Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда записа трета поредна победа

Отборът на АРДА записа трета поредна победа. Футболистите на Стойчо Стоев спечелиха с 1-0 срещу Черноморец Балчик, в мач от 8 -ми кръг на Втора лига, която се игра на АРЕНА АРДА пред близо 4000 зрители.

Срещата започна с домакински натиск, като футболистите в сини екипи търсеха  бързо попадение. Още в 10-та минута Венци Христов подаде към Лозев, който отправи удар, но топката бе избита в ъглов удар. В 25-та минута Веселин Марчев изпълни пряк свободен удар, но вратарят на гостите изби топката.

Така дойде 40-та минута, когато след една многоходова атака на АРДА, Венцислав Бенгюзов подаде в наказателното поле с едно докосване към Димитър Законов и той без да се бави отправи неспасяем удар в долния десен ъгъл на Христов. Малко по-късно Бенгюзов показа завидна техника в половината на Черноморец, излъга няколко играчи и от около 25 метра шутира към стража на гостите, но топката мина над напречната врата.

Играчите на АРДА започнаха отново активно и второто полувреме. Секунди след неговото начало, Венци Христов финтира защитник на Черноморец отправи удар, но друг играч от отбраната на гостите застана на пътя на топката, която излезе в ъглов удар. В игра за „сините“ се появи Красимир Илиев на мястото на голмайстора Законов. Играчите от Балчик погледнаха към вратата на Караджов и в 65-та минута Йосков изскочи зад отбраната, но ударът му бе неточен и мина покрай вратата на АРДА. Стойчо Стоев направи и втора смяна, излезе Венци Бенгюзов, а в игра се появи Вълчан Чанев. В 72-та минута силата и точността на своя удар изпробва Красимир Илиев, който затрудни вратаря на Черноморец. В 80-та минута своя официален дебют за АРДА направи бразилецът Лукас Мартинс, който замени Веселин Марчев. В 86-та минута Венци Христов можеше да сложи точка на спора, но от няколко метра прати топката право в ръцете на Христов. 

В първите минути на второто полувреме бяха раздадени 5 жълти картона. Такъв получи и капитанът на Арда Борислав Стойчев. Вторият жълт картон бе за полузащитникът Деян Лозев. Останалите три отидоха в отбора от "белия град". 

Така АРДА записа трета поредна победа във Втора лига, с треньор Стойчо Стоев и вече има 16т., като заема второ място в класирането. 

"Това е определено много важна победа за нас, защото имах опасения, че отборът ще излезе на терена с едно излишно самочувствие. През седмицата ги предупредих, че ни чака сериозен мач с грамотен отбор, който ще дойде и в никакъв случай няма да се предаде. Получи се много труден мач и поради причина, че не съумявахме по най-правилният начин първо да използваме тези ситуации, които създавахме, след това да контролираме играта. Доста лесно през второто полувреме дадохме възможност на отборът от Балчик да играе повече с топката. В един момент ни затрудниха с тези дълги подавания, не беше ориентирана и защитата, включително и дефанзивните халфове не помагаха навреме и се получи един дисбаланс във всички линии, който можеше да ни коства и много. Знам, че има такива мачове, но знам, че и е важно да победиш", коментира след срещата Стойчо Стоев, старши треньор на Арда Кърджали. 


На 26-ти септември на АРЕНА АРДА е срещата от турнира за Купата на България между АРДА и Черно море. Началният час е 16:00ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Намалиха обхвата на "Синята зона" в Кърджали

На днешното заседание на Общинския съвет бе приета наредба за намаляване обхвата на Синята зона в Кърджали.  15 знака с обозначение за платено паркиране  ще бъдат премахнати.  На тези места спирането ще бъде забранено.  Председателят на Постоянната комисия по транспорт и комуникация Мюмюнали Халил посочи промяната.  Някои от досегашните зони се..

публикувано на 25.04.24 в 17:04

Ресми Мурад: Номинирахме над 40 души за кандидати за народни представители

На разширеното заседание на областния съвет на ДПС са обсъдени над 40 предложения за кандидат народни представители за следващото НС.  Областният лидер на партията Ресми Мурад, съобщи още, че е и злъчен и списък от 17 кандидатури за представители на България в Европейския парламент.  Сред тях е и кандидатурата на досегашния евродепутат от БСП Елена..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Смолянските села Тарън, Подвис и Ровино ще бъдат без вода днес

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 13:49

Добромир Якимов: Хубаво е да се помисли за професионални преброители

Хубаво би било да се помисли за професионални преброители, които да облекчат работата на секционнните избирателни комисси, защото там стават най-много грешки. Това каза в ефира на Радио Кърджали председтелят на избирателната комисия в Хасково за евровота, парламентарните избори и частичните местни избори за съветници адвокат Добромир Якимов. Както..

публикувано на 25.04.24 в 13:36

Росен Желязков вече не е председател на Народното събрание

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ", "против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.  Проектът на решение беше внесен и подписан вчера от народните..

публикувано на 25.04.24 в 11:55

В Смолян избирателите за Европарламент са повече от тези за Народно събрание

97 070  са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107  избиратели. Това заяви пред Радио Пловдив новият председател на 22-ра Районна избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова...

публикувано на 25.04.24 в 10:15

Запалиха огъня на "Южна пролет" в Хасково за 52-ри път

Лауреатът от 2011 година Иван Ланджев запали огъня на 52- то издание на литературните дни “Южна пролет“в Хасково.  Ладжев направи своя дебют преди 13 години точно на фестивала в Хасково. Авторът днес призна, че е на прага на своя втори важен дебют в живота, тъй като му предстои да стане родител. Ланджев призна, че наградата през 2011 година е..

публикувано на 25.04.24 в 09:11