"Свръхчовекът" твърди, че наркотичната зависимост може да бъде преодоляна


В бизнесинкубатора в Кърджали се проведе среща "Свръхчовекът с Георги Ненов". Срещата бе организирана от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. На нея присъстваха хора, които са успели да преодолеят наркотичната си зависимост и вече водят ползотворен начин на живот. Те споделиха своят опит пред ученици от областния град. Един от участниците беше Краси Георгиев, който е известен със своите благотворителни акции, чрез бягане. Една от тях е бягане на пътека в мол в София в рамките на 36 часа, чрез която са събрани 25 000 лв за деца болни от рак. Чуйте в звуковия файл какво каза Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Сезгин Бекир: Идеята е да представим едни положителни примери на млади и успели хора като алтернатива на употребата на наркотични вещества. Знаете, че все по-често се срещат млади хора, които употребяват различни наркотични вещества, както и алкохол и цигари. Ние от Общински съвет по наркотични вещества имаме задача да провеждаме превантивна политика.

Вижте още

Айдън Осман: Няма значителен снеговалеж в Чернооченско

Сняг вали на Паничково в община Черноочене и на Далджата в Ардинско. За ситуацията в община Черноочене ни информира кмета Айдън Осман , който провери какво е състоянието на пътя Черноочене-Кърджали . Снегът е мокър и се е стопил установи на място той. Айдън Осман: "Действително, от сутринта има снеговалеж, но той е мокър. Но понеже..

публикувано на 15.02.19 в 16:45

За четвърта поредна година ОДК в Кърджали организира областен конкурс за детска рисунка

За четвърта поредна година Общински детски Комплекс - Кърджали организира областен  конкурс за детска рисунка "Бъдещето през моите очи" . Той има за цел да открива, популяризира и подпомага развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да развива интелектуалните способности на учениците. Директорът на ОДК Златка Пеньова с..

публикувано на 15.02.19 в 16:36

Иван Милев победител в конкурса за производител на домашно вино в Кърджали

Иван Милев с мерло спечели конкурса за най-добър производител на домашно вино в Кърджали на провелия се общоградски празник пред Дома на културата. Тази година за пръв път има четвърто място и то принадлежи на миналогодишния носител на статуетката Красимир Костов . На второ и трето е Димитър Разкалински, който работи в общината и отговаря..

публикувано на 15.02.19 в 16:18

Съдът върна бебето на Симона Алекова

Бебето Александър ще бъде върнато на майка му Симона Алекова от село Арда. Това решиха днес магистратите в Районния съд в Смолян, където бе съобщено, че се отхвърля искът на социалната служба, детето да бъде настанено в приемно семейство. Решението на съда подлежи на незабавно изпълнение и още днес детето ще бъде върнато на майка му. Припомням,..

публикувано на 15.02.19 в 11:59

40 литра алкохол и 10 кг тютюн без бандерол откриха в хода на спецоперация

40 литра алкохол и 9,3 кг нарязан тютюн без бандерол са били открити в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места вчера на територията на РУ-Кърджали. Около 7 часа на КПП „Чилик“ за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с хасковска регистрация, управляван от 43-годиишен . В..

публикувано на 15.02.19 в 11:32

В Стамболово честват Трифон Зарезан по стар стил

И тази година по традиция в Стамболово ще отбележат Трифон Зарезан по стар стил. Ритуалът по зарязването на лозята ще се проведе на 16 февруари, събота. На церемонията се очаква да присъстват посланици, представители на дипломатическия корпус , председатели на търговско-промишлени палати от страната и Балканите, които ще участват в..

публикувано на 15.02.19 в 10:27

Румен Радев на среща с бизнеса в Хасково

Президентът Румен Радев ще участва в среща с бизнеса в Хасково. Инициативата е на Хасковската търговско-промишлена палата и се провежда по повод празника Трифон Зарезан с участието на дипломати и представители на посолствата в България. Държавният глава ще бъде посрещнат с военни почести на площад "Свобода" в 16 часа. Бизнесфорумът е от 16.30 часа..

публикувано на 15.02.19 в 10:18