Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативно представяне на своя репетиция ще покажат "Кеф бенд"


Иновативно представяне на една репетиция ще покажат музикантите от рок група "Кеф бенд" от Кърджали. За събитието, кои са "Кеф бенд" и какво им предстои, може да прочетете интервюто на Илияна Типова, която разговаря с фронтмена на групата Владимир Попов:  
Да започнем от предстоящата открита репетиция. Какво ви накара да я направите? 
Причините са няколко. Първата е, че за първи път ще свирим с друг басист. Нашият басист се налага да отсъства и поради тази причина се налага да го замести един от големите рок китаристи в Кърджали - Крум Ангелов. С него съм работил в "Текила сънрайз". Познаваме се достатъчно добре. Така, че той няма да има проблем да се включи. Освен всичко друго понятието "открита репетиция" все повече става популярно, защото тогава хората разбират как се подготвя едно шоу. И че не е толкова лесно колкото изглежда на сцената. 
Ще си бъде една истинска репетиция, така ли? 
Истинска репетиция, да. Няма да се репетират нови за групата парчета, но те са нови за този формат, в който басист ще бъде един великолепен китарист. 
Повечето местни хора ви познават, знаят кои са момчетата от "Кеф бенд". Аз обаче не съм от Кърджали и като попитах най-големият гараж за он-лайн информация за групата, излязоха само статии къде сте свирили. Но кои са специално, нямаше такава информация. Затова ми се иска да ни разкажете кои всъщност сте вие и кога основахте групата "Кеф бенд". 
Момчетата в "Кеф бенд" са Ивайло Илев - барабанист, Георги Стоилов - китарист, Дичо Дичев е на клавира, Богдан Богданов - бас китара и аз Владимир Попов съм вокалист, шоумен, фронтмен. 
Групата като идея функционираше и се свиреше през 2010 - 2012 г. към Джаз клуба, докато в един момент не бях поканен аз от китариста на групата Георги Стоилов. Просто на шега стана. Името той го предложи - "Кеф бенд", защото при нас основната идея е да се кефим на това, което правим. 
Да свирите за кеф? 
Да, да свирим за кеф. 
Определено не сме професионални музиканти. Аз съм с най-дълъг стаж от 1981 г., но пък съм и "суперстар". Както е популярният израз на Брежнев, когато му казват "Другарю Брежнев, Вие сте много стар", а той казал "Не, аз съм "суперстар"!". Та в този смисъл, аз съм най-възрастния член на групата, другите са - Ивайло се занимава с административна работа, Георги е зъботехник, един от добрите зъботехници на България (мога да го кажа), Дичо Дичев клавириста е съдия в Пловдивския съд, Богдан е застраховател. Крум Ангелов е май единственият, който продължава да се занимава и да си вади парите с музика. 
Имате ли свои авторски парчета? 
Не, не може да се каже, че имаме авторски парчета. Няма кога. Свирим основно кавъри. Единствено аз с моята хеви метъл група "Лавина" от Ихтиман имам три албума в които съм основно текстописец и на няколко песни, предимно на баладите, съм автор и като музика, и като аранжимент. Настоявах да станат нещата така, както аз искам. 
Знаем, че всяко нещо търпи промяна и развитие. Каква е посоката на "Кеф бенд"? 
Посоката на "Кеф бенд" на този етап е... много ни липсва Мими, нашата певица и всички с нетърпение чакаме радостното събитие в нейния живот - появата на рожбата й. В трескаво търсене сме и очакваме да се появи някой, който да ме замести, защото се налага да змина, но пък - "Свят широк!". 
В крайна сметка сте решили да заминавате за Америка? 
Кои ние? Аз ли? Да, на този етап, да. 
Пожелавам ви успех и дано "Кеф бенд" да си намерят достоен заместник! 
Благодаря! Всичко ще се случи, няма незаменими хора. 
Има незабравими! 
Благодаря! 
Може да чуете интервюто в прикрепения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представители на Община Кърджали положиха венци за 6 май

Община Кърджали отбеляза Деня на храбростта и празник на българската армия. Пред Паметника на Освободителите в Градската градина бяха поднесени венци от името на кмета Ерол Мюмюн и от Общински съвет – Кърджали. Заместник-кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, Димитър Разкалински  -  началник сектор ССИ  и..

публикувано на 06.05.24 в 14:28

Делян Добрев води отново листата на ГЕРБ-Хасково за народни представители

Областният координатор на ГЕРБ Хасково и водач на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев и кандидатите за народни представили внесоха днес документи за регистрация в РИК Хасково. „Надяваме се на още по-добър резултат от последните избори. Вярвам, че ще получим по-голяма подкрепа от хората и от Хасково ще изпратим в новото Народно събрание..

публикувано на 06.05.24 в 12:22
Сийка Суркова, кмет на Момчиловци

Параклисите на Момчиловци с рекордни посещения по Великден

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село около Великденските празници.   Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото, заяви пред БТА кметът на Момчиловци Сийка Суркова.  Хотелите и къщите за гости в селото са пълни с туристи за Великден и..

публикувано на 04.05.24 в 14:46
В края беше направена традиционната

Посланикът на Германия връчи немските дипломи на ботевци

Посланикът на Федерална република Германия у нас Н. Пр. Ирене Мария Планк връчи лично немски езикови дипломи на 47 зрелостници от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали. Дипломатът подчерта, че причината да пристигне специално за тържеството е високото реноме на училището и изключителните успехи на възпитаниците му през годините. Немската..

публикувано на 03.05.24 в 13:50

България e е 59-о място в класацията на „Репортери без граници“

България се изкачва с 12 места в класацията на "Репортери без граници" , показва годишният доклад на организацията по повод 3 май – Световен ден на свободата на печата.  Страната ни е 59-а в света по критерий свобода на словото от общо 180 държави. Миналата година България беше поставена на 71-во място. Сред причините за повишаване резултата на..

публикувано на 03.05.24 в 11:40
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева ще е водач на кандидат-депутатските листи за Народно събрание в Кърджали и област Пловдив

Лидерът на ПП ГЕРБ Кърджали - Цвета Караянчева ще е водач на кандидат-депутатската листа за 9 МИР - Кърджали, съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева. В листата за кандидат-народни представители има много нови лица. Познати са само водачът и д-р Адам Персенски. Има представители на различни съсловия и..

публикувано на 02.05.24 в 17:25

Двудневни тържества с наситена програма за празника на Джебел

Музика, спорт, изяви на талантите очаква Джебел за празника на града. Площад „19 май“ ще събере хиляди за Деня на „волята за свобода“ на джебелчани. Мероприятията започват още на 18 май с откриване на Алея на занаятите, турнири по шах, тенис на корт, волейбол, велосъстезание до село Тютюнче, футболен мач между ветерани. На сцената в..

публикувано на 02.05.24 в 11:45