Джамийските настоятелства организират благотворителни вечери

Днес започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, през който вярващите постят  през светлата част на денонощието. Благотворителни вечери  организират във всички джамии в общинските центрове по време на постите, съобщи за Радио Кърджали районният мюфтия Бейхан Мехмед. За колко души ще са те - чуйте от районния мюфтия: 


Вижте още

Организират турнир по футбол на малки врати в Чубрика

В рамките на традиционния селищен събор в ардинското село Чубрика на 18 август (събота) ще се проведе турнир по футбол на малки врати. Срещите ще се играят на мултифункционалното игрище с изкуствена трева, изградено по Програма за развитие на селските райони от община Ардино.  Турнирът ще започне от 10 часа.  Шампионът и подгласниците ще..

публикувано на 15.08.18 в 11:08

Изграджат системи за видеонаблюдение на детските площадки в Кърджали

Община Кърджали ще изгради поне по една детска площадка във всеки квартал на областния град. В момента те са над 100 и всяка година се увеличават, каза за радио Кърджали кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. "Детските площадки във "Възрожденци вече са доста и ние не спираме да изграждам нови такива. Последната, която направихме е пред..

публикувано на 15.08.18 в 10:56

Църквата чества Успение Богородично

Днес е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Въпреки че в този ден Българската православна църква възпоменава смъртта на Божията майка, вярващите не скърбят. В празника няма мъка и поражение, а единствено радост и светлина, казват богослови и свещенослужители. В този ден вярващите отправят молитва към Божията..

публикувано на 15.08.18 в 10:30

Спират водата в села от община Кърджали

Фирма "Водоснабдяване и канализация” ООД - град Кърджали съобщава на своите абонати, че от 8:00 до 17:00 часа на 15 август /сряда/, поради ремонтни дейности ще бъде преустановено водоподаването и без вода ще останат живущите в селата Седловина, Широко поле, Скалище, Звезделина, Жинзифово, Гъсково, Орешница, както и завод "Бентонит". От дружеството..

публикувано на 14.08.18 в 16:21

Цената на доматите тръгва нагоре

Скок на цените на доматите до 1 лев и 50 стотинки за червения и до 3 лева на розовия се наблюдава на пазара на производителите в Кърджали. Краставиците удариха 1 лев и 60 ст, само корнишоните са около лев. Ерджан Осман, биопроизводител казва, че реколтата е лоша заради дъждовете и градушките: Ерджан Осман, зеленчукопроизводител : От тия обилни..

публикувано на 14.08.18 в 14:36

Паника настъпи и в чейндж бюрата в Кърджали

Турската лира удари дъното от 24 стотинки на пазара на валутите днес. Тя ще продължи да пада, прогнозира Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали.  Веско Джелепов, собственик на обменно бюро в Кърджали : От една седмица има голям спад, който създаде паника и тук, в чейндж бюрата в Кърджали. Предлагането започна да намалява, търсенето..

публикувано на 14.08.18 в 14:28

Шест жилищни сгради са обновени в Крумовград

Община Крумовград открива шест обновени жилищни сгради в града. Извършените строително-монтажни работи променят бита на около 200 семейства, които живеят в тях. Очаква се те да имат около 40 процента по-ниски разходи за отопление през зимния сезон. Заместник-кметът на общината Асен Хаджиев: Заместник-кметът Асен Хаджиев: Целта на програмата бе да..

публикувано на 14.08.18 в 14:04