Досъдебното производство срещу МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" все още не е приключило


Все още не е приключило досъдебното производство, разпоредено от главния прокурор Сотир Цацаров срещу многопрофилната болница  "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов. То беше започнато в средата на март срещу кърджалийската и още пет здравни институции в страната за съществуването на така наречените болници в болниците. Подробности чуйте в прикрепения звуков файл от д-р Тодор Черкезов.

Вижте още

Димитър Караиванов стана шампион на международен турнир по тенис на маса в Албена

Димитър Караиванов стана шампион в петия Международен турнир по тенис на маса, провел се в курортния комплекс Албена.  Той се състезаваше в категория над 68 години за ветерани.  "На финала победих румънеца Никос с 3:2 след много оспорван мач. На турнира се включиха над 50 българи и участници от 6 държави. Българите спечелихме 4 златни, 4 сребърни и 8..

публикувано на 16.10.18 в 11:51

Семействата в района на Перперек са снабдени с дърва за огрев

Всички семейства в района на село Перперек са снабдени с дърва за огрев.  Това съобщи кметът на Перперек Халил Бекир, след като стана известно, че в други населени места, като Широко поле, дърва не са осигурени:  "Започнахме от Перперек, след това Гняздово, Кокиче, Калоянци. Снабдихме всички до един. Дадохме списъците със записаните хора..

публикувано на 16.10.18 в 11:10

Област Кърджали е с най-много земеделци и животновъди

Областният управител Никола Чанев откри двудневно национално съвещание на директорите на ОД „Земеделие“.  Целта на форума е дискусия по параметрите на общата селскостопанска политика на ЕС през следващия програмен период, схемите и мерките за подпомагане,  държавната помощ за стопаните през 2019-та, развитието на биологичното земеделие и др.  „Област..

публикувано на 16.10.18 в 10:57

Шюкран Исмаил: ТЕЛК е най-големият проблем за незрящите

Един от най-големите проблеми пред незрящите през тази година е замислената реформа, която ще принуди всички инвалиди да преминат отново през ТЕЛК.  Опасенията на хората със зрителни увреждания са, че техните проценти нетрудоспособност ще бъдат намалени и при някои дори ще отпаднат.  По този начин те ще загубят част от полагащите им се финансови..

публикувано на 16.10.18 в 10:36

9 случая на болни в рамките на кампанията „Скъсай с хепатита!”

271 жители на Кърджали се включиха в кампанията „Скъсай с хепатита!”.  Акцията се организира от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“, под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.  Президентът на сдружение "ХепАктив" Силвана Лесидренска, съобщи резултатите от изследването. Двама са..

публикувано на 16.10.18 в 10:11

Празник събра близо 400 малчугани в Кърджали

370 деца от 11 детски градини се забавляваха на детски празник в Кърджали. Заместник-кметът Веселина Тихомирова с подробностите:

публикувано на 15.10.18 в 15:49

Председателят на Народното събрание се изследва за хепатит

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде старт на безплатните скринингови изследвания за хепатит В и C в Кърджали. Акцията е част от кампанията „Скъсай с хепатита!”, която се организира от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“. Към нея се присъединиха народният представител Адлен Шефкед, кметът на..

публикувано на 15.10.18 в 15:42