Кметове на 11 смолянски села пишат до премиера и омбудсмана за опасно срутищеВ писмо до премиера, омбудсмана и всички държавни институции кметове на 11 смолянски села, блокирани от най-голямото срутище в страната на главния път Смолян - Мадан, настояват за взимане на спеши мерки. Дни наред хората от планинските села слизат и на собствен риск преминават свлачището, въпреки забраната за преминаване. Алтернативният път е повече от 50 км., за да стигнат до работните си места. Репортаж на Радостина Чернокова.

Срутището е засегнало и други комуникации - електро  и ВиК. Нарушено е медицинското обслужване на жители в района, има родилки, които очакват да родят тези дни.

Вижте още

Ще оправят водопровода в Тихомир и Чакаларово

Проектът по европейската програма за развитие на селските райони за реконструкция и рехабилитация на водопровода в селата Тихомир и Чакаларово е на стойност над 6 милиона и 500 хиляди лева. Кирково е единствената община, която е спечелила проект за толкова голяма сума в програмния период. Това каза Шинаси Сюлейман, кмет на общината, в студиото на..

публикувано на 14.12.18 в 15:04

СУ "Отец Паисий" става на 105 години

Най-старото училище в Кърджали „Отец Паисий“ е в навечерието на своята 105-та годишнина. Традиционните Паисиеви дни започнаха на 10 декември и ще приключат на 18 декември, когато е и официалната дата на юбилея. Подробности от  директора Златко Атанасов.

публикувано на 14.12.18 в 14:59
Снимка: Фейсбук

Двойно повече случаи на кучешка тения в Кърджали

Нарастване на случаите на заразени с кучешка тения отчитат от Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Ехинококозата е едно от най-тежките паразитни заболявания. За тази година няма смъртни случаи, но през миналата е починала 34-годишна жена от община Кърджали.  Тази година регистрираните случаи на потвърдена ехинококоза са двойно повече. Миналата..

публикувано на 13.12.18 в 17:08

Повече от 15 километра улици са асфалтирани в Ардинско за година

2018-а година беше нелека, но смея да твърдя успешна за община Ардино, каза кметът на общината Ресми Мурад в ефира на Радио Кърджали като гост на сутрешния блок. Достигнахме до много махали и квартали, където пътната настилка беше в много лошо състояние. Тези пътища вече са асфалтирани. През годината сме направили 15 километра такива улици в рамките..

публикувано на 13.12.18 в 15:19

Вели Шакир: Наградите стимулират

КРИБ - Кърджали отличи най-изявените фирми и общини в област Кърджали през 2018 година. В категорията „Големи компании“ инвеститор на годината стана „Интернешънъл Пауър Съплай“  АД. Управителят й Вели Шакир получи награда от председателя на бизнес организацията Лазар Попов и връчи от своя страна сертификата на фирмата за инвеститорски клас А на кмета..

публикувано на 13.12.18 в 14:56

Гимназията по туризъм със свой щанд на благотворителния коледен базар в Кърджали

Днес, 13 декември, от 16.30 часа във фоайето на театъра в Кърджали откриват благотворителния коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, сурвачки, лакомства и предмети.  Кърджалийци могат да опитат кулинарни изкушения, с които ще ги изненадат преподаватели и ученици от професионалната гимназия по туризъм...

публикувано на 13.12.18 в 14:42

Кметът на Ардино Ресми Мурад: Най-важните ни проекти са свързани с пряката грижа към хората

Кметът на община Ардино Ресми Мурад бе гост в студиото на радио Кърджали като част от поредицата интервюта с общинските ръководители в края на 2018-а. Той обобщи как е  преминала за общината изтичащата година, за успехите, проблемите и решенията им, както и за някои проекти - настоящи и бъдещи. Използва ефира на радиото и за да поздрави своите..

публикувано на 13.12.18 в 13:24