Гръцките властите обявиха бедствено положение в цялата област Еврос

река Марица

Под заплахата от наводнения гръцките властите обявиха бедствено положение в цялата област Еврос - от Александруполис до Орестиада. 
Фермерите и техниката са изтеглени от районите до реките Марица и Арда.
Власти имат готовност и за евакуиране на жители, ако водата стигне опасно близо до населени места.

Извършва се контролирано изпускане на водната маса, което доведе до наводнения на 45 хиляди декара обработваема земя. На няколко места се скъсаха бентове от силния натиск на водата.

Всички екипи на Гражданска защита са в помощ на жителите на областта. В сила е пълна забрана за доближаване на хора и автомобили до коритото на реките. Има  готовност за евакуация на жителите на селата в близост до двете реки.
Позовавайки се на българската страна, от областната управа на Еврос съобщават, че се очаква ново покачване на нивото от изпускане на води от язовир "Ивайловград".

Прекъснато беше движението по няколко шосета поради огромен риск от наводняване на трасето. Очаква се днес да бъде спряно и движението по железопътната линия.


Вижте още

Паспортната служба в Кърджали ще работи и в деня на изборите - 27 октомври

Звената „Български документи за самоличност“ в областната дирекция на полицията в Кърджали ще работят и в деня на изборите - 27 ми октомври, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. В седмицата преди 27 октомври 2019 г. е създадена необходимата организация..

публикувано на 17.10.19 в 16:53

Побоят над деца в училището в Бенковски станал заради непристойни думи

Директорът на училището в село Бенковски Владимир Петров коментира инцидента, станал по данни на МВР в двора на училището вчера, вследствие на който има пострадали деца. Според него ситуацията в момента в учебното заведение е спокойна , а пострадалите деца са на училище. Той каза, че спречкването е тръгнало от спор между две деца заради..

публикувано на 17.10.19 в 15:46

Кола връхлетя върху пешеходка пред очите на полицаи

Кола връхлетя върху пресичаща жена на една от пешеходните пътеки на кръстовището на бул. България и ул. Металург в Кърджали. На жената беше оказана спешна медицинска помощ. Няма нанесени телесни щети, но е в емоционален шок, защото видимо трепереше. Очевидци коментираха, че водачът на колата е успял да реагира и да спре на сантиметри от пешеходката,..

публикувано на 17.10.19 в 15:21

12 детски градини се включиха в "С игри да бъдем по-добри 2019"

12 детски градини се включиха в спортния ден, организиран от община Кърджали. Проявата бе под наслов "С игри да бъдем по-добри 2019" и се проведе в парк "Арпезос". Децата участваха в спортни игри, пяха и се забавляваха. На финала пуснаха балони с хелий да полетят във въздуха, а Ширин Сюлеймен, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" раздаде медали..

публикувано на 17.10.19 в 14:23

23-годишна жена е нанесла побой на 4 деца в училищен автобус в село Бенковски

23 годишна жена е влязла в училищен автубус и е  нанесла удари по тялото на 4 деца. Учениците са на възраст 9, 11, 12 и 15 години. Инцидентът се е случил вчера, около 14 часа в село Бенковски, съобщиха от пресцентъра на Обалстаната дирекция на полицията в Кърджали. Според събраната до момента информация агресивното поведение на жената било предшествано..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

Колко ще ни струва да затворим лятото в буркани?

Проверка на пазара на производителите в Кърджали установи, че зимнината няма да излезе евтино на родопчани. На привършване е реколтата от домати и пипер , което определя и високата им цена. Цена поддържат камбите и карфиола . Морковите са по левче, но са внос. Нека чуем репортаж за конкретните цени, реколтата и за това колко ще ни излезе..

публикувано на 17.10.19 в 12:32

Днес в Крумовград ще се проведе Нощ на прилепите

За пръв път в Крумовград ще се проведе Нощ на прилепите. Проявата се организира от фондация "Наука за природата" като част от проекта "Живот под един покрив". Насочена е предимно към децата и учениците. Началото е днес, 17 октомври, от 13 часа в градския парк на Крумовград. Един от партньорите на фондацията е златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс..

публикувано на 17.10.19 в 09:45