Да си първокласник, хич не е шега!

| обновено на 14.09.18 в 16:52

В понеделник е първият учебен ден. Както знаете, звънецът тази година ще бие на 17 септември. Около 700 са първокласниците тази година в община Кърджали, а 50 ще прекрачат училищният праг в община Ардино.
Набавили ли са всички необходими материали за учениците техните родители и скъпо ли е да имаш първолак? На тези и още въпроси отговаря майка на първокласник. Предлагам ви да чуете разговора ни с нея:


Освен за първокласниците и техните родители, първият учебен ден е вълнуващ и за учителите, казва Юлия Чавдарова, която тази година ще преподава на ученици от първи клас. Кои са предметите, които ще изучават децата, както и ще бъде ли необходимо да се заплаща за учебници и учебни помагала. Юлия Чавдарова с подробностите: 
След разговор с родител и учител, разговаряме и със собственик на книжарница в общинския град. Бонка Иванова, ще ни каже какви материали е необходимо да бъдат набавени за децата, прекрачващи училищния праг за първи път, както и каква е сумата, която родителите трябва да отделят за закупуването им: 
Ще получат ли и тази година първокласниците в община Кърджали подаръци? Както вече стана ясно преди дни всеки първокласник в община Кърджали ще получи книжка с приказки, които са включени в учебната програма. Кметът на Кърджали Хасан Азис:


Книжки ще получат и всички първокласници в община Ардино от кмета Ресми Мурад.
Както всяка година, така и за тази 2018/ 2019-та, има еднократната целева помощ за децата, записани в първи клас на държавно, общинско или частно училище. Тя остава в размер на 250 лева, каза  Росица Стоянова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Кърджали. Крайният срок за подаването на документите е до 15 октомври. Чуйте подробностите в разговора на Галина Авренлиева с Росица Стоянова:


Вижте още

Политиците отново обезцениха званието "Почетен гражданин"

Званието Почетен гражданин се присъжда от 1977 година, като не всяка година е връчвано. За сметка на това има години, когато Почетни граждани стават двама или трима души. Първият носител на титлата е писателят Младен Исаев, дългогодишен народен представител от Кърджалийски многомандатен избирателен район.  Интересен факт е единственото отнемане..

публикувано на 20.06.19 в 10:38

Малки и големи рибари премериха майсторлък на язовир Домище

По традиция общинска администрация Кирково организира състезание по спортен риболов. Състезанието по спортен риболов се организира от община Кирково и местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.   В състезанието взеха участие над 40 рибари, като от община Кирково, така и участници от Кърджали,..

публикувано на 18.06.19 в 17:50

Община Момчилград ще доразвие социалните услуги

Община Момчилград ще доразвие социалните услуги, предлагани в домашна среда. Това става възможно благодарение на спечелен проект на стойност 299 999,99 по линия МИГ- общини Момчилград и Крумовград. По проект "Комплексна грижа за независим живот" ще бъдат назначени за 13 месеца социален работник и медицински специалист, както и 20 лични асистента,..

публикувано на 08.06.19 в 13:10

Пчеларовци канят на събор

Пчеларовци от цял свят се събират на 8 юни, събота, на традиционния селищен празник, организиран от Сдружение "Възраждане на Пчеларово", местото читалище "Иван Боюклиев" и община Черноочене. Какви изненади готвят организаторите разказва д-р Ваня Михалева от Сдружение "Възраждане на Пчеларово":

публикувано на 07.06.19 в 10:04

Наплив на изселници пред Паспортна в Кърджали, идват и заради Байрама

Стотици наши изселници се завърнаха по родните места в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан Байрам . Повечето от тях съчетават гостуването при близки и роднини с подмяна на личните си документи. Някои от тях ще останат за три четири дни, колкото и да отпразнуват, други по-малко. От рано сутринта пред гишетата на паспортните служби има..

публикувано на 04.06.19 в 13:07

Хасковската поетеса Мариана Ангелова представя стиховете си в Кърджали

Дебютната си стихосбирка "Танц върху жарава" представя в сряда, 29 май, във Военния клуб в Кърджали поетесата от Хасково Мариана Ангелова. Проявата е по покана на клуба и Групата на кърджалийските творци и ще се състои от 18 ч.  Стиховете са доста лични и са мои преживявания от пътувания, от емоции, настроения, които са ме обхващали през всичките..

публикувано на 29.05.19 в 13:31

Васил Визев: Най-големият коз на „Арда“ е Стамен Белчев

Футболният отбор на "Арда" стигна до плейофи за влизане в Първа професионална лига. Решаващият двубой срещу "Септември" - София ще се играе на стадион "Локомотив" в град Пловдив. Кой е най-големият коз на "Арда" за този мач, според футболния специалист и треньор в детска футболна академия "Арда 1924" Васил Визев. Футболният специалист Васил Визев,..

публикувано на 29.05.19 в 10:57