Джамийските настоятелства организират благотворителни вечери

Днес започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, през който вярващите постят  през светлата част на денонощието. Благотворителни вечери  организират във всички джамии в общинските центрове по време на постите, съобщи за Радио Кърджали районният мюфтия Бейхан Мехмед. За колко души ще са те - чуйте от районния мюфтия: 


Вижте още

Ардино отбеляза 24 май

С празнично шествие учениците от Ардино и десетки граждани отбелязаха 24 май - Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост. Кметът Ресми Мурад поздрави всички с празника на двамата братя Кирил и Методий и връчи награди на изявени ученици от общината, заели призови места в областни и национални конкурси, олимпиади и..

публикувано на 24.05.18 в 13:29

Кирково чества 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Тържественото шествие на представителни блокове от всички учебни заведения в общината тръгна от двора на СОУ „Отец Паисий". Празничната колона от ученици и учители премина по централната част на Кирково. Тържествената церемония се състоя на площада. „24 май е специална дата за всеки един от нас, защото това е денят, в който отдаваме..

публикувано на 24.05.18 в 12:50

„Училището за шампиони“ изпрати своя випуск 2018 г.

90 абитуриенти целунаха знамето на СУ „Петко Рачов Славейков“ след тържеството послучай 24 май в двора на училището. Част от тях – ученици в досегашния 12“б“ клас, дойдоха на изпращането с бели тениски с изрисувано сърце на гърдите. Средствата, подготвени за специален тоалет за този ден, зрелостниците решили да предоставят за лечението и..

публикувано на 24.05.18 в 11:10

Без инциденти протекоха матурите в област Кърджали

Рутинно, без инциденти и анулирани работи се състояха т.нар малка матура по математика за седмокласниците  и държавният зрелостен изпит за дванайсетокласниците в област Кърджали. Колко ученици се явиха на двете матури чуйте в звуковия файл от Гроздан Колев, началник на Регионалното управление по образование в Кърджали:

публикувано на 24.05.18 в 10:23

България чества създаването на славянската писменост от светите братя Кирил и Методий

Делото на Солунските братя се почита и в Русия, Чехия, Македония и други славянски страни.  В Румъния 24 май е Ден на българския език. Ии в Армения също отбелязват 24 май. 131-во училище "Пейо Яворов" в Ереван е свързано с българската просвета и култура. България и 24 май остават са в сърцето на арменците по специален начин. В училището се пеят български..

публикувано на 24.05.18 в 10:20

"Арда" Кърджали вдигна Купата на аматьорската лига

За първи път в своята история футболистите на „Арда“ (Кърджали) спечелиха Купата на Аматьорската футболна лига. Възпитаниците на треньора Елин Топузаков победиха във финалната среща тима на „Кариана“ от монтанското село Ерден с 5:4 след изпълнение на дузпи и заслужено триумфираха с най-престижното аматьорско отличие. Важният двубоя..

публикувано на 24.05.18 в 10:16

Велина Ясенова от Театрално-музикалния център в Кърджали с награда от областния управител Никола Чанев

Снощи в известен кърджалийски клуб, областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци. Поводът - 24 май - Ден на славянската писменост и култура . Велина Ясенова е актриса в Театрално-музикалния център в Кърджали , която тази година е наградена от областния управител. С нея разговаря Илияна Типова: 

публикувано на 23.05.18 в 16:32