Миньорите от Имерис Минералс България се готвят за стачка, искат увеличение на заплатите

Снимка: БГНЕС

Миньорите от "Имерис Минералс България" АД искат увеличение на заплатите на всички служители във фирмата. Ако това не се случи, те ще предприемат ефективни стачни действия. 
В писмо до компанията работниците и служителите за пореден път заявяват своите искания за вдигане на заплатите с не по-малко от 20 %. Ръководството на "Имерис Минералс" е увеличило доходите на част от служителите до минималната работна заплата в бранша от 714 лева. Напрежението зрее от миналата година. Работниците продължават подписката си в очакване на незабавни преговори с ръководството и имат готовност за стачка.
Някои са получили 5 лева увеличение до 714 лева за тази година. Десетина човека са били под минималната работна заплата за бранша от миналата година, за тях увеличението е по-голямо, каза Иванка Караколева, председател на областната организация на КНСБ.

Подробности може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още

„Мастило“ продължава без загуба в „Лига Кърджали“

Отборът на ФК „Мастило“ п остигна труден успех с 1:0 срещу сърцатия тим на „Импулс“, като по този начин кърджалийци продължават без загуба в първенството на БАМФ Кърджали. Единственото попадение реализира плеймейкарът Емил Казиев, две минути преди края на двубоя . Благодарение на решаващото си попадение Емо заслужи и наградата „Футболист на..

публикувано на 11.12.18 в 16:38

Топъл обяд за 1750 човека в Кирково

16 озеленители, 16 домашни помощници и нови работни места за още 56 човека е усвоила община Кирково по проекти за социално подпомагане. Тече и изпълнението на проекта за топъл обяд, където хората, които ще се възползват от него са 1750 души. Това каза кметът Шинаси Сюлейман в студиото на Радио Кърджали. Подробности около социалните проекти в..

публикувано на 11.12.18 в 15:18

Чувал с подаръци предколедно и в СУ "Славейков"

С пищна заря и мило тържество бяха запалени светлините на коледната елха в СУ „Петко Рачов Славейков“. Учениците от Ученическия парламент се заеха с отговорната задача да зарадват за поредна година своите малки и големи съученици и да не изневерят на традицията елхата да грейне предколедн о с много настроение и обич. Поканиха Добрия старец и..

публикувано на 11.12.18 в 15:15

Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев: Имах изказвания по теми, които не се харесват

Каква работа е свършил Радослав Милев от Реформаторския блок в Общинския съвет към края на 2018-а, коментира самия той. Той е един от най-активните общински съветници. "Имам доста изказвания в ОбС за съжаление, и предложения, които не са приети от мнозинството, което ни управлява и от г-н Азис , в лично качество". Той припомни, че в Правилника за..

публикувано на 11.12.18 в 15:02

Общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов: Изключително труден е диалогът с мнозинството от ДПС

С наближаващия край на 2018 година и в навечерието на декемврийската сесия на местния парламент в Кърджали потърсихме най-активните общински съветници от различните политически групи. Класацията по брой изказвания и направени предложения води Огнян Иванов от ГЕРБ. Ето неговата равносметка за работата му през тази година: "Лично аз от моята работа,..

публикувано на 11.12.18 в 14:39

Нов водопровод в Тихомир и Чакаларово на стойност 6,5 млн. лева

Проектът по европейската програма за развитие на селските райони за реконструкция и рехабилитация на водопровода в селата Тихомир и Чакаларово е на стойност над 6 млн. и 500 хил. лв. Кирково е единствената община, която е спечелила проект за толкова голяма сума в програмния период. Това каза Шинаси Сюлейман , кмет на общината в студиото на Радио..

публикувано на 11.12.18 в 14:36

Общинският съветник от БСП Георги Кючуков: Надяваме се следващата година да бъде по-малко изборна в дебатите

С най-много изказвания и предложения през годината от групата на социалистите е Георги Кючуков. Той изрази своите мисли за свършената работа и амбициите си за последната година от мандата на този общински съвет. Да го чуем: "Групата на БСП в ОбС на община Кърджали винаги в годините назад , се е стараела да бъде градивна опозиция. Такава сме..

публикувано на 11.12.18 в 14:05