Все повече хора търсят помощ от Общинския съвет по наркотични веществаВсе повече са лицата, търсещи помощ от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център в Кърджали. Това каза за Радио Кърджали секретаря на общината Сезгин Бекир, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества. Хората които търсят информация и съдействие от нас са зависим, родители на деца, които употребяват наркотици, употребяващи и опитали наркотични вещества. До нас се допитват и напълно здрави деца, който никога не са опитвали и нямат опит с наркотични вещества, но пък искат да помогнат на такива, които имат. 
За съжаление в Кърджали освен Държавна спихиатрична болница, в която има отделение за зависимости на пълнолетни,  нямаме друга социална услуга, която да бъде в помощ. Така, че ние се опитваме да консултираме на място и ако е необходимо лечение да ги насочваме към други структури, каза Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. 
Вижте още

Ада тепе връща гурбетчиите обратно у нас

Близо една трета от наетите за работа на златния рудник Ада тепе хора са  се върнали от чужбина, съобщи Илия Гърков,  изпълнителният директор на "Дънди прешъс металс" - компанията, разработваща златното находище. Около 220 души ще работят на открития рудник и флотационната фабрика, над 90 процента от тях са хора от община Крумовград. Към момента за..

публикувано на 15.08.18 в 16:26

Стартира добивът на злато край Крумовград

Започна добивът на златосъдържаща руда от рудника Ада тепе край Крумовград. Това съобщи Илия Гърков, изпълнителен директор на "Дънди прешъс", фирмата, получила концесия за разработка на златното находище. В моента на върха тече заключителния етап от изграждането на флотационната фабрика, която ще позволи производството на концентрат от рудата...

публикувано на 15.08.18 в 14:32

Тежка катастрофа в Кирково заради неремонтиран път

Лека кола и тежкотоварен камион се сблъскаха челно на пътя между старата застава до Чорбаджийско и с.Кукуряк в община Кирково.  Четирима, които са пътували в леката кола са тежко ранени.  Очевидци разказаха, че пътното произшествие се е случило, защото колите се опитвали да избегнат дълбоките дупки по пътя.  Жители от близките села заявиха, че..

публикувано на 15.08.18 в 14:24

Организират турнир по футбол на малки врати в Чубрика

В рамките на традиционния селищен събор в ардинското село Чубрика на 18 август (събота) ще се проведе турнир по футбол на малки врати. Срещите ще се играят на мултифункционалното игрище с изкуствена трева, изградено по Програма за развитие на селските райони от община Ардино.  Турнирът ще започне от 10 часа.  Шампионът и подгласниците ще..

публикувано на 15.08.18 в 11:08

Изграджат системи за видеонаблюдение на детските площадки в Кърджали

Община Кърджали ще изгради поне по една детска площадка във всеки квартал на областния град. В момента те са над 100 и всяка година се увеличават, каза за радио Кърджали кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. "Детските площадки във "Възрожденци вече са доста и ние не спираме да изграждам нови такива. Последната, която направихме е пред..

публикувано на 15.08.18 в 10:56

Църквата чества Успение Богородично

Днес е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Въпреки че в този ден Българската православна църква възпоменава смъртта на Божията майка, вярващите не скърбят. В празника няма мъка и поражение, а единствено радост и светлина, казват богослови и свещенослужители. В този ден вярващите отправят молитва към Божията..

публикувано на 15.08.18 в 10:30

Спират водата в села от община Кърджали

Фирма "Водоснабдяване и канализация” ООД - град Кърджали съобщава на своите абонати, че от 8:00 до 17:00 часа на 15 август /сряда/, поради ремонтни дейности ще бъде преустановено водоподаването и без вода ще останат живущите в селата Седловина, Широко поле, Скалище, Звезделина, Жинзифово, Гъсково, Орешница, както и завод "Бентонит". От дружеството..

публикувано на 14.08.18 в 16:21