Пожарникарите с демонстрации в навечерието на празника си

В рамките на традиционната седмица на пожарната безопасност в областта днес в пожарните служби по места ще бъдат извършени демонстрации за реакция при различни по характер произшествия. От 11,30 часа на 13 септември своите умения ще демонстрират млади огнеборци и състезатели по пожароприложен спорт. На тържествено събрание в регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще бъдат обявени наградените служители във връзка с професионалния им празник. 
На 14 септември ще бъдат положени венци в памет на загинали при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и спасители от областта. Ръководството на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се срещне с ветерани от пожарните служби на 15 септември. Информационно-разяснителни материали, описващи превантивните мерки и правилното поведение за защита на хората при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации, ще бъдат разпространени сред населението. 

Вижте още

Земетресение с магнитуд 3.4 по Рихтер е регистрирано в 19.26 часа в близост до Чепеларе и Смолян

Земетресение с магнитуд 3.4 по Рихтер е регистрирано в 19.26 часа в близост до Чепеларе и Смолян. Това стана ясно от справка в сайта за сеизмични събития на Института по геология, геодезия и география към БАН. Трусът е бил на дълбочина над 15 км. Ето какво съобщи кметът на Чепеларе Славка Чакърова пред кореспондента ни в Смолян Радостина Чернокова,..

публикувано на 25.11.17 в 11:32

До 1 декември пчеларите могат да подават заявления за държавна помощ

До 1 декември  пчеларите могат да подават заявления за държавна помощ де минимис в областните дирекции на Държавен Фонд Земеделие. Бюджетът на помощта е близо 2 милиона и половина лева.  Галина Авренлиева с подробностите.

публикувано на 25.11.17 в 11:24
Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп

Турският президент Реджеб Тайип Ердоган провел телефонен разговор с Доналд Тръмп

Турският президент Реджеб Тайип Ердоган разпространи в "Туитър" информация за проведен телефонен разговор с американския си колега Доналд Тръмп. Според съобщението обитателят на Белия дом е съобщил за прекратяване на доставките на оръжие за организациите на сирийските кюрди. С подробностите - Мариян Карагьозов

публикувано на 25.11.17 в 11:15

Ще проверяват над 100 машини за зимно почистване

Междуведомствена комисия от областна управа  ще  проверява наличната техника от над 100 машини за зимното почистване на републиканската и общинската пътна мрежа в областта. Това съобщи за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Такава проверка вече е извършена от Областно пътно управление, но задача и на комисията е да следи и проверява..

публикувано на 24.11.17 в 13:51

Камери идентифицират обект с размер над 3 см

Доц. д-р Стелиян Димитров представи в Кърджали възможностите чрез камери да се идентифицират обекти, да се оцени състоянието на растенията, съответно да се приложат мерки за подобрение Това стана на семинар за безпилотните средства - дроновете, който се състоя в Дома на техниката в Кърджали.  Доц. д-р Стелиян Димитров  обясни, че  всеки обект с размер..

публикувано на 24.11.17 в 12:24

Минималният осигурителен праг за земеделските производители от 2018 г. ще бъде 350 лв.

Минималният осигурителен праг за земеделските производители ще бъде 350 лв. от догодина. Това реши бюджетната комисия в парламента при второто четене на Закона за държавното обществено осигуряване.Първоначалното намерение на ГЕРБ и "Обединени патриоти" беше минималният размер на осигурителния доход на регистрираните земеделски производители да се увеличи..

публикувано на 24.11.17 в 10:18

Екип от Кърджали се бори с 45 проекта от страната, за да издаде безплатна говореща електронна книга

Екип от Кърджали кандидатства със свой проект „За медицината по детски”  по проект „Сподели и помогни”, с идеята да създаде  безплатна говореща електронна книга „Медико и Медика” - достъпна в Интернет. Същата е посветена на 103 години от рождението на проф. д-р Димитър Пасков откривател  на лекарството Нивалин, което е спасило хиляди хора от болестта..

публикувано на 24.11.17 в 09:57