Да си първокласник, хич не е шега!

| обновено на 14.09.18 в 16:52

В понеделник е първият учебен ден. Както знаете, звънецът тази година ще бие на 17 септември. Около 700 са първокласниците тази година в община Кърджали, а 50 ще прекрачат училищният праг в община Ардино.
Набавили ли са всички необходими материали за учениците техните родители и скъпо ли е да имаш първолак? На тези и още въпроси отговаря майка на първокласник. Предлагам ви да чуете разговора ни с нея:


Освен за първокласниците и техните родители, първият учебен ден е вълнуващ и за учителите, казва Юлия Чавдарова, която тази година ще преподава на ученици от първи клас. Кои са предметите, които ще изучават децата, както и ще бъде ли необходимо да се заплаща за учебници и учебни помагала. Юлия Чавдарова с подробностите: 
След разговор с родител и учител, разговаряме и със собственик на книжарница в общинския град. Бонка Иванова, ще ни каже какви материали е необходимо да бъдат набавени за децата, прекрачващи училищния праг за първи път, както и каква е сумата, която родителите трябва да отделят за закупуването им: 
Ще получат ли и тази година първокласниците в община Кърджали подаръци? Както вече стана ясно преди дни всеки първокласник в община Кърджали ще получи книжка с приказки, които са включени в учебната програма. Кметът на Кърджали Хасан Азис:


Книжки ще получат и всички първокласници в община Ардино от кмета Ресми Мурад.
Както всяка година, така и за тази 2018/ 2019-та, има еднократната целева помощ за децата, записани в първи клас на държавно, общинско или частно училище. Тя остава в размер на 250 лева, каза  Росица Стоянова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Кърджали. Крайният срок за подаването на документите е до 15 октомври. Чуйте подробностите в разговора на Галина Авренлиева с Росица Стоянова:


Вижте още

Представят в Регионалната библиотека книга от поредицата "Тракийското Писмо Декодирано"

На 22 ноември от 17.30 часа в читалня "Изкуство" на Регионалната библиотека „Никола Вапцаров“  Кърджали ще бъде представена петата част от сензационната поредица "Тракийското Писмо Декодирано" - "Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните" . Град Кърджали е част от голямото турне по повод представянето на книгата в няколко града, от които..

публикувано на 21.11.18 в 15:50

Диамантени и златни сватби вдигат в Момчиловци

Въпреки проблемите в село Момчиловци заради опожарената къща и страха от ново бедствие, родопчани се подготвят за идните празници и дори подготвят 4 диамантени и 2 златни сватби. По стара традиция, дълголетните семейства ще се врекат отново във вярност за Деня на християнското семейство. Те ще разменят отново брачните си халки и ще..

публикувано на 20.11.18 в 11:09

42-годишна шофьорка пострада след отнето предимство

На кръстовището в кв.“Веселчане“ е станал пътен инцидент без пострадали. Товарна кола и лек автомобил „Фолксваген“ изчаквали на червен светофар. В същото време към кръстовището се движила линейка с включен звуков сигнал . При зелена светлина на светофара водачът на лекия автомобил направил опит да даде път на линейката, минавайки пред товарната кола,..

публикувано на 15.11.18 в 13:37

Инж. Илия Гърков е отличен за инвестиции и дарителство

Инженер Илия Гърков, изпълнителен директор на златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс", бе един от претендентите в конкурса "Мениджър на годината" за 2018 г. На бляскава церемония в Националната опера се проведе награждаването на най-добрите ръководители на фирми в България. Инженер Илия Гърков получи новоучредената награда на името професор..

публикувано на 14.11.18 в 11:49

Създават родителски клуб към кърджалийско училище

Клуб от родители се създаде към Основно училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали . Той е свързан със спечелен проект на училището. Петя Белева, помощник директор по учебната част за дейностите: "Проектът е насочен към обучение на родителите. Започваме в един почивен ден, в една приятна обстановка. Първата тема е въвеждаща, как да подобрим..

публикувано на 13.11.18 в 14:05

"Климент Охридски" готви патронен празник

Родители ще се включат в традиционното спортно състезание по повод 58-годишнината на ОУ "Свети Климент Охридски" в Кърджали. Патронният празник на училището е на 25 ноември, но проявите са цяла седмица. Маргарита Тодорова, директор на училището, обясни за Радио Кърджали, че залагат на традицията от много години.  Това е любимото ни състезание "Мама,..

публикувано на 12.11.18 в 16:39

Митничари пресякоха внос на 153 контрабандни златни накити

Контрабандни златни накити откриха митническите служители при проверка на лек автомобил на МП "Капитан Андреево". На 5 ноември на пункта Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от турски гражданин, пътували две румънски..

публикувано на 08.11.18 в 15:44