"Свръхчовекът" твърди, че наркотичната зависимост може да бъде преодоляна


В бизнесинкубатора в Кърджали се проведе среща "Свръхчовекът с Георги Ненов". Срещата бе организирана от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. На нея присъстваха хора, които са успели да преодолеят наркотичната си зависимост и вече водят ползотворен начин на живот. Те споделиха своят опит пред ученици от областния град. Един от участниците беше Краси Георгиев, който е известен със своите благотворителни акции, чрез бягане. Една от тях е бягане на пътека в мол в София в рамките на 36 часа, чрез която са събрани 25 000 лв за деца болни от рак. Чуйте в звуковия файл какво каза Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Сезгин Бекир: Идеята е да представим едни положителни примери на млади и успели хора като алтернатива на употребата на наркотични вещества. Знаете, че все по-често се срещат млади хора, които употребяват различни наркотични вещества, както и алкохол и цигари. Ние от Общински съвет по наркотични вещества имаме задача да провеждаме превантивна политика.

Вижте още

СУ "Отец Паисий" в Кърджали отбелязва своята 105-та годишнина

На 18 декември най-старото училище в Кърджали „Отец Паисий“ ще отбележи своята 105-та годишнина. Традиционните Паисиеви дни започнаха на 10 декември и ще приключат на 18 декември, когато е и официалната дата на юбилея. Подробности от директора Златко Атанасов:  На 18 декември, която е официалната дата ще има три финални събития. Едно от тях е..

публикувано на 17.12.18 в 10:09

Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа

С новия спектакъл за деца „Пепеляшка“ на режисьора Атанас Атансов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа. В пълния салон на театъра малки и големи съпреживяха магията на класическата приказка за победата на доброто над злото и надмощието на красотата, добротата и любовта над омразата,..

публикувано на 16.12.18 в 14:48

От следващата година в Крумовград ще има център за бездомни хора

Център за временно настаняване на бездомни хора ще заработи през 2019 година в Крумовград. Това съобщи кметът на общината Себихан Мехмед в ефира на Радио Кърджали . Очаква се най-късно през февруари да бъдат настанени хора без дом. Всека зима в Крумовград има от 5-6 до 12 души без подслон. За центъра е ремонтиран етеж над Дома за стари..

публикувано на 16.12.18 в 10:39

Стойчо Стоев: "Арда" има нужда от нови попълнения

"Арда" има нужда от нови попълнения през пролетния полусезон. Това каза старши треньора на ФК "Арда" Стойчо Стоев. Той вече е подал изискаванията си за селекцията през зимната почивка и необходимите позиции, с които се надява кърджалийският отбор да стъпи в Първа лига.  " Арда" определено има нужда от свежи попълнения. Дадени са позиции, където..

публикувано на 16.12.18 в 10:31

Започва подаването на заявления, за да важи хартиената винетка догодина

Започва да тече срокът за подаване на заявление в пунктовете за продажба на винетни стикери за конвертиране на стикера и в останалия срок, в който той е валиден /до 31.01.2019/. Ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна..

публикувано на 15.12.18 в 16:38

Най-ярката комета за годината преминава покрай Земята

На 16-ти декември най-ярката комета за годината 46Р/Виртанен ще се намира най-близо до Земята и ще може да се наблюдава с просто око. Тя спада към семейството комети на Юпитер, затова орбитата й и орбиталният ѝ период не са постоянни величини, а зависят от преминаването й покрай Юпитер. "Кометата е в така наречения Топ 10 на най-близко..

публикувано на 15.12.18 в 15:15

Ученици от ОУ “Св. Климент Охридски“ набират средства за малката Ендже

Ученическият съвет на ОУ “Св. Климент Охридски“ организира Благотворителен Коледен базар „От сърце за нашата Едже!“. Той се провежда до 21.12.2018 година. Паралелно с благотворителната инициатива е организиран и традиционен коледен кулинарен базар на 17 и 18 декември във фоайето на 1 етаж на учебното заведение. Средствата се събират за Едже Мюмюн от 4..

публикувано на 15.12.18 в 13:42