Горивото поскъпна, как ви се отразява?Цените на горивата вървят нагоре. Само за месец в една от големите бензиностанции в Кърджали например, дизелът е поскъпнал с 12 ст. за литър. Ако на 9 септември жителите на областния град са платили 2,31 лв. за него, то през вчерашния ден той се търгуваше за 2,43 лв.
През август САЩ възобнови санкциите срещу Иран и на 4-и ноември мерките предстои да се задействат. Инвеститорите очакват, че най-големият петролен износител в света - Саудитска Арабия ще повиши стабилно своето производство, за да компенсира дефицитът, който ще възникне след влизането в сила на санкциите на САЩ спрямо иранския износ. Според саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, високите цени на петрола се дължат не на Иран, а на намаляващия добив в Канада, Мексико, Либия, Венецуела и редица други страни.
Какво мислят кърджалийци за повишените цени на горивото и как им се отразява това, чуйте в анкетата на Дарина Стоянова:

 

Вижте още

„Мастило“ продължава без загуба в „Лига Кърджали“

Отборът на ФК „Мастило“ п остигна труден успех с 1:0 срещу сърцатия тим на „Импулс“, като по този начин кърджалийци продължават без загуба в първенството на БАМФ Кърджали. Единственото попадение реализира плеймейкарът Емил Казиев, две минути преди края на двубоя . Благодарение на решаващото си попадение Емо заслужи и наградата „Футболист на..

публикувано на 11.12.18 в 16:38

Топъл обяд за 1750 човека в Кирково

16 озеленители, 16 домашни помощници и нови работни места за още 56 човека е усвоила община Кирково по проекти за социално подпомагане. Тече и изпълнението на проекта за топъл обяд, където хората, които ще се възползват от него са 1750 души. Това каза кметът Шинаси Сюлейман в студиото на Радио Кърджали. Подробности около социалните проекти в..

публикувано на 11.12.18 в 15:18

Чувал с подаръци предколедно и в СУ "Славейков"

С пищна заря и мило тържество бяха запалени светлините на коледната елха в СУ „Петко Рачов Славейков“. Учениците от Ученическия парламент се заеха с отговорната задача да зарадват за поредна година своите малки и големи съученици и да не изневерят на традицията елхата да грейне предколедн о с много настроение и обич. Поканиха Добрия старец и..

публикувано на 11.12.18 в 15:15

Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев: Имах изказвания по теми, които не се харесват

Каква работа е свършил Радослав Милев от Реформаторския блок в Общинския съвет към края на 2018-а, коментира самия той. Той е един от най-активните общински съветници. "Имам доста изказвания в ОбС за съжаление, и предложения, които не са приети от мнозинството, което ни управлява и от г-н Азис , в лично качество". Той припомни, че в Правилника за..

публикувано на 11.12.18 в 15:02

Общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов: Изключително труден е диалогът с мнозинството от ДПС

С наближаващия край на 2018 година и в навечерието на декемврийската сесия на местния парламент в Кърджали потърсихме най-активните общински съветници от различните политически групи. Класацията по брой изказвания и направени предложения води Огнян Иванов от ГЕРБ. Ето неговата равносметка за работата му през тази година: "Лично аз от моята работа,..

публикувано на 11.12.18 в 14:39

Нов водопровод в Тихомир и Чакаларово на стойност 6,5 млн. лева

Проектът по европейската програма за развитие на селските райони за реконструкция и рехабилитация на водопровода в селата Тихомир и Чакаларово е на стойност над 6 млн. и 500 хил. лв. Кирково е единствената община, която е спечелила проект за толкова голяма сума в програмния период. Това каза Шинаси Сюлейман , кмет на общината в студиото на Радио..

публикувано на 11.12.18 в 14:36

Общинският съветник от БСП Георги Кючуков: Надяваме се следващата година да бъде по-малко изборна в дебатите

С най-много изказвания и предложения през годината от групата на социалистите е Георги Кючуков. Той изрази своите мисли за свършената работа и амбициите си за последната година от мандата на този общински съвет. Да го чуем: "Групата на БСП в ОбС на община Кърджали винаги в годините назад , се е стараела да бъде градивна опозиция. Такава сме..

публикувано на 11.12.18 в 14:05