Гръцките властите обявиха бедствено положение в цялата област Еврос

река Марица

Под заплахата от наводнения гръцките властите обявиха бедствено положение в цялата област Еврос - от Александруполис до Орестиада. 
Фермерите и техниката са изтеглени от районите до реките Марица и Арда.
Власти имат готовност и за евакуиране на жители, ако водата стигне опасно близо до населени места.

Извършва се контролирано изпускане на водната маса, което доведе до наводнения на 45 хиляди декара обработваема земя. На няколко места се скъсаха бентове от силния натиск на водата.

Всички екипи на Гражданска защита са в помощ на жителите на областта. В сила е пълна забрана за доближаване на хора и автомобили до коритото на реките. Има  готовност за евакуация на жителите на селата в близост до двете реки.
Позовавайки се на българската страна, от областната управа на Еврос съобщават, че се очаква ново покачване на нивото от изпускане на води от язовир "Ивайловград".

Прекъснато беше движението по няколко шосета поради огромен риск от наводняване на трасето. Очаква се днес да бъде спряно и движението по железопътната линия.


Вижте още

По кликанията в мрежата може да се състави точен психологически портрет

Никой не може да гарантира 100-процентова защита в Интернет към момента . Има препоръки за безопасност. Ако ги спазвате, увеличавате вероятността да предпазите личните си данни, но не елиминирате напълно заплахата да бъдете уязвими: "Най-сигурният начин е изобщо да не споделяте нищо в Интернет, най-добрият - изобщо да се откачите от..

публикувано на 18.07.19 в 11:37

Спортисти разпъват българския флаг на Роженските поляни

Днес от 13:00 часа популярни спортисти на България ще се включат в   инициативата „Знамето на Рожен - Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни. В инициативата ще се включат биатлонистката Екатерина Дафовка, боксьорът Тервел Пулев, автомобилните състезатели Крум Дончев и Павел..

публикувано на 18.07.19 в 10:59

Георги Гачев: Личните ви данни не са защитени на 100 % в Интернет

Интернет е относително безопасно място, що се отнася до банкови операции например , но що се отнася до лична сигурност и лични данни, които се предоставят в мрежата , остава недобре защитено място. Това коментира за Радио Кърджали IT специалистът Георги Гачев. Вашите лични данни, когато вие ги споделяте, е възможно и да не са защитени,..

публикувано на 18.07.19 в 10:28

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

Днес честваме 182-а годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Представители на военни подразделения от цялата страна ще участват в ритуалите по честване на годишнината, съобщават от Министерството на отбраната. В родния град на Апостола-Карлово, на рождената дата на Васил Левски и празник на деня, честванията ще започнат с..

публикувано на 18.07.19 в 10:16

Въвеждат ограничения за товарни автомобили по пътя Пампорово - Смолян заради събора на Рожен

Във връзка с провеждането на традиционния събор „Рожен 2019“ от 6 ч. на 19 юли /петък/ до 6 ч. на 22 юли /понеделник/ ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства по второкласния път от отклонението за курортен  комплекс Пампорово до село Соколовци. Алтернативният маршрут за движение на транзитния трафик е Проглед - Пампорово - Смолян -..

публикувано на 18.07.19 в 08:47
Роженските поляни

В дните на Роженския събор над Родопите ще грее слънце

Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Ще е почти тихо и топло, с максимални температури за страната предимно между 27° и 32°. Над Източните Родопи ще е предимно слънчево, а над Средните Родопи ще има променлива облачност. Очакват се максималните температури за..

публикувано на 18.07.19 в 08:31

Валя Балканска открива Рожен 2019

И тази година голямата родопска певица Валя Балканска ще открие Роженския събор 2019 , заедно с малката Мария Бечева от Чепеларе . Още информация от Владислава Андреева , PR на Роженския събор. "За нас е чест и радост, че Валя Балканска ще открие Роженския събор. Самото официално откриване започва на 19-и от 10.30 часа със стотиците каба..

публикувано на 17.07.19 в 17:10