Ръст на повикванията за спешна помощ през почивните дни

Снимка: БГНЕС

Завишаване на спешните повиквания през почивните дни, един препил и един натровен е констатацията на Центъра за Спешна Помощ в Кърджали, съобщи директорът й д-р Атанас Митков. Завишени са и случаите на амбулаторни прегледи, както и повикванията за линейки. 

Вижте още

Депутатите гласуваха бюджета на БНР - 44,2 млн. лева

Българското национално радио ще разполага с 44,2 млн. лева бюджет през следващата година. Това записаха народните представители при гласуването на второ четене на държавния бюджет. Пленарната зала отхвърли искането на опозицията за увеличаване на парите на БНР и на БНТ с по 5 млн. лева.  По време на обсъжданията, от левицата настояха  да се осигурят..

публикувано на 29.11.18 в 17:35

Учениците Момчил Димов и Милица Гечева на среща в Берлин на тема "Създавай мир с история"

Двама възпитаници на СУ „Отец Паисий“ - Момчил Димов и Милица Гечева  се завърнаха от провелата се в Берлин среща на високо равнище ЕUSTORY next generation на тема: “Making peace with history” ("Създавай мир с история") с работен език - английски. Заедно със 120 млади европейци, както и експерти от академичната общност, от областта на журналистиката,..

публикувано на 29.11.18 в 14:37

Проверяват 53-годишен за отправени закани за убийство при междусъседски събор в Средско

С постановление на Районната прокуратура –Момчилград в Районното управление в Кирково е започната проверка за отправени закани за убийство в междусъседски спор в село Средско. По първоначални данни между 58-годишния тъжител и 53-годишния му съселянин възникнала разправия за животни, в която били отправени заплахи за физическа саморазправа...

публикувано на 29.11.18 в 10:40

В Област Хасково ще получат по 100 лева допълнително към помощта за отопление

Близо 7 хиляди души от Хасковска област ще получат допълнително 100 лева към помощта за отопление. Това стана с решение на правителството, а сумата ще бъде изплатена след 12 декември по банковите сметки или в пощенските станции.  Няма да бъде необходимо допълнително подаване на документи.  Целевата помощ за отопление ще достигне 474.15 лева общо за..

публикувано на 28.11.18 в 16:59

Договор за сътрудничество ще сключат тенис клубовете в Момчилград и Александруполос

Договор за сътрудничество между клубовете по тенис на маса в Момчилград и Александропулис, Гърция ще бъде подписан в началото на декември месец. С подробностите слушаме Димитър Караиванов, член на Управителния съвет на спортния клуб по тенис на маса "Родопи" - Момчилград и състезател при ветераните. На 9-10 декември отборът за момичета до..

публикувано на 27.11.18 в 13:48

"Алфа Ромео" се преобърна по таван до разклона за Мост

Сигнали за кражба на два телефона са подадени в Районното управление в Кърджали вчера от 27-годишна и 68-годишен. Телефоните били откраднати от якето на жената и от автомобила на мъжа. Сектор „Криминална полиция“ работи по случая. Издирват се извършителите на престъпленията. Вследствие на движение с несъобразена скорост 57-годишен водач на лек..

публикувано на 27.11.18 в 11:58

Дни на професиите и отворените врати отбелязаха в професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали се включи в „Седмицата на професионалните умения в България - 19-25 ноември 2018 г.”, организирана от Европейската комисия,  като отвори своите врати и в Деня на професиите  представи пред кандидат-гимназистите  от ОУ „Васил Левски”, ОУ „П.К. Яворов” и ОУ „ св. Климент..

публикувано на 25.11.18 в 10:28