Все повече хора търсят помощ от Общинския съвет по наркотични вещества



Все повече са лицата, търсещи помощ от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център в Кърджали. Това каза за Радио Кърджали секретаря на общината Сезгин Бекир, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества. Хората които търсят информация и съдействие от нас са зависим, родители на деца, които употребяват наркотици, употребяващи и опитали наркотични вещества. До нас се допитват и напълно здрави деца, който никога не са опитвали и нямат опит с наркотични вещества, но пък искат да помогнат на такива, които имат. 
За съжаление в Кърджали освен Държавна спихиатрична болница, в която има отделение за зависимости на пълнолетни,  нямаме друга социална услуга, която да бъде в помощ. Така, че ние се опитваме да консултираме на място и ако е необходимо лечение да ги насочваме към други структури, каза Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. 
Вижте още

Радио Кърджали набира кандидати за длъжността „звукотехник“

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността  „звукотехник“ в Радио Кърджали. Изисквания за заемане на длъжността: •  средно образование - музикално или техническо е предимство; •  отлична компютърна грамотност, умения за работа с музикален софтуер; •  умения за работа с ефирен..

публикувано на 17.01.19 в 16:59

Трима нови футболисти при юношите на "Арда"

Три са новите попълнения във футболния отбор на "Арда" при на юношите старша възраст. Те вече започнаха зимната си подготовка на стадион "Горубсо" преди началото на пролетния полусезон. В звуковия файл треньорът Цанко Бисеров запознава с новите футболисти. Цанко Бисеров:  Вратарят Хакан Хабиб се завръща. Той е познато име на хората в Кърджали. От..

публикувано на 17.01.19 в 14:28

Община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на деца до ски пистите в Пампорово

От днес община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в Пампорово. За пета поредна година Община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха споразумение за безплатно ползване на Пътническа въжена линия (ПВЛ) №3 - едноседалков лифт от „Малина” до „Студенец, за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години...

публикувано на 17.01.19 в 12:57

Славейковци ще представляват България в Страсбург

Група ученици от Средно училище "П.Р.Славейков" в Кърджали ще представлява България в Европейския парламент. На 31 януари 2019 г. в Страсбург ще се проведе т.нар. Ден Евроскола, в който ученици от всичките 28 страни влизат, така да се каже, в обувките на европейските депутати и разискват актуални за Съюза проблеми. Повече ще ни разкаже..

публикувано на 17.01.19 в 10:41

За бебето Александър, майка му, институциите и хората

На 21 януари съдът в Смолян ще се произнесе по казуса с бебето на родилката от село Арда. Предстои районните магистрати решат за колко време бебето ще бъде в приемно семейство и дали ще бъде върнато на майката Симона.  Случаят за отнето новородено от майка му разбуни социалните мрежи, медиите реагираха, хората се възмущават, че социалните служби са..

публикувано на 16.01.19 в 15:31

РИОСВ санкционира пречиствателната станция в Прогрес край Момчилград

43 проверки на 43 обекта e извършила Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково през декември . Дадени са 10 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставени са 3 акта и са издадени 5  наказателни постановления на стойност 900 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е..

публикувано на 16.01.19 в 14:41

Студът "вдигна" цените на зеленчуците

Увеличение на цените на едро на  зеленчуците отчете Държавната комисия по стоковите борси и тържища за изминалата седмица. Цената на зелето се е повишила с 7,1 процента, на доматите - 4,6 процента, на морковите 6,7 процента.  Зеленчукопроизводители коментираха за радио Кърджали, че една от причините за повишението са минусовите температури...

публикувано на 16.01.19 в 14:35