Милко Багдасаров: Зад БСП стои човешкият ресурс

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕССъвсем нормално е Сергей Станишев да е водач на листата на БСП за изборите за Европейски парламент, защото той е европеец номер 1 в България, заяви в интервю за Радио Кърджали областният председател на БСП Милко Багдасаров. Така той коментира предварителните нагласи сред голяма част от местните социалисти да дадат своите предпочитания за кандидатурата на Станишев. Както съм казвал няколко пъти, ние такава личност, на такава позиция в Европа, не сме имали поне от 60 години. А може би и десетилетия напред няма да имаме. Даже съм си позволявал пред нашите членове и симпатизанти да казвам, че това е човекът, който може да направи това, което всички 17 български членове на Европарламента не могат да направят, дори и да се съберат заедно, каза Багдасаров. Според него Сергей Станишев има редица заслуги към региона, сред които са изграждането на „водното огледало", откриването на прохода Маказа и насочването на инвестиции за инфраструктурата във всички общини. Областният лидер на БСП отхвърли хипотезата, че социалистите в Кърджали могат да изпаднат в неудобна роля, заставайки зад кандидатурата на Станишев, защото той не е съгласен с курса, провеждан от сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова. Това са много грешни впечатления. Всеки има своята роля, всеки има своите позиции, коментира Багдасаров. Според него БСП в Кърджали има потенциал да участва равностойно в предстоящия евровот. Мисля, че хората в нашата област са разумни и много от тях ще застанат зад нас. Независимо от това, което се случва и въпреки големия финансов ресурс, с който разполагат сега управляващите от ГЕРБ. Смятам, че човешкият ресурс е на наша страна, каза Милко Багдасаров.

Цялото интервю с Милко Багдасаров може да чуете в прикачения файл.


Вижте още

Кавала и Кърджали обединяват усилия за по-добра спешна помощ

Две високотехнологични линейки ще пристигнат в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, снабдени с апаратура за дистанционна диагностика . Новите мобилни центрове са единствени в страната, цената на една линейка е около 400 000 лева . С такива са снабдени медицинските центрове в северната ни съседка. По същия проект е кандидатствала и..

публикувано на 23.04.19 в 10:04

Уляна Ганева: Библиотеката днес е съвременен информационен институт

На 20 април Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" в Кърджали навършва 60 години от създаването си. Днес тя обслужва над 3500 регистрирани читатели и съхранява повече 270 хиляди библиотечни единици фонд. Повече от Уляна Ганева, директор на библиотеката, в звуковия файл. Уляна Ганева: Библиотеката не е само място за съхранение на книги...

публикувано на 22.04.19 в 11:58

Таня Георгиева: Лесни хороскопи няма

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е пожелал да надникне в бъдещето. Дали заради самото любопитство или просто, защото вярваме в съдбата и във вещаенето на звездите. Но, за да се направи точно предсказание, трябва да се състави натална карта, която отразява математически точните позиции на планетите. Необходими са още датата и мястото на..

публикувано на 19.04.19 в 12:25

20 години от създаването на Обществена коалиция за здраве и Програма СИНДИ Кърджали

20-годишен юбилей отбелязват Обществената коалиция за здраве и Програма СИНДИ в Кърджали. Кърджали е един от двата български града, в които програмата продължава да работи, вече като общинска. Тържеството по повод празника е на 19 април, петък, в театъра.  На 29 ноември 1996 г. в Кърджали  е учредено Сдружение „Обществена  коалиция за здраве..

публикувано на 18.04.19 в 17:08

Благовест Саръев: Мини футболът е любим спорт за кърджалийци

Регионалната организация към Българската асоциация по мини футбол навърши една година от създаването си. Нараства броят на футболистите-аматьори от Кърджали, които искат да се включат в турнирите, непрекъснато се обаждат и нови желаещи от цялата област. За гордост на местната организация БАМФ е изпратила в националния тим на България и човек от..

публикувано на 18.04.19 в 16:34

Силните моменти на радиолюбителите от Кърджали

18 април е световният ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 година е основана Международната радиолюбителска организация IARU.  Днес членове на съюза  са повече от 160 страни в света, в които се отбелязва този празник.  За рождена дата на организираното радиолюбителско движение в България се приема 5 юни 1926 г. А в Кърджали първата..

публикувано на 18.04.19 в 15:53

Изпращайте рисунки и есета в Пчеларово до 19 май

Будни хора, родени или живеещи в село Пчеларово, са се заели да стимулират опознаването на родния край. Още през 2009 година те са основали Сдружение за „Възраждане на Пчеларово“ с председател Красимир Димитров. Тази година неправителствената организация заедно с Народно читалище „Иван Боюклиев-1926“ организират конкурс на тема “ Моето родно село и..

публикувано на 18.04.19 в 15:38