"Свръхчовекът" твърди, че наркотичната зависимост може да бъде преодоляна


В бизнесинкубатора в Кърджали се проведе среща "Свръхчовекът с Георги Ненов". Срещата бе организирана от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. На нея присъстваха хора, които са успели да преодолеят наркотичната си зависимост и вече водят ползотворен начин на живот. Те споделиха своят опит пред ученици от областния град. Един от участниците беше Краси Георгиев, който е известен със своите благотворителни акции, чрез бягане. Една от тях е бягане на пътека в мол в София в рамките на 36 часа, чрез която са събрани 25 000 лв за деца болни от рак. Чуйте в звуковия файл какво каза Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Сезгин Бекир: Идеята е да представим едни положителни примери на млади и успели хора като алтернатива на употребата на наркотични вещества. Знаете, че все по-често се срещат млади хора, които употребяват различни наркотични вещества, както и алкохол и цигари. Ние от Общински съвет по наркотични вещества имаме задача да провеждаме превантивна политика.

Вижте още

Половин час отнема подаването на годишна данъчна декларация

Остават само още 2 работни дни до изтичане на срока (30 април) за подаване на годишна данъчна декларация за доходи извън трудови правоотношения за 2018 година. Също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък.  Музикалният редактор на Радио Кърджали Ангел Чавдаров е един от хората, успял да подаде данъчната си декларация в офиса на приходната..

публикувано на 24.04.19 в 17:36

Стартира продажбата на билети за мача между Арда и Добруджа

В четвъртък стартира продажбата на билети за предстоящата среща между "Арда" и "Добруджа". Двубоят от 26 -ти кръг на Втора професионална лига е на 26 април (петък) на стадион "Арена Арда", от 17:00 часа. На 25 април, от 10:00 до 17:00 часа, касите пред стадиона ще бъдат отворени за феновете. В петък, в деня на мача, билети ще могат да се закупят от..

публикувано на 24.04.19 в 16:47

Катастрофата край Загорско не е първата

Катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на кръстовището на пътя за Маказа и село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, е второто пътно произшествие на това място. Това каза пред журналисти инспектор Велко Аврамов, заместващ началника на сектор Пътна полиция в Областната дирекция на МВР в Кърджали. "Първото произшествие е..

публикувано на 24.04.19 в 16:41

Отмениха забраната Местан да напуска България, Прокуратурата обаче му прибра шофьорската книжка отново

Окръжният съд в Кърджали отмени забраната на Лютви Местан за напускане на страната. Мярката беше постановена от Окръжната прокуратура след тежката катастрофа край село Загорско, при която загина 6 месечно бебе. Съдът приема, че забраната за напускане на България е прекомерно решение. Освен това данните, събрани по делото за катастрофата и поведението на..

публикувано на 24.04.19 в 16:19

Спешни медици ще симулират инцидент в трансграничен район

Днес приключва Международната конференция за стандартите за безопасни и здравословни условия на труд в здравеопазването в Кърджали. Както вече стана ясно, тя е част от проект за насърчаване на иновациите в спешната помощ в трансграничния регион България - Гърция. Предстои да се проведе и демонстрация на уменията на спешните екипи от двете страни на..

публикувано на 24.04.19 в 11:31

Кърджалийци изхвърлят строителни отпадъци, създават сметища в града

Няколко нерегламентирани сметища със строителни отпадъци в областния център са открили участници в пролетнито почистване на Кърджали. Ще се наложи общината да изразходва допълнително средства, за да бъдат почистени, коментира Милан Миланов, един от организаторите на почистването: 

публикувано на 24.04.19 в 11:21
Сотир Цацаров

Прокурори от ВКП ще помагат по делото "Местан"

На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от гр.Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно дете. На 15.04.2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна..

публикувано на 24.04.19 в 10:18