна България. Председателят Атанас Атанасов е запознал колегите си как върви преговорният процес за създаване на нова дясна коалиция. Кои партии ще се обединяват и кога ще бъде подписано споразумение между тях, ще чуем от Радослав Милев, областен председател..

публикувано на 19.03.18 в 13:43

Община Кърджали изцяло обновява Новия мост

Община Кърджали започна цялостно обновяване на т.нар. нов мост към Възрожденци . Парапетите и мантинелите ще бъдат демонтирани, почистени и ремонтирани . Ще бъде монтирано осветление по парапетите и ефектно осветление на моста. Договорът с изпълнителя е подписан,  съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис на брифинг днес. Чуйте какво съобщи Хасан Азис...

публикувано на 19.03.18 в 13:26

Приложникът Мариян Атанасов прави проект за календар на древните българи

Приложникът Мариян Атанасов от Кърджали, който е психолог и философ по образование, прави проект за календар на древните българи. Той ще бъде изработен от скъпоценни и полускъпоценни камъни, подобен календар може да се види в Преображенския манастир, изработен от тревненски майстор. Родолюбивата задача се поражда от учудването как преди..

публикувано на 19.03.18 в 11:20