Явор Саръев представи книгата си "Българоезичните мюсюлмани в Западна Тракия през втората половина на XX век"


Явор Саръев, син на отец Боян Саръев представи първата си книга в читалище "Обединение" в Кърджали. Тя се нарича "Българоезичните мюсюлмани в Западна Тракия през втората половина на XX век". Изследването е и дисертационен труд на Саръев и е издаден от издателство Тангра ТанНакРа, съвместно със Сдружение Дружба Родина.  
Подробности чуйте в прикрепения звуков файл от Явор Саръев за книгата си. 


Вижте още

Спасиха бедстващи в река Арда деца и мъже

Шест деца и двама мъже, бедстващи в река Арда край град Маджарово са спасени от пожарникари, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев. Инцидентът се е случил в неделя малко преди 17 ч. Двама мъже на 56 и 64 години и шест деца на възраст от 2 до 13 години били на разходка до остров в реката, когато е започнало контролирано изпускане на..

публикувано на 20.08.18 в 14:38

Ремонтират двора на джамията в Кърджали

Усилен ремонт тече в двора на централната джамия в Кърджали. Той обаче няма да може да приключи до началото на празника за мюсюлманите Курбан Байрам. Това съобщи за Радио Кърджали районният мюфтия Бейхан Мехмед.  От години насам се нуждаехме от такъв ремонт, но поради това, че нямахме средства, не успяхме да почнем този ремонт. Слава Богу, хора..

публикувано на 20.08.18 в 12:18

Млади хора от Кърджали ще спортуват край Мезек

В края на месец август, Сдружение ОМЕГА организира спортен пешеходен поход и игри на открито при средновековната крепост край хасковското село Мезек. Походът се организира по проект на Министерство на младежта и спорта "Ела, спортувай с мен!" . Това съобщи за Радио Кърджали Веселина Юрукова от сдружението. В похода и игрите могат да се включат всички..

публикувано на 20.08.18 в 11:58

Арда с ценна победа над Пирин у дома

Футболният отбор на Арда постигна ценна победа като домакин над Пирин с 2 на 0 във Втора лига. „Сините“ изиграха много активно двубоя и съвсем логично победиха. Повече от 3000 зрители подкрепяха отбора. След поредица от опасни положения пред вратата на гостите, в 52-та минута след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле,..

публикувано на 20.08.18 в 09:58

Купа "Дружба" отпътува за Бургас

Купа "Дружба" отпътува за Бургас, след като отборът на "Черноморец" победи с 9:4 "Арда" във финалния мач на турнира по водна топка., който се проведе през уикенда в Кърджали. На трето място остана "Тича" - Варна, а на четвърто - вторият отбор на "Арда" . Главният организатор на турнира и старши треньор на "Арда" Иван Кръстев с подробностите:

публикувано на 19.08.18 в 17:32

Миньорите и геолозите честват днес професионалния си празник

Днес Православната църква отбелязва Успение на Свети Иван Рилски, а миньорите, геолозите и работещите в минната промишленост честват своя професионален празник. По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд определя 18 август за ден, в който се чества професията на миньора, дава дан на уважение и преклонение пред неговия труд, посветен изцяло..

публикувано на 18.08.18 в 16:26
комар

Продължават борбата с комарите в Момчилград

Община Момчилград пръска три пъти срещу комари това лято. Ефект се усеща след пръскане, популацията намалява, обясни Боряна Шерифова, експерт по екология в администрацията. Заради дъждовете това лято комарите са повече в сравнение с м.г.  Ще продължава ли борбата с тях - чуйте Боряна Шерифова: 

публикувано на 18.08.18 в 16:12