Кърджали и Силиври ще работят в сферата на селското стопанство и туризма

Биопроизводството, селското стопанство и културният туризъм ще бъдат трите сектора, върху чието развитие ще наблегнат община Кърджали и община Силиври, Република Турция. Това каза на официалната церемония по подписването на договор за побратимяването на двете общини, кметът на Силиври Йозджан Ъшъклар. Той наблегна, че и трите сектора съществуват в нашите общини. Чуйте подробностите от разговора на Дарина Стоянова за Радио Кърджали с Йозджан Ъшъклар:

Вижте още

Авария на централния водопровод остави Кърджали без вода

Авария на централния водопровод остави Кърджали без вода тази сутрин. Аварията се намира в района на пазара, а екип на ВиК работи по отстраняването и. Очаква се около 15-16 часа днес водоподаването да бъде възстановено. 

публикувано на 23.03.19 в 13:18

Златаровци предават опит на малките вапцаровци

Ученици от ОУ „Никола Й. Вапцаров” с. Рани лист гостуваха в   Професионална гимназия по туризъм ”Проф. д-р Асен Златаров” гр. Кърджали. Поводът бе участието на гимназията в проекта на основното училище на тема „Обединени днес, опознаваме миналото и сътворяваме бъдещето”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата от..

публикувано на 23.03.19 в 13:00

Почистваме Кърджали на 20 април

  Общественият съвет към Общинския съвет на Кърджали призова жителите на областния център да се включат в мащабна акция за почистване на града. Общината ще осигури чували за събиране на отпадъците и транспорт за тяхното извозване. Надеждата е, че този път ще се включат много повече жители и Кърджали ще придобие по-привлекателен вид. Още от Милан..

публикувано на 23.03.19 в 12:30

Арда победи Литекс с 2:0

"Aрда" Кърджали победи "Литекс" Ловеч с 2:0 в приятелски мач, днес. Двубоят се игра на неутрален терен на спортната база "Берое" в Стара Загора. В гол майстори за АРДА се превърнаха бразилецът Лукас Мартинс, който откри резултата в 37-ма минута и Димитър Алексиев в 90-та минута. Следващата среща на АРДА от Втора лига е на 30 март, когато момчетата на..

публикувано на 22.03.19 в 17:07

Съветниците от ПП ГЕРБ настояват да бъде променен статутът на имота за новата спортна зала в Кърджали

Съветниците от ПП ГЕРБ настояват на предстоящото заседание на ОбС на 25 март да бъде променен статутът на имота, върху който ще се изгражда многофункционалната спортна зала в Кърджали от публична в частна общинска собственост. Предложението е внесено от председателя на групата Огнян Иванов и следва да бъде включено в дневния ред на сесията в..

публикувано на 22.03.19 в 16:56

Спират водоподаването на промишлена вода за няколко дни

 “ Водоснабдяване  и  канализация” ООД Кърджали уведомява , във връзка с получено писмо от собственика на водопровода за промишлена /непитейна/ вода, че поради извършване на строително-монтажни работи ще бъде преустановено водоподаването на промишлена вода от 08.00ч. на 25.03.2019г. до 29.03.2019г .    От Дружеството се извиняват..

публикувано на 22.03.19 в 12:41

Ученици отбелязаха Международния ден на хората със Синдром на Даун

ОУ „Св. Кл. Охридски” и Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП) „Д-р П. Берон” отбелязаха Международния ден на хората със Синдром на Даун Учениците от 4 клас от ОУ „Св. Кл. Охридски” и деца от ЦСОП „Д-р П. Берон” подкрепиха „слънчевите хора на планетата” с поредна своя съвместна инициатива, обути с шарени чорапки и участвайки в..

публикувано на 22.03.19 в 12:03