Миньорите от Имерис Минералс България се готвят за стачка, искат увеличение на заплатите

Снимка: БГНЕС

Миньорите от "Имерис Минералс България" АД искат увеличение на заплатите на всички служители във фирмата. Ако това не се случи, те ще предприемат ефективни стачни действия. 
В писмо до компанията работниците и служителите за пореден път заявяват своите искания за вдигане на заплатите с не по-малко от 20 %. Ръководството на "Имерис Минералс" е увеличило доходите на част от служителите до минималната работна заплата в бранша от 714 лева. Напрежението зрее от миналата година. Работниците продължават подписката си в очакване на незабавни преговори с ръководството и имат готовност за стачка.
Някои са получили 5 лева увеличение до 714 лева за тази година. Десетина човека са били под минималната работна заплата за бранша от миналата година, за тях увеличението е по-голямо, каза Иванка Караколева, председател на областната организация на КНСБ.

Подробности може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още

До края на седмицата кърпят дупки в кърджалийските улици

До края на седмицата приключват кърпежите по републиканската пътна мрежа в чертите на града, увериха от Пътно управление. Днес областният управител Никола Чанев инспектира хода на текущите ремонти по булевард „България“, улица “Осми март“ и булевард „Беломорски“ . Миналата сряда той даде едноседмичен срок на Областното пътно управление да бъдат..

публикувано на 19.04.18 в 17:12

ОИК-Кърджали остави на поста кмета на Бели пласт

Пълномощията на кмета на село Бели пласт оцеляха при гласуване в Общинската избирателна комисия и той остава на кметския стол. Припомняме, че Общинската избирателна комисия в Кърджали беше сезирана, че кметът Ерай Мюмюн е подал заявления за заличаване на фирмата му в Търговския регистър в края на миналата година.  Подробности от Антоанета Юрукова,..

публикувано на 19.04.18 в 17:09

Повече от 300 нарушения на пътя в Кърджалийско за денонощие

Най-много нарушения на скоростта - 220, са установени на изхода на Кърджали в посока Черноочене по време на 24-часовата операция на пътния контрол в областта.  322 е общият брой на нарушенията на скоростните режими. Акция 24 часа скорост започна в 6 часа вчера и приключи в 6 часа днес. В Кърджалийска област участваха 6 екипа на Пътна полиция с 5..

публикувано на 19.04.18 в 15:29

40 сдружения в Момчилград чакат яснота за санирането

Собствениците на жилища във многофамилните жилищни сгради в община Момчилград се надяват на финансиране и продължават да създават сдружения. В момента се довършват строителните дейности от договорите по първия етап на програмата - 12 блока.  Сега има около 40 регистрирани сдружения. Документите на около 35 от тях са подадени в Българската банка за..

публикувано на 19.04.18 в 15:22

Близо 12 400 лични документи издадени за три месеца в Кърджали

За първото тримесечие на 2018 година в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали са изработени 12 396 лични документа, от които 3750 лични карти, 6607 паспорта и 2012 свидетелства за управление на моторни превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР. 150 заявления на граждани се приемат дневно. Всичко поръчки се изпълняват в срок...

публикувано на 19.04.18 в 15:11

Детското влакче в "Простор" ще работи и през седмицата

Най-голямата атракция на Кърджали - детското влакче, ще работи не само през уикенда, но и в работните дни. През седмицата курсовете ще се осъществяват вечерно време, но ако има заявки и се съберат групи, няма проблем да работи и през деня. Това съобщи за радио Кърджали Раид Идриз, ръководител на Общинското предприятие "Озеленяване, чистота и..

публикувано на 19.04.18 в 11:04

Руснаците в Кърджали почистват паметници за 9 май

Клубът на руските съотечественици в Кърджали организира почистване около Паметника на руския войн освободител, в градинката пред Храм "Свети Георги Победоносец". Инициативата ще се проведе на 22 април, каза за Радио Кърджали Олга Стоянова, председател на руските съотечественици в областния град. След това ще бъде почистен и паметникът в село Върхари...

публикувано на 19.04.18 в 10:56