Лишените от слух отбелязват своя празник

Глухите хора в България отбелязват днес празника на своята организация. Съюзът им е създаден на 12 юли 1934 година с цел  обединяване на всички лишени от слух  и защитата им на правото на работа и достоен живот. 

В териториалната организация на Съюза на глухите в Кърджали членуват около 35 нечуващи, още толкова са членовете на териториалната организация в Момчилград. 

Тези, които учат, които искат да се интегрират в живота, те го правят и се справят. Това каза за Радио Кърджали Янка Николова, секретар на кърджалийското дружество. Що се отнася до това, какво е отношението на обществото, наистина ли хората станаха по-толерантни към различните, Николова смята, че по-важни са делата.

Какво да ви кажа, научихме се да говорим красиво. Аз предпочитам делата. А промяната трябва да започне от всеки човек, от нас самите - и чуващи, и нечуващи. Те имат своето самочувствие и така трябва да бъде, защото са съвсем нормални хора като нас. Само дето не чуват. Ние като чуваме, та какво чуваме, казва Янка Николова.

Тя поздрави за празника чрез ефира на Радио Кърджали всички лишени от слух. Да им пожелая много щастие, здраве на тях и на семействата им и да бъдат борбени. Да бъдат борбени, да не оставят да се заиграва и правителството, и всички с тяхната съдба. Просто да се борят и да си отстояват правата! Вижте още

Кърджали забрави Апостола на свободата

Кърджали забрави Апостола на свободата в деня на неговото рождение. Едва стотина души присъстваха на церемонията пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Сред официалните лица бяха кметът на общината Хасан Азис и негови заместници, заместник-областният управител Леман Али, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 17:05

Бойко Борисов уволни заместник-министър на земеделието и нареди още три уволнения в министерството

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров, съобщи днес правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди...

публикувано на 18.07.18 в 16:53

Кирчо Павлов: Гражданска защита беше мисия за хората

Днес, 18-ти май служителите от Гражданска защита отбелязваха своят професионален празник. В България Дирекция "Гражданска защита" се сля с Дирекция "Пожарна безопастност и спасяване" на 1 януари 2011 г.   Кирчо Павлов , който беше дългогодишен началник на Гражданска защита в Кърджали сподели в ефира на Радио Кърджали , дали той и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 16:39

Кърджали на крак заради африканската чума

Всички служби в област Кърджали са приведени в готовност заради болестта африканска чума по свинете, огнище на която беше локализирано в румънския град Констанца. Това стана ясно по време на заседание на областната епизоотична комисия. Създадена е организация за ограничаване на популацията от диви прасета и е организирано обучение на ловните дружинки...

публикувано на 18.07.18 в 15:42

Кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва тази година

Тази година кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва за огрев. Причината е, че добивът е малък, а големият износ повиши  цената им в Кърджали, която достигна 190 - 200 лева за тон това лято.  По-голямото количество в нашата област е доставено от Северна България. Наши търговци изнасят в Гърция от години. Владо Иванов, търговец споделя за Радио..

публикувано на 18.07.18 в 15:10

Кметът Хасан Азис стартира рехабилитацията на 5 училища в Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис даде днес символичен старт на строително-монтажните работи по цялостното обновяването на училище "Отец Паисий" в Кърджали. Очаква се то да приключи това лято. Златко Атанасов, директор на училището:  По проект предстоят много неща. Обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно..

публикувано на 18.07.18 в 14:42

Градушка унищожи земеделската реколта в Крумовград

Градушка с големината на череша съсипа земеделска продукция в Крумовград и близките села. Над 80 % от земеделкста реколта от пипер и тютюн е унищожена. Засегнати са земеделските площи на над 40 стопани по поречието на река Крумовица. Комисия обхожда района и описва щетите. Каза за Радио Кърджали з ам. кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед. 

публикувано на 18.07.18 в 11:31