Пиян шофьор зад волана в Крумовград

Снимка: uab.org

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Крумовград. На ул.“Христо Ботев“ в града вчера около 13,30 часа бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 54-годишен. При извършения тест за алкохол пробата на водача отчела 2,04 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан в полицейското управление в Крумовград за срок до 24 часа.

Вижте още

Балкански тенис турнир ще се проведе в Кърджали

Традиционен турнир между клубове по тенис на корт от погранични градове в България, Турция и Гърция ще се проведе в Кърджали на 20 и 21 октомври. Той е част от замислената Балканска лига. Главен организатор е Тенис клуб „Орфей” с председател Рафи Хорсикян. Очакват се състезатели от 5-6 гръцки клуба, поне два от Турция и няколко от България...

публикувано на 18.10.18 в 11:52

"Поход за свобода" организират в Кърджали

18 октомври е Европейския ден за борба с трафика на хора . За пета поредна година фондация А21 заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемат градски поход в името на една свобода. Свобода за жертвите на трафик на хора. Така нареченият "Поход за свобода" в Кърджали ще стартира в 11.00 ч. на 20 октомври (събота), като началната точка..

публикувано на 18.10.18 в 11:38

"Машина на времето" за децата на Кърджали

Община Кърджали подарява на най-малките жители на града по случай Деня на Кърджали - 21 октомври спектакъла на Държавна опера-Стара Загора „Машина на времето“. Мюзикалът е с вход свободен за всички деца на 20 октомври /събота/ от 11,00 ч. в Театрално-музикален  център /театъра/.  В динамични общо 6 картини зрителите в залата ще се пренесат назад във..

публикувано на 18.10.18 в 11:30

Във Военния клуб в Кърджали представят поезията на Николай Милчев

Днес кърджалийци ще се срещнат с поезията на писателя Николай Милчев. Представянето й ще бъде във Военния клуб от 17.00 часа.  Николай Милчев е автор на  поетични книги, между които "Лирика", "Случайно и определено" и "Ти и котките следобед". За последната си книга, поетът-символист печели Националната награда за поезия „Теодор Траянов“ 2018...

публикувано на 18.10.18 в 11:13

С бурни дебати в Ардино обсъдиха местните данъци и такси

След бурни дебати, Общинският съвет в Ардино на поредното си заседание прие повторна Наредба за определяне на местните данъци на територията на общината, както и  Наредба за определяне и администриране местните такси и цени на услуги. Решенията бяха приети с 23 гласа „за“ и 2 „въздържали се“. Целите които се поставят е да се запази достигнатият обхват..

публикувано на 18.10.18 в 11:07

Догодина напролет започва строежът на новата спортна зала в Кърджали

Догодина на пролет може да започне реалният строеж на новата спортна зала . Това каза пред журналисти областният управител Никола Чанев в Кърджали.  На заседание на Министерски съвет по-рано днес беше взето решение , с което се одобри финансиране за изграждане на новата спортна зала . Инвестицията е в размер на 3 663 000 лв. Ч уйте..

публикувано на 17.10.18 в 16:29

Осъдиха 35-годишен на лишаване от свобода заради нападение и кражба на пари

Районният съд в  Кърджали осъди 35-годишен мъж на три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. На 12 април 2018 г., в гр. Кърджали, подсъдимият М.Ю. бил в района на въжения мост на река Арда . Той видял портфейл в джоба на минувач,  ударил го и съборил на земята. Измъкнал портфейла и взел от него 120 лева. Делото се..

публикувано на 17.10.18 в 14:52